Atletico Madrid winner? Neka stoi kako tip, kje se vratime....koga e...Maj ili Juni. Btw. Arsenal mozhe da go pomine Baer, drugite 2 mi se mnogu teshki.
Ич не е заслужено полуфиналето на Реал и Баерн.. Ниту еден италијански и англиски тим во полуфинале. Добро Реал, честито на 15ти трофеј у ЛШ. Подосадни полуфиналиња амин.
Честитки за победата. Не победивте на искуство. Со Реал ќе е тешко понатаму, ама во ЛШ не смее никој да се отпише.
Реал Мадрид пак шампион.. Немам коментар, освен да му честитам иако нее за честитање. Се надевам дека од следна сезона со новиот формат ќе биде подруго и поинтересно.
ЛШ во новиот формат. Секој со секого ќе игра, нешто слично како во ракометот. Шешир 3 и 4 изгледаат доста млитаво без ниту еден поголем гигант за разлика од 1 и 2 каде речиси сите гиганти се на едно место и ќе биде претешко и дури недвосмислено секој натпревар да биде финале особено во шешир 1.
Kako ke bide ova ne mi e jasno mnogu golemi grupite? Kolku ekipi idat dalje? Sekoa nedela ke ima LŠ po ova
Солидна група, некои натпревари ќе бидат исклучително тешки, но кога е во прашање германски мотор, нема двосмислици Ова се шеширите. Секој клуб ќе игра во одредена група по 9 натпревари со некој противник од секој шешир. Ќе ги објавам покасно групите за сите клубови. Ова е слично како ракометот се игра се до final-four.
Ne mi e jasno jas ne gledam rakomet i ovoa mi e čudno sea inaku za Arsenal navivam. Aaa aha jas mislev ova se grupite i se začudiv tolku mn jaka grupa. Do sea bea po 4 tima vo grupa znači sea po 9 ke se, toa znači sekoj Vtornik Sreda ke ima LŠ
Новата УЕФА химна е невидено срање... Од кога почнуваме да навиваме на натпревари и за кого ќе грицкаме семки???
Елитното натпреварување ќе се игра во нов формат од оваа година, бројот на клубови е зголемен од 32 на 36, нема повеќе групи, туку сите учесници формираат една лига, а секој клуб ќе одигра по осум натпревари. Четири дома, четири на гости, со по еден меч против осум различни противници, а ривалите кои ќе одат еден против друг ќе бидат одредени од компјутер. Сите учесници се поделени во четири шешири, по девет во секоја. Секој ќе игра против двајца од секој шешир, а исто така и од својот сад. Имињата на клубовите ќе бидат извлечени рачно како и досега, а потоа компјутерот ќе ги „бира“ противниците. Клубовите од иста земја не можат да играат еден против друг, а еден клуб може да игра против најмногу два клуба од иста земја. Првите натпревари ќе се играат од 17 до 19 септември, односно од вторник до четврток и таа седмица ќе биде посветена само на Лигата на шампионите, додека Лигата на Европа и Конференциската лига ќе започнат една недела подоцна. Првите осум клуба од заедничката лига по осум одиграни натпревари директно ќе се пласираат во осминафиналето, а оние од 9. до 24. место ќе играат бараж за преостанатите осум места во второто коло. Останатите екипи испаѓаат од натпреварувањето. (Копирано од Mozzart Bet). Се игра вторник, среда, четврток.