Женски го земав на еуцерин лабелото lip active и морам да го испофалам пошо стварно е магично, од еднаш мачкање одма ми се опраи устата. Искрено не очекував дека за еден ден ќе ми се опраи испуканата уста. Пре пре презадоволна сум, ќе продолжам да го користам и понатака
Јас како прав фанатик за лабело откако знам за себе, со пробани 90% од лабелата на пазарот, одговорно тврдам дека нема подобро лабело од Еуцерин lip active и веднаш после него Мелем класичното. Еуцерин одлична текстура, ни премногу мрсно и тешко (што е најчесто со labello лабело), ниту па лесно и површно (најчесто Росал). Резултат на негувана усна дава после прво нанесување. Мелемот е со малку полесна текстура, но одлично се впива на усната и дава благ сјај. Споредбено со еуцеринот, малку побрзо се брише од усните, треба почесто нанесување. Цена: околу 180-190 еуцерин. Мелем: околу 140-150 ден.
Лоши, џабе фрлени пари. Го земав најтемното за да остава повеќе боја, но ниту е пигментирано, ниту хидрира. Би ти ги препорачала на Голден роуз Glow кармините, далеку подобри се, даваат сјај, хидрираат и се солидно пигментирани.
Во последно време ова лабело ми е омилено. За таа цена е супер, а го земав зошто беа 2 во едно пакување, често ги губам низ ташни, па да си имам резерва. Нема некој посебен мирис, ама убаво е, ми се допаѓа, го користам месецов и устата не ми е испукана. Кога ќе биде поладно, не знам како ќе биде, тогаш ќе се вратам на Еуцеринот можеби. Сега ова ми е добро, на топлово време доволно е за хидрирани усни.
Овие ги имам моментално: Првово ептен мрсно, ко зејтин да има. Може ги омекнува усните ама претерано мрсно. Мирисот не е лош. Ова е посуво, мирис ништо посебен, не знам ни на што мириса, не можам да проценам. Од Авон лабелово мириса на чоколадо ама како оние Еурокрем блок чоколадите, на нив потсетува. И остава кафена боја, да негува нешто, не воопшто. И овие од Labello. Шо се дешава со нив не знам, нели ко божем истите се од Нивеа што беа. Допирна точка немаат со тие на времето, ни формула, текстура ни мирис. Овој со цреша, очекував ќе ме потсети на Нивеата како што беше прекрасен мирис што имаше, буквално да го изедеш, како и со чоколадо што беше едно совршено, сеа гола вода се. Тоа црешата никаков мирис, претерано вештачки и синтетички, одвратно, а толку скапи. Само ради мирисот го земав, викам да се потсетам, не дека ќе го користам, ептен остава боја, а не сакам ама тотално ме разочара. Не ги зимам више дефинитивно. Ни пак ванилата е ванила. Ужас.
Мислев само мене овие од Labello не ми се свиѓаат зошто многу ги фалат ама гледам исто мислење имаме. Многу ги расипаа.