Иако не ги сакав многу лабелата на Нивеа, пред некој ден го земав тоа со заштитен фактор. Ужас е. Тешко се размачкува и ми ја суши устата. Дефинитивно останувам фан на Росал лабелата.
Го користев на Росал Milk & Honey најмногу заради мирисот,прекрасно мириса а сега си го земав Hydro Care исто од Росал и сум прилично задоволна
^ Mене ми беа потполно исти, сум ги имала и двете. Убаво мирисаат, нежно, не оставаат боја, даваат свежина, проѕирен сјај и супер хидратираат. Росал е нешто поефтинко, а Нивеа стандард со напукани цени.
Нивеа лабелата ми се преубави, освен оние што даваат бледо розеникава боја, не ми стои воопшто таа боја а и многу суви некако ми идат. На росал исто така се многу убави. Омилени ми се лабела со мирис на чоколадо! Еуцерин лабелото е исто така многу убаво, устата ја прави многу мека за брзо. Но јас најчесто си практикувам (навечер пред легнување) вазелин да ставам, експресно се добива мека и нежна уста
Последно вакво купив: ПРЕзадоволна сум со ова, дефинитивно најдобро што сум го користела, устата со 300 херпеси ми беше и ми се лупеше, сега преубава и премека ми е, башка ова црешиве што убаво мирисаат мх, мх. И сјај пушта таков црвеникав, ако немате сјај или ви е потрошен - совршена замена!
Jас од ова сум најнезадоволна. Дава сјај црвен точно, ама за зависник ко мене од лабело кој постојано се мачка црвеното се разлева и после неколкое време сваќам дека имам уста како кловн. И се собира на устата. И дава премалку сјај, премалку. И премалку влажност. Почнав да го ставам врз друго лабело слојче за да ми е устата минимално црвена. Ама дефинитивно друг пат не го купувам. Браво што ти траело 1 година, кај мене лабелата траат 1 месец максимум Али новово на Нивеа ти е да земеш и да го мачкаш. Сериозно Ќе слушнете некаде дека некој девојка на лебче си мачка лабело. Јас сум. Дава сосема солиден сјај, јес да морам да признам сјајот и влажноста на Росал е маааааалкуцка подобра и подолготрајна, ама вкусот, да повторам ВКУСОТ е неверојатен!!! Има шанси ова и две недели да ми трае, мислам дека го јадам Инаку јас до сега бев најверен фан на росал, ама се презаситив. Ме зафркаваа другарките дека од прва година средно ме памтат со прити грл росал лабело, решив после 10 години да го сменам Инаку ова Нивеа ми е добро освежување кога ќе размислам
хахаха росонерка не си единствена Ти со добра 1 месец е многу за мене особено за Нивеа тие мислам дека ги трошам за недела ипол... Иначе ме интересира дали некој го пробал балсамот за усни на Lush ???
И јас ова го користам веќе година време.Презадоволна сум и дава сјај на усните, а што е најважно ги негува!
^ Дава ли некаква боја лабелцево? Јас се мислев многу дали да го земам, го обожавам мирисот на гуава, ама некако тоа другото со малинки повеќе ме привлече и сега малце ми е жал што не го купив, па следно ќе ми биде изгледа ова (после тоа со мед и млеко). Мислам дека ќе банкротирам од купување лабела без потреба, ниту едно не успевам да потрошам до крај - ми здосадуваат.