Кaко хороскопските знаци се справуваат со учењето и испитите

Discussion in '„Другата“ наука' started by crazylady, Dec 18, 2011.

1. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Скорпија

Секоја дилема може да биде разрешена од скорпијата која сака да навлезе во суштината на материјата. Не ги привлекуваат површни задачи кои во себе не содржат никаква поента, т.е тоа не го задржува нивното внимание. За да останат фокусирани, на скорпиите им треба квалитетен тутор на кои му веруваат и го почитуваат.

Само последното не е точно баш, повеќе сакам сама да учам, без никој да ме контролира.

2. A-j-a

A-j-a Популарен член

Беше точно до средно, а сега на факултет е веќе друга приказна и не е точно. Си го пронајдов тоа што го сакам и ме исполнува и со љубов го читам и учам материјалот. И јас комплетно се сменив како личност на многу подобро. :)

3. s.t.e.f.a.n.j.a

s.t.e.f.a.n.j.a Нов член

да ова е точно

4. Steff.Unique

Steff.Unique Популарен член

Рак

Овој хороскопски знак може да потроши многу повеќе време и енергија мечтаејќи како ја завршува задачата, отколку реално да се фокусира на учењето. Мала доза на храброст и нежен поттик е она што им треба на раковите за да им тргне работата. Нема да згрешите и доколку ги понудите со некои здрави грицки и витамини кои ќе им бидат како стимул, бидејќи тие се познати по тоа што уживаат во храната.

Лелеј.. soo true! :lol:

5. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Јарец

Јарецот е сериозен и практикува концизен план додека учи. Родителите најдобро ќе му помогнат на тој начин што ќе му одредат време и место каде што ќе може целосно да му се посвети на науката. Прецизно поставените граници ќе направат овој знак да осознае што точно се очекува од него како студент

Е не играчки ќе си играме :lol: :lol: :lol:

6. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Водолија

На најоргиналниот знак во зодијакот може да му претставува проблем секојдневното седнување пред отворена книга. Водолијата неможе да го задржи својот поглед така лесно врз едукативните материјали. Нејзините родители треба да смислат разни награди со кои ќе ја стумулираат за да не и се здосади. Само така неа ќе и биде интересно и ќе научи се што е потребно за да го положи испитот.

Ко мене да ме опишувале, :lol: :lol: но некогаш кога ми се учи, и тоа како учам :rofl:

7. GordanaL

GordanaL Истакнат член

Близнаци

Познати како најкомуникативен знак, близнаците одлично ќе го научат испитниот материјал кога имаат со кого да си ги прераскажуваат лекциите. За да останат фокусирани, ним неопходен им е професор или пријател кој ја учи истата материја.

Сосем точно и проверено! :)

8. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Девица

Девицата, истакнувајќи ја својата внимателност, трудољубивост и уредност сака совршено да си ја заврши својата обврска. Како резултат на тоа може и воопшто да не го учи предметот ако заклучи дека околу неа не е се така “розово” како што мисли и ако нешто не направи како што треба. Родителите треба да ја мотивираат давајќи и до знаење дека секој прави грешки и пред се да и влеат храброст и позитивна енергија за таа да ги реши сите проблеми.

9. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Водолија

На најоргиналниот знак во зодијакот може да му претставува проблем секојдневното седнување пред отворена книга. Водолијата неможе да го задржи својот поглед така лесно врз едукативните материјали. Нејзините родители треба да смислат разни награди со кои ќе ја стумулираат за да не и се здосади. Само така неа ќе и биде интересно и ќе научи се што е потребно за да го положи испитот.

Точно, точно :D

10. psychic

psychic Популарен член

Рак

Овој хороскопски знак може да потроши многу повеќе време и енергија мечтаејќи како ја завршува задачата, отколку реално да се фокусира на учењето. Мала доза на храброст и нежен поттик е она што им треба на раковите за да им тргне работата. Нема да згрешите и доколку ги понудите со некои здрави грицки и витамини кои ќе им бидат како стимул, бидејќи тие се познати по тоа што уживаат во храната.
    ме погодивте :D

11. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Скорпија

Секоја дилема може да биде разрешена од скорпијата која сака да навлезе во суштината на материјата. Не ги привлекуваат површни задачи кои во себе не содржат никаква поента, т.е тоа не го задржува нивното внимание. За да останат фокусирани, на скорпиите им треба квалитетен тутор на кои му веруваат и го почитуваат. :emo:

12. aaaaa

aaaaa Популарен член

Риби

Првиот впечаток кој го остава чувствителната риба е дека повеќе мечтае, отколку што реално ги исполнува задачите за на факултет. Но, ако има добар распоред на време, таа се ќе научи во дадениот рок и ќе резултира со успех. Неа исто така не и пречи да слуша музика додека учи.
    :nod: :nod:

13. owi

owi Истакнат член

Овен

Овенот секогаш цели кон тоа да биде прв и да го носи епитетот победник. Неговите родители треба да смислат награда која нивното дете ќе ја добие како заслуга кога ќе го положи тешкиот испит, пред се за да го мотивираат. Овните се избувливи и брзо губат трпение. Токму затоа за да останат сконцентрирани им требаат почести паузи од учење, кои се разбира мора да вклучуваат физичка активност.

:)

14. Bescheiden

Bescheiden Истакнат член

Точно е за девица. Имам многу девици во животот и сите сме ученици :P Посебно точно е делот дека... или учиме или не. Ако ме фати мрза или нешто ми изгледа комплицирано - не го учам. Цел живот ми се нема случено да научам половина лекција или само дел од некоја материја. Или целата ја учам или воопшто не учам :D

15. jEwElRy

jEwElRy Популарен член

Болдираното нема врска. Нејтешко ми е да учам во друштво. :devil:

16. smurffi

smurffi Популарен член

Близнаци

Познати како најкомуникативен знак, близнаците одлично ќе го научат испитниот материјал кога имаат со кого да си ги прераскажуваат лекциите. За да останат фокусирани, ним неопходен им е професор или пријател кој ја учи истата материја.

17. Juccy

Juccy Истакнат член

Рак
    :D

18. LittleChili

LittleChili Популарен член

Риби
    Првиот впечаток кој го остава чувствителната риба е дека повеќе мечтае, отколку што реално ги исполнува задачите за на факултет. Но, ако има добар распоред на време, таа се ќе научи во дадениот рок и ќе резултира со успех. Неа исто така не и пречи да слуша музика додека учи.
    :nod:
    Имам читано книги со слушалки на уше и музика да рска :D

19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Сосема се согласувам :)