Од лабела за усни користам Нивеа или ЛипБалм. Имам повеќе користено и секогаш ги мењавам,значи немам определно,кое ќе го користам. Овие ми се најомилени,прекрасно мирисаат,а кога ќе се намачкаш светка и има црвена боја. Исто,така имам користено и лабела од ЛипБалм,како на пример од мед и млеко,прети грл,од боровинка,чоколада...скоро сите вкусови. Неможам да извојам од ЛипБалм затоа што сите се убави.Ама од НИВЕА ми се поубави,имам користено и од ананас,и вкус на ментол.
Многу често користам лабела покрај сјај за усни. Најчесто купувам од Орифлејм.Како што веќе сум кажала колекционер сум за такви работи што се за на уста.Ги имам сите можни лабела и сјаеви од Орифлејм.Ама ај да не бидам офф-топик ќе кажам дека најзадоволна сум од лабелото за усни од Орифлејм ..не сум сигурна баш како се викаше ама мислам дека Лип Балм-Липса терапи.Во пакување на кармин е така изгледа надворешно..но внатре е со два слоја кои заштитуваат. И така...
Последно го имав од Rosal од мед и млеко, ама не сум нешто посебно задоволна (само мирисот е фин). Сакам некое мрсно, нешто како Shine on me од Rosal, ама оддамна се презаситив и од него па сега сакам од Nivea, не знам дали има некое помрсно, сите досега што сум ги имала брзо се впиваат. Добро, нека е и од друга фирма.
Јас само на Нивеа не сум алергична, моментално го имам ова погоре angel star, преубаво мириса. Мислев дека сум алергична на сите лабела, па користев гроздова маст. Ама, пред некое време си ставив од ова и за среќа не ми створи алергија. Росал лип балм ми ја праве ужасна устата, ми отекува, ми се ствараат пликови, црвена ми станува, ужас, како силикони да сум ставила на неа, страшна е за гледање. Затоа сега само Нивеа и гроздова маст користам.
И јас имам од овие си зедов од ванила многу се убави. Спојлер + имам и од овој Спојлер И сакам да прашам дали имате забележено вакви во Македонија? Спојлер