^ Малага си имаат обезбедено финансии за идни XXX години, од лани навака очекувај постепено само нагоре да одат. А за вечерва: Сити очекувано. Милан очајно. Арсенал збунувачки. Олимпијакос пед*рски. А Реал... Реал кралско-детронизирачки. И да, мојот омилен дел.
Ништо, заслужен пораз ама одиме понатаму . El Madrid nunca se rinde. Туку мене ми се симпатични скоро сите германски екипи. ж Се надевам дека што повеќе ќе продолжат понатаму ама не за сметка на Реал. Место сељаците од Шити може Дортмунд да продолжат како втори. Туку Јуци вика шпанските екипи не биле јаки а они бушат. Малага, Валенсија... Драго ми е и за Малага, навивам и за шпанските да одат напред (освен Фарселона). Додека италијанските најголем очај. Милан, Јувентус .
Јуле, реченица на место. Сите сте ја играле Арсенал гол-гол 3+ а Оф леле, ми се плаче и Малага не можеме да ги тепаме оф Како сме тргнале, и автобус за серија Ц ќе ни пратат до крај на сезонава. Ви рече Јуле да ја играте 1, немој да плачете и плукате ако сте стаила 2ка, молам! A и башка му се намерачивте на Милан сите со гомна јадење, без извиунување, со ни 2ца асални играчи у тим, а Реал со незнам таму колку милионски играчи губи ви се молам, барем бидете РЕАЛНИ! Да имавме 2ца асални у тим немаше ова да не снајде. Берлускони, да даде господ на криво да ти лежи, геј да станеш. Добро не ли му е жал да гледа како му се распаѓа тимот пред очи, нели му е малку криво. Нека дојде некој нафташ нека го купи, подобро газот под крија него ли вака да ги гледам како сакати играат, ебати ебатето.
Милан ќе тепа против Андрелехт , Зенит дома и Малага дома и ќе биде прв... или тоа или да испаднеме , никако 2ро место , ќе се паднеме со Барса , Баерн или Реал и ќе губиме 7-0 Јуле знаеш , вложиш 20 денари = лесковачка наместо геврек
јас денес бев сигурна дека ке фатам...ама не, мораше глупавиот арсенал да не даде гол...значи он и Стоката (така си ја викам сток ) секојпат ми одат контра..ама викам ајде дома играт шалке ке даде гол 100% па и они ке дадат дека нели домашен терен ама јок бре ни Г од гол....а дури почнав и да вртам по соба кога видов 0:2 парите скоро во џеб ми беа пу бре нече среча поштеног човека...
ееее значи Арсенал не ги срам еден гол не сакаа да дадат ливчето ми падна од нив и милааааан ѓубрињааааааа
Арсенал веќе аман ! Планира ли Венгер да купува нови играчи во скоро време или вака се’ ќе си губат ?
Абе кога ќе слушнам приказни дека Реал е милионски клуб и дека поради тоа се очекува никогаш да не губи, не знам. Па најпосле машини ли купуваме или играчи кои некогаш се во форма а некогаш не . А уште малку Реал на исто рамниште со Сити и ПСЖ ќе го ставите. Па сите купуваат играчи за милиони и нешто. Челзи, Арсенал, Баерн... Тоа е нормално, за тоа се и трансфер пазарите всушност. Само будалите како Берлускони продаваат а не купуваат ништо. Тотално надиграни, барем не ми е мака, знам дека поштен е поразот. Плус одбрана никаква. Пола играчи т.е. разиграниот тандем во одбрана повредени па со вакви експерименти тоа ќе е. И веќе е јасно дека Реал ја нема формата од лани. Јас мислев дека бар во ЛШ е поразлично од домашната лига ама ете паднавме по којзнае кој пат во Германија. Но Реал е тоа, се враќа порано или покасно во полн блесок. Меченцево ми стои цела недела на декстоп за среќа .
Не бе па и ти,местена беше да изиграме нерешено Се шалам,овој пат ќе бидам критички настроен кон Јувентус. Ужасно изиграа против Нордсјеланд. Матри со цел памет па се жали имал домашни проблеми. Има толку пари,толкав имот,такви коли плус има мома што машките зинати ги остава,он имал проблеми. Труп. Вучинич ме изненади со голот,пошо у принцип он ко ќе влезе спие у офсајд. Џовинко дава напори,ама не вродуе со плод. Штета што Асамоа беше повреден,бар ќе напраеше многу повеќе него Де Чеље. Се на се,иако нерешено,натпреварот го сметам за неуспех зошто можеше да се победи исто толку колку што можевме да го изгубиме натпреварот против Шахтјор. Се надевам на победи дома против Челзи и Нордсје,Шахтјор моментално го сметам за најјак во групата.
Блек, не реков дека не очекува да изгуби, но почудно е да губи Реал и Барса него Милан, во најслабата година откако е формиран клубот. Да се разбереме, не го бранам Милан, срамови сме, ама па со кој игра Милан? Додека Кикица е нели најбољи, и плус уигран тим се, не се нов состав како Милан, да неможат да поврзат една акција да поведат ко шо треба. И не го рамнам Реал со Сити или уште помалку со Псж, ипак е класа над нив, и не е само пари, факт, НО има пари каде каде каде поише него Берлукосни, не ги даваат по курви акционерите на Реал, инвстираат што е сосмема океј.
Не, јас разбирам дека Милан од таа причина игра лошо и е сосема разбирливо. Без играчи, без тим треба чудо да биде за да се победи. Мислам, знаете дека не ми се на листата на симпатични екипи но во случајот само Берлускони е крив и никој друг. А за Реал па и не е толку чудно. Остај што имаме играчи, иако пола одбрана е повредена. Ама не е се до тоа. Ако беше до милионските играчи само работа Сити и ПСЖ ќе освоеа ЛШ 50 пати. А пак ниту Реал нешто не се засилува во однос на играчи во последно време. Еден Модрич само што дојде летово. Иако јас си имам кажано дека ја мразам пак политиката и на Перез со купувај, купувај и тоа што не треба. Ама во последно време ич не е така. Дури и на позициите каде сме загрозени нема алтернатива, затоа и вакви експирименти со Есиен како бек. Но тоа е, од никој тим не се очекува нон-стоп да победува. Јас си се ситам кога неомилените како Барса, Ман Јун, Сити итн губат а некој пак ќе се сити кога Реал губи. Тоа е спортот...
И тоа како е до милионските играчи. ПСЖ прв пат од кога го земаа арапите игра во ЛШ, на Сити му е втора сезона. Затоа уште немаат освоено. Се кладам дека еден од овие два тима ќе го крене пехарот во наредните 3 сезони
Го гледав натпреварот Борусија-Реал, и можам да кажам дека многу се изненадив, искрено сакав да победат, нив ги бодрев ,покажаа прекрасен фудбал, многу ме изненади Марко Реус,ќе го биде дечково, a и сладок ми се виде
Поентата ми е дека не е се во милионите кога не се игра како тим, кога се игра само за пари. А впрочем дури и тимовите како Сити кои не знам колку златни играчи имаат во тимот сепак бележат порази. И арно, богами со тие играчи и треба да се пласираат во ЛШ ама еве, минатата година отпаднаа во групна фаза а и сега се на добар пат. Кога вештачки тимови како Сити и ПСЖ ќе освојат ЛШ јас името си го менам. Тие имаат сила за толку, да ја освојат домашната лига евентуално.
Црни лебеду се сеќаваш ли кога Реал потрошија едно 300 мил за играчи (пред да дојде Мурињо) и тогаш и губеа од Барса и изгубија домашна титула и Од Милан 2-3 дома изгубија и од Лион мислам испаднаа и све...требало да знаеш , интернетот беше полн со исмејување
Јипи не се провоцирам веќе, џабе пецкаш , Нем, ни да го ставиш името на Реал во ист контекст со сељациве од Шити. Арно, кажав играчи се да се купуваат. Си требат засилувања фала богу, а и Реал си ја отсекогаш има политиката Галактикос. Додека тој тим да се уигра треба време. И дојде тој момент ги плеснавме Барса два пати и им земавме две титули од раце. Следат уште... И за Реал играчите играат од престиж не поради пари .
Црни лабуд , не ми беше да пецкам сакав да ти кажам дека и Реал на времето беа у иста состојба како сеа што се Сити и ПСж , купени еден куп играчи кој не се уиграни ... На Реал им требаа 2-3 год да се уиграат и земат две титули на Барса , така и на Сити и ПСЖ , сеа треба само да се уиграат и за некоја година ќе бидат зверки Еве и Малага беа изнакупувани играчи и минатите 2 год беше аут , а сеа еве го прв на табела пред Милан и Зенит ..... Анжи исто , Зенит следната година ќе биде многу јак со тие играчи итн итн....
Ама јас пак се чудам како можеш Реал да ги споредуваш со клубови како Сити . Не бива пред да се купат тие играчи Реал бил никој и ништо ( а кои играчи уствари, не бива сите одеднаш се купиле, Касиљас е отсекогаш во Реал. Игуаин, Рамос, Пепе, Марсело исто од одамна). Таа сезона беа доведени Роналдо, Кака, Алонсо... затоа што му требаше обновување на тимот, повеќето постари играчи си отидоа. А и велам тоа било отсекогаш политиката на Реал, ера на Галактикос. И сега не успеале да ги тепат Барса две-три години па што? Можеби им требаше време на играчите да се навикнат едни на други, а можеби не беше конкретно тоа проблемот, лоша среќа, не доволно добар менаџер...Важно со Мурињо дојдоа работите како што треба. Ама пак велам да се споредува ситуацијата со новите неколку играчи на Реал со ситуацијата на Сити или ПСЖ е бесмислено. И не, тие клубови никад нема да постигнат којзнае што, кажав еднаш освојување на домашната лига (во случајот поради преслабо издание на Челзи, киксови на Манчестер Јун итн) им е максимум. Не е се во парите, купи тројца Најмаровци и еден Фалкао и топ си. Се виде по тоа што една бедна групна фаза не можат да минат. Премногу се одалечивме од темата и нема смисла повеќе да се дискутира за ова а уште помалку да се споредува класа тим со банка за пари .
Леле која напната утакмица со Шахтјор прво полувреме Челзи изгубен во простор и време искрено не потопија реков крај ова ќе биде дебакал , ни игра ни тактика ни продор као 22 да беа другиве бе . Алал да им е квалитетен тим нема што . Али ај на крај се созедоа од шокот па на крај и мајсторија и среќа се си дојде на место .. Со групнава фаза каша попара никогаш не си начисто со ЛШ фаворитиве потфрлија Манчестер морав