1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ЛШ - Лига на Шампиони

Дискусија во 'Спорт' започната од vendiii, 31 август 2012.

?

Сезона 2024-25

1. PSG

2 глас(а)
    10,0%
  2. Barcelona

1 глас(а)
    5,0%
  3. Arsenal

3 глас(а)
    15,0%
  4. Bayern

1 глас(а)
    5,0%
  5. Real Madrid

3 глас(а)
    15,0%
  6. Man City

4 глас(а)
    20,0%
  7. Atlético Madrid

3 глас(а)
    15,0%
  8. Dortmund

3 глас(а)
    15,0%
  1. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.477
    Не знам зошто од сега се радувам, aма за првпат имам надеж дека може да играме финале.:party::party::party::party:
    Screenshot_20230317_122357_Instagram.jpg

Среќно со Сити, т.е со Халанд.8)

На quattro му/ѝ се допаѓа ова.
  2. TheFiend

TheFiend Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2023
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    412
    Benfica ve gazi :P

3. Stephen Amell

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.477
    Исто како Порто.
    Ние Барса ја исфрливме за една Бенфика праеме муабет.:D

4. TheFiend

TheFiend Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2023
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    412
    Porto igra los fudbal za razlika od Benfica
    I se spasivte 94 min. :)

5. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    6.880
    1/4 финале на повидоок овие два дена.
    @Stephen Amell си гостувате на "Луж" во Лисабон вечерва, Бенфика во добра форма е, последнава со Порто ја кикснаа ама во португалска лига си газат. Интер мора да го дај максиумот.. Не сте лоши, ама не сте ни сигурни хаха :D

Ние на Етихад, е ова ќе биде вистински тест за Тухел. Мило мие што играме против Гвардиола, за мене после Јуп, Гвардиола е најдобар тренер, не само во Баерн туку општо. Тухел и Пеп играт сличен фудбал, бар особено Тухел дур беше во Дортмунд, имаа посед на топка, и со Челзи успеваше итоа во Премиер, сега во Баерн нее изразено толку тоа, дали е рано или нешто друго ќе видиме, ама еднаш веќе поминал Баерн низ тој систем дур беше Гвардиола, познато муе и си викам ќе се адаптираме брзо. Со Фрајбург во купот ја оплескаа, и во Бундесот слабо нешто.. Вечерва ќе биде претешко, ќе мора и ние да го дајме максиумот, за во Минхен да биде полесно на реваншот. Црномурестиве фудбалери особено крилава како Мусиала, Коман, и Сане само ако ја оплескаат, уште тоа фали.
    Уверен сум дека идеме во Истанбул и таму да се згази и Реал, ако го поминат Челзи хаха, мора, Баерн е во прашање :muscle:

На Stephen Amell му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Stephen Amell

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.477
    Вечер навивам за Интер, ама кога ќе ми текне на Инзаги колку е способен да го води тимот.:headbang: Ако изгубат, барем ѓубрето Инзаги ќе си оди и се тешам со тоа (win-win ситуација). Видов дека Бенфика кикснаа против Порто за викенд, и имам уште поголема надеж, ама толку лош фудбал играме во последно време, што Лукаку ќе промаши празен гол (како во последните 2 натпревари) или Лаутаро како против Аргентина. Очобол добивам од овие двајца. И сакам да поминеме, бидејќи Наполи/Милан МОЖЕМЕ да ги тепаме. Никогаш не сме имале полесни противници до финале, ама Интер е во прашање.:drunk: И ај имај надеж, кога ќе го видеш Инзаги, што појма си нема од водење на тимот.(wtf)

Вечер Сити ќе тепа. Халанд е незапирлив, Баерн се послаби. Сити иако се втори во лигата, верувам дека можат да ја освојат, (@Billy Idol хај).:hai::rofl: Барем да се тешеме ако кикснат вечер, дека дома ќе тепаме. И јас би да изгубам од Сити, отколку од Реал.:wasntme:

Вечер и утре навивам за клубовите со сина боја (Интер, Сити, Наполи и Челзи).
    Pazza Inter Amala!!!!:muscle:

На Billy Idol и quattro им се допаѓа ова.
  7. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    6.880
    На Интер не му се падна тежок противник, иако Бенфика е во одлична форма ама нее страшно, нее ништо комплицирано ако се има филозофија како да се победи, а и ние имаме играно против Бенфика и реално и нее баш лесен противник, тежок напорен фудбал играат португалциве, е сега проблемот е со Инзаги, јас би рекол Интер нека помине сега а во Серие А на првиот кикс нека го отпуштат одма.

Наполи ќе помине, иако Милан мие повеќе фаворит, ама годинава наполетанциве заслужија се, дури и финале.

@Billy Idol топџииве некако се спремаат за славење во Премиер, ако не им се загреши до крај па Сити да освое хахаха, да се закочи топот :rofl: Ама ако ништо друго, бар ЛШ ќе си играат 8):rofl:

Баерн е пред вистински тест, не смее да загубиме, ни Халанд ни Маланд, Баерн не го интересираат поединци, него цел тим и така е кроена тактиката за вечерва. Убедум во победа ако ништо друго нерешено па во Минхен да ги средиме.

За Баерн се знае хехе, сакам да помине Интер да има италијански двобој со некој од другиве италијанци, замисли особено 1/2 со Милан на Сан Сиро (Џузепе Меаца за Интеристите :D). Реал не го сакам, ама сакам да помине и да го средиме малце ние, на Челзи не му заборавам од 2012. И Наполи/Милан сеедно мие кој ќе биде.

Auf Geht's Bayern, KÄMPFEN UND SIEGEN ! Deutscher Maschinen Meister !! MiaSanMia :muscle:

На Billy Idol и Stephen Amell им се допаѓа ова.
  8. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.155
    Допаѓања:
    39.700
    Meanwhile, додека @quattro и @Stephen Amell се потат вечерва, јас:

П.с Се надевам дека Сити ќе поминат понатаму. Чисто за да им биде потешко во ПЛ. :D

На quattro и Stephen Amell им се допаѓа ова.
  9. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.155
    Допаѓања:
    39.700
    @quattro , @Stephen Amell , впечатоци?
    Некако јаки овие Сити.
    Манестер Сити, такав сам и ја. :D

10. Stephen Amell

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.477
    Ќе излажам ако кажам дека очекував да победиме. Уште не славам, рано е, ќе чекам наредната недела.:D Ајде Интер, барем еднаш да се радувам, ми испадна косата од вас во лигата.

Сити очекувано, Халанд очекував повеќе голови да даде, ама супер изиграа.
    @quattro повеќе среќа дома. Иако и таму нема да имате.:D

На quattro и Billy Idol им се допаѓа ова.
  11. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.155
    Допаѓања:
    39.700
    @quattro го снема. Последен пат е виден во Манчестер, како влегува на стадионот со дрес на Баерн. Од тогаш му се губи секаков траг. :D

12. Stephen Amell

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.477
    Се спрема да оди во Минхен, сигурен е дека ќе ги тепаат на домашен терен.:rofl:

На Billy Idol и quattro им се допаѓа ова.
  13. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    6.880
    Не ми се верува дека ова беше Баерн, како да беше некој просечен клуб од Бундесот. Очекував многу повеќе, повеќе контрола и не толку грешки, особено во одбраната. Истото издание беше како во купот, без мотивираност се играше што е не возможно за Баерн. Не знам кој го донесол Упамекано во Баерн, под хитно нека се врати од таму каде што дошол, таму во тие африканските лиги а не во Бундес и ЛШ. Катастрофа, грешките си го направија своето. Сане се изнапромарши, Милер на клупа, Сане го ставил, празен гол ќе промарши.
    Второто полувреме на почетокот тргна во наша полза, ама кратко, офанзивата се подобри ама одбраната бетар и ете ти уште 2 гола.
    И управата е виновна, на крај од сезона Наглесман го отпуштија со веќе воспоставен систем, демек загрозена била триплетата особено титулата во Бундес е сега ни куп ни лш а ако продолжат вака и бундесот нее сигурен. Хасан Салихамидиќ треба да се отпушти во управата. Тухел добро тргна против Дортмунд ама последниве 3 натпревари катастрофа. Можеби е рано за да се прифати неговиот концепт ама грешката е во управата, требаше да го сменат на крајот а не сега. Тоа е тоа, толку лошо никогаш не било. На Алијанц подруго ќе биде, ама Сити е во прашање, сношти перфектно Гвардиола ги средил, во одбрана не се ни продираше речиси иако во второто имаше обиди и тие промаршување на Сане.

