Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ЛШ - Лига на Шампиони

Дискусија во 'Спорт' започната од vendiii, 31 август 2012.

?

Сезона 2024-25

1. PSG

2 глас(а)
    10,0%
  2. Barcelona

1 глас(а)
    5,0%
  3. Arsenal

3 глас(а)
    15,0%
  4. Bayern

1 глас(а)
    5,0%
  5. Real Madrid

3 глас(а)
    15,0%
  6. Man City

4 глас(а)
    20,0%
  7. Atlético Madrid

3 глас(а)
    15,0%
  8. Dortmund

3 глас(а)
    15,0%
  1. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Даниел Георгиевски редовно си постигнува голови во ЛШ, само некој да го потсети дека во противничкиот гол, не кај својот голман. :rofl:
    Абе се утепа детево од автоголови давање. :rofl:

На Dog-lover му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Прво полувреме веќе црвен картон имаме...

Глеам јас 0-1 иде ова .... , вака 0-0 ни одговара оти имаме 1 поен предност пред нив ...

3. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Нејмар има најмногу асистенции оваа год - 29 , 28 е Озил

4. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Ухх, лакше се дише, готово помислив Борусија испадна :whew:
    Пак уште и први во група излегоа 8)

5. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Борусија во 93 мин идат понатаму

Сите германски екипи во 1/8 финале ...

Само Милан се спаси и отиде понатаму јеееееее , али со ваква игра нема да поминат 1/8 , многу тапа ми играат . Сега све може освен Баерн ,Псж и Реал да им се паднат , другите се така-така :D

На Hipster и Dog-lover им се допаѓа ова.
  6. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
  7. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Еве кој ќе играат следната фаза на ЛШ

Manchester City v Barcelona
    Olympiacos v Manchester United
    AC Milan v Atletico Madrid
    Bayer Leverkusen v Paris Saint-Germain
    Galatasaray v Chelsea
    Schalke v Real Madrid
    Zenit v Borussia Dortmund
    Arsenal v Bayern Munich

Како по обичај , Манчестер , Челзи и Реал им паѓаат све некој бош екипи за да поминат до 1/2 1/4 финале ... а на Барса и Арсенал и Баерн све јаки да се испотат за победа...

Од тука очекувам Барса , Јунајтед , Милан , ПСЖ , Челзи , Реал , Борусија и Баерн да идат понатаму .... како изненадување Сити , Атлетико и Арсенал .

8. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Пак Арсенал |( Аман, досадно е, сакав некој друг :^) И на пример годинава можеше некој малку полесен :angel:
    Колку сакам Челзи да испадне од турците, будали се тие, можат да изненадат :lol:
    Јес за Борусија, лесен противник :geek:
    Реал ко и секогаш, бавчиња им се паѓаат, ако не ко лани се случува :lol:
    Барса и Сити-интересно.
    Милан-Атлетико ... некако ми се чини дека Милан ќе го папа :)
    Итн,итн....
    Можеби ќе има некое изненадување годинава, ама во глобала се знаат кои ќе одат понатаму.

9. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    За Арсенал жал ми паѓа, секогаш тешки противници им се паѓаат, а со толку надеж одат во осмина-финале, за да им го свирнат најтешкиот противник. :lol: Нека ги кикнат Баерн и Барса и нека има повеќе англиски екипи, тоа ми е мерак. Швапските се 4, барем 2 да се елиминираат.

Атлетико може да го прошиша Милан многу лесно, ако останат во ваква форма (одлични се), ако Милан не се потразбуди (а тоа тешко).

Моите релативно лесни противници имаат, ама само релативно, не се знае до фебруари што ќе биде. :D На Реал пак германски клуб, Челзи со Галатасарај, Дрогба на СБ, епа ќе се вратат емоции и јас ќе липтам ко кишна година сигурно. :D

Ако се потсоберат Сити до утакмицава, имаат шанси Барса да ја елиминираат, истото важи и за Арсенал, 6 комада примија од Сити, а лидер на табела неприкосновен беа.

Годинава да имаме нов шампион, некој што одамна не бил. :P

На BlackSwan5 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Како на пример, некој веќе 12 години што не бил :D.

И досадни сте со тоа на Реал лесни противници, блабла, дај нешто ново кажите :) . Лани за групата на смртта и Манчестер не коментиравте .

Лесни противници на Реал, да. Очекувам да минат, ама секогаш постои простор за изненадување, се надевам не. За другите слично типувам како и сите, сигурни се повеќето освен Арсенал, Сити, Атлетико. Очекувам токму овие тимови да минат, да има малку поразлично четврт финале од минатите години, се тие па тие.

Арсенал заслужуват да минат, се мачат веќе со години со тешки противници и се некако неправедно и несреќно испаѓаат. И лани требаше да се во четврт финале ама германчиштата на чиста среќа се извлекоа. Треба да им покажат овој пат ]:).

11. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    :) Со насмевка ќе почнам оти стварно не би сакала да се препукувам по темиве ама вистина ми пречи тоа не согледување на реалноста, во случајов на тема Баерн-Арсенал.
    Лани заслужиле да одат понатаму зашто го победиле Баерн дома 2-0??? А тоа што Баерн нив ги победи дома со 3-1 го заборавивте???? Ви нема логика муабетов ич. Се му се паѓале тешки тимови на Арсенал, а Баерн лани на среќа победи?
    Среќа ли е во 4 години да играш 3 финалиња? Среќа ли е да победиш тимови како Арсенал, Јувентус, Барселона (7-0)? I don't think soo. Да не е друго нешто во прашање? :) Јаки сме многу моментално, до кога не се знае, ама за сега....
    И ако не ви се свиѓа истите да играат нонстоп во четврт и полуфинале, речете им на вашите тимови да испаднат, ја мојот си го сакам секогаш тука, не ми е досаден 8) :)

На Madam-A и Dog-lover им се допаѓа ова.
  12. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Па нормално дека секој сака својот тим да го гледа понатаму, јас зборев според мене што би било поинтересно ;).

Јаки сте, никој не рекол дека не сте. Факт е дека Баерн е една од посилните екипи моментално во Европа. Ама до толку преценување и дигање во облаци, не ќе ве молам. Да, лани на среќа минавте, ако првата сте победиле со таа разлика, втората бевте бетер од аматери, само среќа ве спаси. Не велам дека и Арсенал не се кривци што оставија втората да решава, ама севкупно земено беа подобри.

Си стојам на тоа, со малку подобра тактика секој може да ги спушти на земја Баерн, не се воопшто непобедливи. И со Сити минатата недела беше исто, демек не значел натпреварот ништо. Ајде ќе видеме баш како ќе поминат со сега, јас си кажав дека типувам на Арсенал.

13. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Од тоа што можеше мислам дека Милан сепак доби полесен противник.
    Не потценувам, ама можеше и многу позахтевен.
    Марио да ми се ухода малку поише и да го слуша Кака :lol: , другиве да се разбудат од зимски сон, не ќе да е лошо, не ќе да е.
    Мислам дека ќе идеме даље, од срце сакам, само мора да се опраат, зашто со ваква игра, после има да ги смачкаат и да не посрамат, у гаќи има да не усерат.

Бољи потценет па изнeнаѓен на крај, него фаворит па на крај- одете си дома млекцето ве чека.
    Дај боже Атлетико да го потцени Милан, па да плачат на крај.

14. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Епа за да биде интересно тогаш ќе треба да отпаднат сега Реал, Барселона и Баерн најпрво.... Мене интересно ми е кога игра мојата екипа, за вас не знам.... :D И би сакала пак да стигнат до финале.
    А што се однесува до „преценувањето“ мислам дека воопшто не е преценување, јас не реков дека Баерн се најдобри и нема ко нив, меѓутоа некои факти покажуваат дека последниве неколку години многу напреднаа и моментално се многу јаки, тоа го покажа најмногу ланската сезона(а и уште се на завидно ниво), не измислувам ја ништо тука :)
    Со добра тактика може секој тим да се победи, никој не е непобедлив, барем не долго време, секој клуб си има свои 5 мин, ова се на Баерн.
    За логиката со Арсенал сеуште не се сложувам, сепак Баерн даде повеќе голови во гости, нели тоа има предност, а ако биле очајни Баерн на Алианц арена, Арсенал беа очајни на нивниот стадион... Пак ми нема логика :) Не дека не ги сакам Арсенал, напротив, ама реално не се на исто ниво со Баерн, Барселона, Реал и некои, ама сепак тоа не значи дека не може да се случи да ги победат. Се може да се случи и секој секого да победи, само во случајов се поголеми шансите Баерн да оди понатаму... :)

15. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Хипстер , На Милан им се падна најдобрата варијанта што постои :lol:

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  16. elence132

elence132 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    105
    Стискам палци Реал Мадрид да освои 1 место оваа година :) Ги обожавам

17. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Никој нема на темава :)
    За Барселона - Сити иако многу прашина се крена после победата на Сити над Баерн, знаев дека нема да ја победат Барса, друго беше со Баерн, по секако одеа понатаму не беа под притисок, плус прв пат им е да играат мислам во осмина финале- и искуството си го прави своето.
    Леверкузен бавчиња, немам зборови, и таа беше прилично сигурна, се знаеше ама не мислев дека уште во прво ќе примат 3 гола :tmi:
    Баерн-Арсенал смешки, пенали промашени, црвениот(за некои заслужен, за некои не), триста чуда:) битно Крос лупна едно од неговине голчишта, а Милер требаше од почеток да игра дефинитивно. И Рибери фалеше.
    Милан-Атлетико-очекував и повеќе голчиња од Атлетико ама ок. Мн симпатичен тим дефинитивно, ама многу груби, со Реал ги гледав последно ко дивјаци беа :)
    И то, да ја размрдам темава малку де :)

18. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Шалке 06. :rofl: Ги потопија, рутинска победа, лабаво што би се рекло.

Е другите...тргнаа супер, ама се упрпаа. Постојано така прават, не можат да очекуваат дека после 1 гол играта завршила. Не сум задоволна, второ полувреме се изгубија.
    Очекував Х-2, ама испадна 2-Х.

19. Sexycatt

Sexycatt Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2014
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    8
    Ех мој Челзи......ги обожавааааам!!!!!!!! <3

На EleonoraLovato му/ѝ се допаѓа ова.
  20. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Јао Манчестере сине, шта ти би? :^) :D Банда без команда :tmi:
    И тебе Шалке сине? :lol:
    Ами ја мислам дека прилично е јасно кои екипи одат понатаму, може ќе има некое изненадување-пример Олимпијакос да помине. Макар што после виденото и не би било баш изненадување :lol: