Јас направив кујна само со долни елементи... Ако ставиш полици и имаш место прикладно за предмети за секојдневна намена океј. Инаку плотната цело време ќе ги биде натрупана безвезе...
Здраво членки, ме интересира дали некој ставил ламинам плотна и ѕидна облога - да сподели искуство како е задоволен и како иде цената. Благодарам!
Што мислите за кујна од ваква иверица? Ценава дали е океј? Медијапанот ми е прескап моментално не можам да си дозволам па решив иверица и конкретно бела сакам. Некој да сподели искуство ? Работната плоча ќе си биде оваа К003 на кроношпан тоа немам дилема
Здраво. За кујна од 4м медијапан ми кажаа цена 2200е. Не се разбирам многу како се движат цените, доколку има некој од вас што правел сега во скоро време ако може да ми каже дали е добра цената или висока е?
Зависи и од други работи, ко на пример која точно иверка од Егер си ја одбрала, какви механизми на отворање имаш одбрано, дали висечките елементи ќе одат скроз до плафон и која висина е плафонот. Плус секој различно си става колку кошта работната рака. И мене ми се гледа ко да е многу, ама ако имаш компактна плоча и по хајтек механизми, ништо чудно што е таква цената. Прашај си и на други места сепак.
Ефтино е дури некако. Пак зависи и механизми какви ќе има, дали е фарбан медијапан (малку е поскап) или пластифициран и тн. Ако можеш види кај други што изработувале тие што ти дале понуда после Х време како се задоволни. Кујната е стварно битна ако се готви цело време. Јас пред 5 години за кујна со фарбан медијапан со димензии 3 м на 2.5 м платив скоро 3000 евра само за плочестиот дел. И зборувам за пред 5 години, цените се отидени за овие 5 години до плафон.
Кујнаизработена од корпуст иверица бела австриско производство ЕGGER кантирана со пвц кант трака, и лице иверица австриско производство ЕGGER , кантирани со абс кант трака. Во цената се вклучени пафти со меко затварање STRONG и шини со метални страници STRONG. Плотната и ѕидна облога како компакт плочата по избор на клиентот.Во цената е вклучен садопер и чешма за вградување.Гола профил метален по избор на клентот
Не може да ти кажат овде дали е премногу или не, освен да потроши некој цел ден понуда да ти склопи и да ти прави скица. Ако толку сакаш точна цена да си пресметаш измери си го секое елементче, секоја даскичка, дај им кројна шема на солопром ќе ти дадат цена. Пресметај си ги сама механизмите, најди ги која цена се и колку парчиња имаш. Или побарај од други мајстори цени. Јас имав понуда за плакар од 70.000 ден, ќе го правам за 24.000 ден. Иста димензија се ама се скроз различни.