Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лабело за усни

Дискусија во 'Лице' започната од Plavusa.17, 18 јануари 2012.

1. MiaNmaR

MiaNmaR Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    170
    Мислев дека сум единствена само пофални зборови тука гледав за розевото а искрено бојата супер а хидратација 0 и така си го купив пак за мене најдоброто rosal-milk&honey:)

2. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Моментално најомилени ми се лабелата на Eos, не се воошто скапи, по 3 долари и тоа во обичен маркет, имам 3 различни, омилено ми е тоа со мирис на кокос, мириса неверојатно. Супер хидратира, не остава боја-прозирни се, лесни и имаат навистина примамлив дизајн.

На LaraSolare, ivancekitty, koritsaki и 6 други им се допаѓа ова.
  3. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    [​IMG]јас си го имама ова и мн ми е убаво тоест сите на лабело ми се убави оставаат и млку боја и сијај

4. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Блазе си ви на вас кои имате ДМ маркет. bild-lippenpflege-swirled-kisses-data.png 20141108_111859.jpg balea-young-lipbalm-sweet-vanilla-L-QzjLj3.jpeg bild-balea-lippenpflege-candy-queen-data.png bild-balea-young-lippenpflege-fruity-kiss-data.png 2050392.jpg
    П.С. Наскоро ќе ги сликам моите лабела, сите кои ги имам, и полни и празни, бидејќи ги собирам и ќе прикачам слика. (fingers)

На ivancekitty и rainbowec им се допаѓа ова.
  5. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.856
    Допаѓања:
    5.200
    Го користам ова и сум презадоволна! Доста е хидратантн, остава малце сјај и светло розева боја и е околу 90 ден.

На rainbowec му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Инаку драги мои Феминки Бејби Липс ви се на попуст од само 99 ден. во Дм.

7. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    За Нова Година ќе идам во еден од Европските градови и во план ми беше да си купам лабело Eos.
    Hipster кажи каде попрецизно да ги барам, во маркети ги има или посебни се продавниците со знакот Eos? Во Србија веќе ги има но во Македонија малку потешко :(

8. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Го купив ова лабело и воопшто не сум задоволна.Мене не ми хидратира доволно некако ми ја суши устата и мирисот не ми се допаѓа.Јас не сакам овошни мириси на лабела/балзам за усни и сама незнам зашто го купив ова (n)

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  9. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Бев денеска во dm во Капитол и со го земав Baby Lips- Pink Punch, 129 денари е.

10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.947
    Допаѓања:
    81.259
    Заврши таа акција, важеше до недела.

На Fatalnata му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Aлекче не знам за Европа, од Америка ми се, затоа и пишав долари не евра или денари.
    Најпопуларни се во Америка зашто се од домашно нивно производство, 95 посто органски, и 100 посто природни. Плус ефтини се доста, поефини него бурт бис кои исто се органски и многу добри, плус имаат ептен софиситициран дизајн и американците паѓаат на тоа. Јас ги земав дека беа ефтини, во голем дел од продавниците за облека ги има, додека чекав у ред за да платам ги имаше од страна и рандом земав да ги пробам, и ми се допаднаа, после гледам дека се ултра популарни, нема кај не се продаваат и сите ги имаат. Ефтини се доста а солиден квалитет. Ми се свија тоа што не се многу мрсни и преубаво мирисаат. Јас се заљубив во тоа со мирис на кокосово млеко, фантазија е.
    Би те советувала да прашаш по најголемите маркети и парфимерии дали ги држат и дали знаат која парфимерија ги држи, ама пази многу многу поскапи се, како што можев да забележам од нет во евра ги продаваат по минимум 8 долари што е повеќе од дупло.
    Мислам дека има страни каде може да се порачаат од кај нас и шипаат во Македонија.

