Ние земавме од Алфи, ако те води пат натака разгледај, имаше супер проточни чешми за разлика од другиве што ги прошетавме (Меркур, Електрометал…)
Дојде ред на кујната, го најдовме мајсторот, се договориме за елементите и според желбата моја ќе биде бела. Е сега мајсторот ни покажа две иверици (демек не се од ефтините поскапи биле, а ние многу не се разбираме) Првата иверица е бела мат, а втората иверица бела со сјај налик на медијапан. Според вашето искуство која да ја одберам мат или сјајна???
Не знам матот иверка како би се покажала, јас во едниот стан имам мат медијапан, а во другиот сјајна иверка, кремаво/бела боја. Поубаво се чисти и одржува сјајната иверка. Скоро па ич да не се приметуваат прсти и флеки. Медијапанов си бара редовно пребришување. Иверката е на Егер, некоја перла сјај, така некако беше, ако тоа ти значи нешто.
На сјајна иверка помалку се познаваат прсти, ни мене лично ми е демоде. Плус на светла боја која е мат, не се познаваат прсти премногу, како да речеме на темна боја од типот антрацит - не прашувај како знам. Така да, би избрала мат.
А да ви даде понуда само за вратичките од бел медијапан со пластификат, поскап е ама по м2 се рачуна цената. Мене тој најдобар ми се покажал во однос на одржување, а и поиздржлив е на влага.