Дождлива ноќ во Манчестер, вистинско англиско време, од дождот ме немате забележано :D

Ние во Баерн не губиме надеж никогаш :D Германците се оние кои го кажуваат последниот збор иако нема германци во составов хаха, ама во Германија ќе биде многу поразлично од вчера, уверен сум во тоа. Баерн се враќал и од полошо, последното беше со Јувентус кога беше Гвардиола тренер, верувам дека и сега ќе биде така, 3 гола се во прашање, Сити и Гвардиола е во прашање, ама нее ништо готово се додека не заврши натпреварот, фудбалот е игра во која на крајот секогаш победуваат германците :D
    MiaSanMia

14. Stephen Amell

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.477
    Ако го смените името во Реал Мадрид, можно е да ги тепате Сити.:rofl:

На quattro и Billy Idol им се допаѓа ова.
  15. Stephen Amell

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.477
    Screenshot_20230420_011508_Instagram.jpg
    @Billy Idol @quattro кој ви е фаворит?:D
    Колку ги мразам миланезиве, ќе морам уште два меча да ги гледам.:puke: Се надевам до 9ти Мај ќе бидеме пред се психички посилни, а потоа и физички. Верувам во овој Интер, иако последниот примен гол од Бенфика беше чиста глупост, ама ај, нека има голови.:D

Screenshot_20230420_011349_Instagram.jpg
    Амала!:inlove:

@Ketchup ај смени анкетата.:)

На Billy Idol, Ketchup и quattro им се допаѓа ова.
  16. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    6.880
    Реално немам и некои посебни очекувања, се знаеше уште од претходно кој ќе идат. Искрено се надевав и сакав да има Миланско дерби и баш мило мие, иако Наполи заслужи. Фаворити и да немам, неутрален сум хаха, сите си поседуваат свој квалитет на свој начин. Иако изгубивме од Сити, сепак ќе речам заслужуваат финале, пред се заради Гвардиола, за мене после Јуп, Гвардиола е најдобриот тренер во историјата општо на фудбалот, ми се свиѓа неговата филозофија, креација, обожавам тотал фудбал т.е тики-така иако вчера немаа многу можност за тоа. Од жабариве, за Милан имам повеќе импресии, се надевам Сити - Милан финале. Не дека Интер не заслужуваат, добри сте и вие, но не знам, кога во прашање бил Милано, секош Милан ми бил поамбициозен. Милан - Интер, нека победи по квалитетниот. За Реал нема и што да се коментира многу, искусни се за оваа фаза, истата генерација се скоро неколку години, познато им е а и Анчелоти е стар лисец. Сити па и Милан и Интер имаат не искуство, не историски гледано, туку како тим, деценија скоро немаат допрено толку длабоко во ЛШ, тука Реал предводи. Ќе биде интересно, тоа е најважно.

Среќно и на вас, па ако се справите со Милан, среќно на Ататурк во Истанбул :D

Последна измена: 20 април 2023
  17. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.418
    Кои тимови треба да стојат во анкетата?

18. TheFiend

TheFiend Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2023
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    412
    Real M.
    Man City
    Inter
    Milan

На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.155
    Допаѓања:
    39.700
    После убедливата победа над Баерн, Сити се фаворит за освојување, секако, но да се потцени Реал, кој дефинитивно е најискусната екипа во ова натпреварување, не е добро.

За жабарите, го делам истото мислење со @quattro и ги ставам како благи фаворити Милан, иако шансите се скоро подеднакви и вие да одите понатаму. Ќе биде убавина да се гледа миланско дерби во полуфинале. Не се сеќавам и некогаш да се случило до сега?

Од моја гледна точка, нека помине Сити со Реал, но нека ги испотат далеку повеќе отколку што тоа го направи Баерн. А, потоа во финале нека изгубат 1-0, со некој смешен гол во 90-та минута, за да биде интересно летото. Да гледаме како Пеп паѓа во криза, и фрла уште пола милион за нови засилувања. До тогаш, се надевам дека ќе освоиме и ние ПЛ. Со овакви машини, ќе биде тешко...
    Надежта последна умира. :D

На Stephen Amell и quattro им се допаѓа ова.
  20. TheFiend

TheFiend Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2023
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    412