Колку убаво изгледаат, последно време се што ќе видам од Есенс се земам, од се сум задоволна а воопшто не се скапи. Штета што се нема кај нас. Гледам дека и многу моливчиња нема кај нас. Квалитетот и е супер за тие пари. Посебно маскарите, скоро сите ги пробав и од сите сум задоволна. Единствено сјај имам земено, убава боја и трајност ама ме нервира што ме пецка кога го нанесам првите 10 минути.
Порано лабелата на Сензилис ми одговараа ама сега и нив ги расипаа. Немам најдено асално лабело. Последно го земав сребренето на Мелем, хидратантно е ама кратко трае, за брзо време устата се суши и исто како ништо да не си ставил.
И јас го имав истиот проблем. Испробав секакви лабела, но ниту едно не ми направи мерак. Устата многу брзо ми се сушеше и секогаш ми беше испукана особено во ладните периоди. Една другарка ми даде идеја да направам свое лабело и идејата не ми се виде лоша. Бидејќи чуваме пчели одлучив да го направам со пчелин восок затоа што тој создава природна бариера и помага во задржување на влагата. Исто така истражив и дознав дека е природен извор на витамин А. Покрај восокот додавам и мед и сушен невен. Целта ми беше да направам лабело со природни состојќи и бидејќи си го правам сама, знам што точно ставам на моите усни. Лабелото излезе успешно и од кога почнав да го користам не сум имала проблем со суви усни. Си го правам веќе неколку години и од тогаш не сум купила лабело. Исто така е одличен подарок, па обожувам да го подарувам на блиски личности како знак за мало внимание Доколку имате некое прашање може слободно да ми пишете порака, имам и страна на инстаграм @stanbeefarm каде може да ме контактирате. P.S правам и персонализирани лабела со слика, вашето име или некоја убава мисла.... Да шириме позитива
Буквално дојдов на темава за тие Super Peptide да прашам. Го имам само првото (безбојно) видено по парфимерииве (во ДМ го има), предобро е и преубаво мириса. Да не знае некој случајно некаде дали има од тие во боја?