Направи смеса од вода и јаболков во оцет. Добиената мешавина напрскај ја блиску до кожата, особено во делот каде што кучето има болви. Внимавај да не дојде во допир со очите. Ако го чуваш во куќичка, стави неколку листови од свеж орев.
Здраво.Моите кучиња фатиле болви.Секако ќе им ставам ампула ама да прашам дали можам со неопитроид растворот да прскам во куќичката на кучињата и околу неа?
Јас мака мачам последнава недела со мравки во кујна. Обично неопетроид растворен во вода завршува работа со едно прскање ама овие изглеа отрпнале веќе. Следниот ден пак се јавуваат Некоја друга магија да советувате?!
Некој да ми каже добра фирма/сервис за дератизација, дезинсекција... ? Конкретно за мравки ми треба. Да е со еколошкисредства и безбедно за деца. Фала многу!
Каде има до центар најблиску земјоделска аптека? Сакам да купам од тој неопитридот за прскање што е. И колку пари е?
Значи, нова зграда, нов стан...од каде и како доталкаа? Лебарки...Секогаш ми биле гадни и језиви. Прво имаа некои од комшиите, кај нас ниту една. Се договривме и прскавме во цела зграда. Од тогаш почна скори секоја вечер по една да наоѓам во кујна. Прскавме неопитронид. По прскањето ги немаше некој ден, после пак ќе начекавме. Вчера дури три. Не можам, ми се згрозува. ММ вика готово, ќе го продавал станот. КАжете што да превземиме додека не се накотиле убаво. Некој имаше спомнато за некои куќарки од тесто, некои препарати од ДМ, ај просветлете ме и кажете дали се опасни за деца. А ќе предложам и ново прскање во влез, за секој случај, можда ќе прифатат. Белким имаат и другите комшии, не се само кај нас мајке му.
ve molam pomagajte nemozam da doznaam kakvi stetnici se ovie. isprskav so neopetronid i dzabe a so malo dete sme...ako nekoj znae sto se neka pise
за молци лек? се што беше отворено од кујнс фрлив, цела кујна ја пречистив, сите облеки ги протресов и во кеси со лаванди ги ставив и пак летаат
Не знам дали прашањево е за овде, ама дома имам глувче. Ми рекоа да ставам лепак на подебела хартија и да чекам да се фати. 3- 4 дена ништо. Аман помагајте оти поулавех. Дали има некакво средство нешто да испрскам или некакви лепенки...
Имало некој коцки што мн ги привлекувало глувците да го изедат.. и после тоа имирале за мн брзо... е сега лошото е што може да умре на некое не мн видно место и да ти скапа... инаку има побеќе средства оди во земјоделска аптека или набави си во домот маче додека не го решиш проблемот
Pomos!!! Nekoja so slicni bubacki niz doma kako kaj mene, eve slika Gi ima po parketot i na zid se kacuvaat, golemina 1-2 milimetri, kazete sovet za unistuvanje
Чаре против овие ако може уште некој совет, колку повеќе толку подобро, за да се справи денеска со ова. Се појавувале во кујна и купатило.
Здраво, можеби на прашањево низ темава постои одговор на моево прашање ама не можев да барам.. Дали Неопитроид алфа е безбеден за мачки? Ми треба помош да истребам досадни мравки истовремено да не ѝ наштетам на мачката Фала однапред
Помош од оние што професионално прскале по дома. Имено, ми се појавија чудни бубачки, ги снема за среќа. Но, целиот стан и после 4 дена уште мириса. Направив генералка, испрскав со дезинтал, ајакс, пребришав се, но уште мириса. Ќе се излуфтира ли некогаш, веќе ми се повраќа од мирисот. Не е како првиот ден, но уште мириса. Теписите ги пратив на хемиско, јас веќе незнам од кај смрди. Ми иде чкорче да земам и да запалам се. Чаре некое како да го извадам мирисот?
Ќе ве молам за помош де преселивме во стан празен и по 1 месец цела кујна е со молци.. Летаат на секаде секој ден прскам со Raid но незнам дали помага пак се множат. Ве молам кажете совет што да направам. Иначе во кујната имаме само фрижидер немаме кујна сеуште.
Професионално прскање, односно дезинсекција. За жал, раидот е само привремено решение. Јас од кога испрскав, само мртви бубачки наоѓав, сега веќе ни жива ни мртва нема. Скопје е раскопано и само се гради, бубачките бегаат и влегуваат по станови. Ставете комарници, барем покрупните штеточини нема да влагаат.