На alekce83, Nausicaa, Miss.M5 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Sunshine.Sunshine

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Многумина за EOS велат дека не чини, а на многумина премногу им се допаѓа. Како и за секој производ, има поделени мислења.
    Јас сакам да ги пробам, имаат слатко пакување, различни мириси, изгледаат интересно.
    Се појавиле и некои Revo, слични на EOS.
    Веќе имаат и Chirstmas collection и Haloween.
    Делуваат интересни и примамливи.
    Ех, камо да имав некои роднини во Америка, кога ќе доаѓаа навака само лабела да ми носеа за подарок, или пак по пошта. :D
    Многу сакам овие да ги пробам.
    DSC_0102.JPG

На Snow-Star, rainbowec и Nausicaa им се допаѓа ова.
  13. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Ти Благодарам Хипстер на искрениот и исцрпен одговор, баш ќе видам дали ги има а ако не најдам ќе ги прашам и самите продавачки во некоја од поголемите парфимерии.Се работи конкретно за Милано како што прочепкав по италијанските форуми големи се шансите воопшто и да ги нема.
    Супер ти е идејата на крај краева ако не најдам таму, да си ги порачам преку интернет.А за избор го зимам ова од Кокосово млеко и без да го помирисам бидејќи не се сомневам во твојот истенчен вкус :)

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.650
    Допаѓања:
    29.332
    Јас сум шопингхоличар на лабела.Имам премногу, а ако купам уште некое мислам дека мајка ми ќе ме избрка од дома:D.Не знам зошто, ама ете зависна сум од тоа да пробувам нови лабела.

Oд baby lips ги имам cherry me и pink punch, постојано читав reviews и во секое второ youtube видео ги имаше, и сакав да ги пробам.Од pink punch не сум нешто задоволна,конкретно бојата не ми се допаѓа, а за хидратација е океј.За мирисот имаат 10-ка, pink punch ми мириса на хуба буба мастики, а cherry me на некоја мешавина од цреша и јагода и ми доаѓа да го изедам, а и секако на cherry me бојата многу ми е попогодена.

Во топ 3 лабела би ги ставила овие.
    1.Softlips double mint
    Го добив на поклон од странство, и многу ми е криво што го нема кај нас, па ќе барам по интернетов за да го нарачам.Има мирис и вкус на ментол,spf заштита 15, има интензивна хидратација, безбојно е.Е сега кога ептен ми е оштетена и испукана устата ме пецка малку, ама затоа за ептен кратко време ми се оправени целосно.

2.Rosal LipBalm Cherry Lady
    Oва го имам веќе подолг период и редовно го ставам, има мирис и вкус на цреша, дава убава црвеникава боја, а јас бидејќи немам навика да ставам кармини и сјаеви, ова ми се наоѓа супер.Си хидратира доволно, и долго стои на уста:)

3.Sierra Bees Organic Pomegranate Lip Balm
    Го нарачав од iherb не некоја промоција за 0.50 usd, и сега криво ми е што не нарачав повеќе, морам да си земам резерви :D Мириса најпрекрасно, на органска база е, со мед и маслиново масло, нема боја и многу мека ми ја прави устата, и вкус има убав :D

На cooll и Sunshine.Sunshine им се допаѓа ова.
  15. Sunshine.Sunshine

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Еве ја мојата колекција од лабела. :D
    Скоро една година ги собирам, не се сите купени наеднаш, и голем дел од нив се потрошени.
    Квалитетот на сликата е за никаде, ама немам подобра камера.
    Секогаш ја надополнувам колекцијата. Па, во исчекување се сега да пристигнат нови лабела од Орифлејм и Авон, а сакам и да ги купам останатите три Бејби липс.
    pizap.com14194424822341.jpg pizap.com14194425814841.jpg
    1. Baby Lips Intense Care
    2. Baby Lips Cherry Me
    3. Baby Lips Hydrate
    4. Rosal Hydro Care
    5. Rosal Star Fruit
    6. Rosal Cherry Lady
    7. Rosal Sensetive
    8. Rosal Blueberry Dream
    9. Rosal Shine on me
    10. Rosal Pretty GIrl
    11. Rosal Morning Rose
    12. Rosal Violet Touch
    13. Balea Golden Lips
    14. Balea Mandeltraum
    15. Labello Hydro Care
    16. Labello Fruity Shine Peach
    17. Labello Fruity Shine Watermelon
    18. Avon care Protecting lip balm with shea butter and almond oil
    ____
    19. Oriflame Tender Care Coconut
    20. Oriflame Tender Care Almond
    21. Avon Care Lip Balm with Vitamin E
    22. Balea Juicy Orange
    23. Bon lip balm Orange

На LaraSolare, EMoonlight, Fatalnata и 7 други им се допаѓа ова.
  16. blady

blady Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2015
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    99
    И јас го имам истото.Многу убаво мириса...нема некој ефект, но остава трага на краевите после пола саат, како да имаш пења на устата ;)

Последна измена од модератор: 1 јануари 2015
  17. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Пред некое време на подарок од татко ми ги добив сите Baby lips лабела и нормално не ги користев како секој нормален човек,едно по едно,туку во исто време ги отворив сите за да ги пробам.:makeup::D Еве ги моите впечатоци.Немаат посебни имиња (или не им ги знам,па затоа по боја ги пишувам)

1.Плавото лабело
    -Безбојно е,доста хидратантно. Го користам кога излегувам надвор од дома,на сувиов студ и супер се покажа,а имам прилично сува уста. Маана му е што сосема малку се чувствува мирисот на лабелото,чувство како да си лапнал крема,па ја осеќаш на грлото.Кај ова лабело тоа не ми пречи.
    2.Зеленото
    И ова лабелце е безбојно,малку побрзо го снемува од претходното и некако чудно затегната ја остава устата после тоа,откако ќе исчезне. Затоа цело време морав да го нанесувам.Инаку има баш пријатен мирис,на јаболче мене ми мириса.
    3.Жолтото
    Лабелово е со Ув заштита,слабо си ја врши работата за хидратација на усните. По нанесувањето имате чувство дека сте изеле пола кило крема за сончање. Така мириса и многу грозно се чувствува тој мирис во устата. Освен тоа горчи.Најнеомилено ми е од целата колекција.
    4.Виолетовото
    Многу симпатична,нјуд боичка има. Веќе користам второ пакување од него. Слабо ги негува усните,ама ми се допаѓа како изгледа нанесено. Пријатен мирис има и не се чувствува додека е на уста.
    5.Розевото
    Има многу јака боја на прв поглед,ама на усни е суптилно и им дава здрав изглед. Негува сосема солидно за лабело во боја и најубаво мириса од сите,има мирис на Џунга Лунга мастики и мене ми доаѓа да го изедам.

Тоа се сите што ги имам, го немам пробано само лабелото во портокалова амбалажа.И тоа што остава вишна боја,ама до сега го немам сретнато кај нас. Општо мој впечаток е ,дека се преценети и дефинитивно има многу подобри лабела за помала цена од Авон,Орифлејм,па се до поскапите Еуцерин и Неутрогена што за сега ми се незаменливи во однос на негата што ја пружаат.

На Sunshine.Sunshine и Nausicaa им се допаѓа ова.
  18. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.076
    Допаѓања:
    12.599
    Најзадоволна сум од производите на Blistex.
    Lip Relief Cream и ProtectPlus ги имам користено. 10/10

Исто има и овде на страната повеќе информации:

http://www.blistex.eu/products/lip-relief-cream

19. Love...music

Love...music Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.298
    Labello [​IMG] баш ми се погоди супер е.

На Elena69221 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. HappyGirl:)

HappyGirl:) Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2015
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    95
    Се зачленив само заради оваа тема. Дали можете да ми препорачате некое убаво хидратантно лабело, безбојно да биде и да има некој убав мирис? Нешто како безбојното Baby Lips, ама да биде од друга фирма :) И да не биде од оние што чинат по 170 денари па нагоре. Благодарам однапред :)