Мене најефективно од сите лабела ми се има покажано она од невен од Алверде, прво преефтино е, устата ја омекнува и некако убав сјај и дава, ко пополна ја прави. Имам користено исто некое лимитед едишн од Алверде, плаво зелено беше, со бамбус ми се чини, многу убаво мирисаше и тоа убаво ја правеше устата, не знам дали го има уште. Речиси сите други лабела базата им е paraffinum liquidum, и краток период ти прават илузија дека ти ја омекнуваат устата, а после тоа особено ако не ставиш неколку пати ужас ти станува, цела исушена и испукана...
Само од алверде му е мајката, од кога го користам усните ниту еднаш не ми искрвариле. Претходно користев на labello со ванила, мирисот е навистина добар, ама лабелото е ужас, се таложи како слој откако ќе го нанесиш или уште повеќе ми ги сушеше усните.
Барав лабело во боја, зошто ми се пресуши устата од кармини. Пробав неколку, ама од ова трошам веќе 3то пакување - многу убава nude mauve боја, супер ги хидрира и е со арганово масло. Има неколку нијанси, мене лично оваа ми е најубава. 220 денари во ДМ.
Ги има ли кај нас лабелата на Burt's Bees? Во ДМ барав нема. Или евентуално од каде можат да се порачаат?
Ова ми е втор избор после тоа на Алверде од невен. Не е толку масно, ама ми се покажало подобро од сите други.
Секакви лабела сум пробала и таман мислев дека го најдов вистинското решив да пробам со вазелин. Ова ми е најголемото откритие. Усните само за 3 дена ми се одлични. Е*ате вештачките бои и состојки на лабелата. Сум користела и порано вазелин, ама не беше нешто посебно. Сега зедов од тој од ДМ. Значи девојки, која има суви и испукани усни - вазелинот ви е вистинско решение.
Вазелинот не е баш најдобар за да се става на усни, бидејќи е дериват на нафтата.Ај на раце и некако ама јас ни таму не би го ставила, а на усни барем ич. Мој совет ти е да видиш гроздова маст дали ќе ти помогне, јас веќе 5-6 години со гроздова маст се мачкам и немам проблеми.
Потврдувам за вазелинот! Јас нанесувам прво лабело, ги менувам Еуцерин, Мелем и Неутрогена и врз нив ставам вазелин, нема подобра комбинацја. Бидејќи вазелинот не хидрира, туку помага да се задржи влажноста на кожата. Инаку докторите го користат вазелинот на секакви надворешни рани, така што е безбеден.
Околу 200 денари, ми се чини видов дека има и од 180 и од 220 така нешто. Ги има некој користено? Ми изгледаат многу убаво