Живеам во куќа со старите, али би сакала да се тргнам на страна во едно станче.. ол бај мајселф. Моментално сум во преговори со моите, ако успеам сите на пиење кај мене!
Живеам во куќа,ми се смачи од чистење на голем простор,од малечка се шегував дека ќе барам маж кој живее во стан,се надевам желбата ќе ми се исполне
Цел мој живот живеам во стан, а имам огромна желба да имам куќа. Не поради тоа што сакам луксузи туку сакам да имам двор кој ќе можам да си го средам јас како што сакам, да посадам многу цвеќиња... ме смирува помислата дека ќе можам секојдевно да уживам во такво место.
И јас имам огромна желба да живеам во куќа. За сега, тоа е невозможно. Се надевам дека еден ден желбата ќе ми се оствари.
Ќе ти фали слободата. Имам живеено и во куќа и во стан. Од 40 квадратен стан добив клаустрофобија. Гласам за куќа! Така гоооооооооолема куќа.
Секако дека избирам куќа и покрај недостатоците (поголеми трошоци, труд за одржување, проблеми со греење...). Во стан е добро ако се живее сам, но за семејство дефинитивно куќа.
И како девојка сум живеела во куќа и сега откако се омажив пак живеам во куќа, и сега пак кога би бирала би живеела во куќа, немам ништо против становите ама куќа си е куќа.
Па се разбира куќа! Од мала во тесен стан сум и дома трчам наоколу... Озбилно незнам што да правам па дури и кумпјутеров ми е досаден.... Сега кога ќе се преселам кај другата баба, па таму си имам и другарки и братучедка ми е таму...Абе рај. А, и заборавив! Ќе си земам куче. Не се осудувам да внесам куче во стан, ќе му биде многу тесно и нема да може да трча дома...
Сакам куќа, но за тоа треба многу време нерви и пари, куќа е ламја, секој ден треба одржување. А многу сакам, убаво дворче со осветлена патека која води до летниковец, некоја убава фонтаничка. Ама нема, затоа избрав стан со големка тераса, да можат повеќе луѓе да седнат.
Живеам во стан,и не е баш тесен..си чувам и кученце,сепак сакам куќа таква со големо дворче..Абе куќа си е куќа