Нека стојат и тука Група А ПСЖ Реал Мадрид Шахтјор Доњецк Малме Група Б ПСВ Ман. Јунајтед ЦСКА Москва Волфсбург Група Ц Бенфика Атлетико Мадрид Галатасарај Астана Група Д Јувентус Манчестер Сити Севиља Борусија Менхенгладбах Група Е Барселона Баер Леверкузен Рома Бате Борисов Група Ф Баерн Минхен Арсенал Олимпијакос Динамо Загреб Група Г Челзи Порто Динамо Киев Макаби Тел Авив Група Х Зенит С. Петерзбург Валенсија Олимпик Лион Гент Да лупнам сега една прогноза, па ќе видиме колку ќе погодам. А... Реал ќе пројде, не се до толку, за ПСЖ не знам дали се до толку. Б... Густо малку, се плашам да не се протне Јуринајтед... Ц... Овде Атлетико Мадрид сигурно иде, и уште, би рекла Бенфика... Д... Уф, Јуве годинава извлече најдебел крај... не знам... Сити, Севиља и шваби. Штета. Е... Барса е сигурна, и најверојатно Леверкузен. Иако не би сакала германчиштата да одат понатаму, ама тоа е. И не знам зошто ја нарекоа оваа група на смртта. Ф... Баерн оди и да видиме на кого Арсенал ќе му го отстапи местото Всушност, имам чувство дека некако ќе ги помине групите оваа година, којзнае како. Г ... Челзи и Порто Х... Ах да видам пет екипи од Примера во елиминациона фаза, да не жалам...
А од овие Валенсија и Севиља не треба многу да се очекува... ама три шпански екипи во нокаут-фаза се сигурни... Се друго ќе биде само бонус и ин јор фејс на уфилмани енглески, швапски и така натаму фанови... хејтери на Примера.
15.09 ПСЖ – Малме Реал Мадрид – Шахтјор Волфсбург – ЦСКА Москва ПСВ – Манчестер Јунајтед Галатасарај – Атлетико Мадрид Бенфика – Астана Манчестер Сити – Јувентус Севиља – Борусија Мехенгладбах 16.09 Баер Леверкузен – БАТЕ Борисов Рома – Барселона Динамо Загреб – Арсенал Олимпијакос – Баерн Минхен Динамо Киев – Порто Челзи – Макаби Тел Авив Валенсија – Зенит Гент - Лион
Хахах, Јуве... До душе, знаев дека Сити нема да си ја оправда фаворитската улога, секоја година со мутав перформанс во ЛШ, хронично. Од друга страна, Јувентус си е фудбалска школа. Има уште многу, ќе видиме...
Јуве се знаеше дека ќе тепа. Идемо до финале и оваа година!!! Манчестер малку ме разочара. Али од второ кола натака ќе рушат.
фаул над Киелини чист тоа го кажа и тренерот на Сити, како и да е вчера Алегри ме изненади со составот 433, вака да започневме и во Серија А до сега ќе имавме барем 7 бода.Заслужена победа на Јуве! Другите натпревари не ги гледав за да коментирам. Знам дека Севиља победи на пенали, Реал имал некоја помош од судиите, Јунајтед очекувано по повредата на Лук Шо немале снаги да играат во второто полувреме.
Да бидам искрена, не сакав Рома да прими гол и при крај таму на последната шанса на Барса се пресеков со едно „не“. Симпатична борба прикажаа Рома и си заслужија бод. Резултатот не менува ништо битно, а ова на Барса нека им биде додатен поттик за да се докажат понатаму. Вакви резултати е добро да дојдат на почеток на сезоната и да ги раздрмаат малку во позитивен правец. Инаку, освен некои киксови што се традиција кај нас, капацитетот за одбрана на титулата е тука. ... И не можам да ги слушам цела вечер медиумите со таа сензација(?!!) на Динамо Загреб. Која сензација, жити се, Арсенал е тоа, англиска екипа во ЛШ... сите очекувавме да се изглупираат некако. Мене сега само ми трне очи тоа што Динамо има повеќе бодови од Олимпијакос што ми е нелогично, ама ај, се ќе видиш кога Арсенал е тука... белки ќе се смени. А многу ме интересира што ќе биде со оваа група, најзанимливо ми делува. ... Валенсија изгуби дома од руска екипа, „бравос“... ....
Посебно ми е мило за Олимпијакос, камо среќа да ги помине групите. ... На навивачите на Јунајтед каква радост им е победа дома против факинг Волфсбург, како да играле против комбиниран тим на Баерн, Реал и Барса... немам коментар ... Мурињо изгуби хахахах ... Јувентус глатко низ групата наспроти сите очекувања ... Поздрав до душебрижниците за Барса ... Овој Атлетико Мадрид пак погодив дека ќе губи и пак ми беше страв да го пишам ... Дрвата Галатасарај нема што да бараат во ЛШ, нека и се одземе тоа едно место на Турција
Не знам зошто сите очекувавте Галата лесно да си тепа во Казахстан? 1. Се играше на вештачка треба на која домаќините се научени 2. Фудбалот во Казахстан е во подем. 3. Галата смени многу играчи сезонава.
Овие Баерн Минхен како ги замразувам, хаха службено што не им ја пуштија бе... Сега уште повеќе сакам Олимпијакос да ја мине групата, Арсенал нека си игра Лига Европа, време му е... и од таму нека испадне после, ич не ми е гајле... сакам сите англиски екипи да испаѓаат... едино за Сити ми е сеедно, нив можам да ги сварам...
Kje vidime na sledniov mec dali im ja pustile ili ednostavno si ja zavrsil Venger domasnata na takticki plan, a boga mi i odbranata odamna e jasno deka najdobra taktika protib Bayern e igranje odbrana i cekanje moznost za kontri, e sega zavisi i os kvalietot na igracite i denot dali kje im uspee, ama sepak ova e Arsena, ne e Turnovo neli Ma da i izmenite pri kraj bea somnitelni, ama tolku da rizikuva baern ne znam, kje vidime
Незнам кого импонираат преку 70% посед на топка и преку 600 точни пасови, а 0 постигнати голови? Фудбалот е нешто повеќе од јалова доминација...