И јас го купив истото пред некое време и сум презадоволна. Нема боја, ги омекнува усните и многу убаво мириса. Еднаш устата ми беше отечена и испукана заради студеното време надвор, за два дена со помош на ова лабело, се беше нормално. Плус, многу бавно се троши и трае подолго време. А ако сакате некое убаво лабело за боја и сјај, имам едно лабело на Росал, со светловиолетово капаче. Не хидрира, но многу убаво мириса/
После омиленото Pink Punch, решив да го пробам Peach Kiss. Бојата е нешто како нуде со ситни светки, не е многу пигментирано. Мене усните ми беа многу суви на краевите, ова за 3 дена ми ги опорави што не очекував искрено.
И јас го имам истото, Галапро од Галафарм и го зедов токму заради тоа што е на база на прополис и восок. Во каква состојба е? Бидејќи моето е во многу цврста форма, па се прашував дали е тоа заради студеното време (зошто го носам во ташна) или е такво заради восокот (кој е една од клучните состојќи)?
Ако зборувате за ова навистина ми е чудно како сте толку задоволни, јас го имав ставено во најлоши производи. Премногу беше цврсто и требаше 10 пати да пројдам на устата, а и чудна структура ми имаше, не знам...
Elence93 тоа е тоа. Како што пишав и погоре, структурата му е таква заради пчелиниот восок, кој е една од главните состојќи. Инаку, еве некое време го имам и почнува да попушта. Само не знаев дали кај сите е со толку цврста структура и после некое време опушта или мене ми се погодило такво.
Не е до пчелиниот восок, самите лабела се такви, никакви. Овде прочитав многу пофалби од некоја феминка, не се сеќавам веќе која, за тоа од Ванила (прво на сликата) и си реков да го пробам. Прво, не мирисаше воопшто на ванила,а второ толку беше суво што кога ставив ми се појави крв на устата од самото нанесување, а не ми беше толку сува устата. Ужас. Омекнува ако го оставите на ептен топло, ама и тогаш треба да повторите неколку пати за да се почувствува некаков ефект. Росал обичните за овие се измислени, а разликата во цена е некои 20тина денари. Никогаш повеќе нема да го купам, и по којзнае кој пат се уверувам дека не треба да ги земам здраво за готово сите рецензии што ги читам овде, често пати се претерува во пофалбите, а не ми е јасно зошто е тоа така.
Na Rosal svetlo sinoto i zelenoto so aloe vera mi se dobri.Tender care od kokos balsamot od Avon za se e dobar. Ama Melemot e stvarno melem,jas go imam toa vo forma na labelo,za 5 min se sto treba da se smeni od ustata ke se smeni,ustata meka i preubavo mi mirisa,bar mene,neutralno,cisto,meko. A od Nivea imam dve probano,dvete kako da mi ja susele ustava.
Никогаш не би напишала нешто позитивно доколку некој производ не ми одговара или негативно ако ми одговара. Но имај во предвид дека се работи за толку многу различни вкусови, со толку многу различни кожа, коса. Ретко користам балсам, но периодов носев многу суви кармини од кои ми се оштети кожата и ми требаше некој за потхранување. Тоа беше причината зошто го избрав кога видов дека е во прашање восок и прополис. Не ми пречи што е во таква тврда состојба, но видов во составот дека содржи силиконско масло (а силиконот не помага, туку визуелно го решава проблемот) и сум малку скептична. Во секој случај, треба да помине време пред да ја донесам конечната одлука
Па види, кога го купив беше многу суво и цврсто и помислив дека сум дала пари за џабе... ама по неколку нанесувања, лабелото омекна и сфатив дека сум го направила вистинскиот избор (за мене, затоа што има многу различни типови на усни и не му одговара на секој исто лабело). Сега имам потрошено 3/4 од лабелото, доволно е еднаш да нанесам и има убав слој на усните.
HappyGirl и јас сакав тоа да го напишам. Првите неколку слоеви направија да помислам дека нема да биде добро. Затоа на производите им давам повеќе време пред да проценам какви се. Откако ги нема првите неколку слоја, веќе е друг муабет . Омекнува и првите неколку слоја, наместо да ги отстранам, ми помогнаа да ја омекнам сувата кожа на лактите (на која ништо не и помагаше). Пчелин восок + прополис = како за мене, иако не го користам постојано. Мириса убаво но ненападно и ме потсеќа на пудинг од ванила (зошто има суптилна арома на ванила) P.S. Името на темава до кога ќе го носи името на брендот наместо на самиот производ?
Ги нема, а не верувам ни дека ќе ги донесат. Толку долго чекавме за основната колекција, онаа која секогаш ја има, па не ми се верува дека ќе ги увезат останатите. А, баш има убави колекции.
Го користев baby lips-от со ментол и воопшто не сум задоволна.Наместо да ми ги омекне усните тоа бетер.Уште повеќе ми се исусшија дури почнаа и да ми се лупат.Не го препорачувам BABY LIPS-от СО МЕНТОЛ!!!!!!Инаку ги препорачувам сите лабела од baby lips(освен зеленото со ментол) и nivea.Сите се одлични
Најубавото лабело што некогаш го имам користено, усните ги прави меки, башка и дава некоја нежно розева боја на усните.. одлично е
Го пробав розевото Baby Lips и мене лично воопшто не ми се погоди. Не ми ги омекнува усните, хидратација нула. Сега го користам она на Labello од цреша и солидно ми е. Сакам да пробам некое од лабелата на Alverde. Дали некој пробал и како е задоволен од истото?
Па штом ти пуштила крв устата , сигурно ти била сува. Јас го пофалив лабелото од ванила, го потрошив и останувам на моите зборови. Планирам пак да го набавам. Точно дека е во прилично цврста состојба, меѓутоа кај мене стоеше во соба, не го носев во ташна и откако подомекна за да добие доволна мекост за убаво аплицирање на усните, не ја поврати првобитната постегната структура. Не чувствувам потреба никогаш да преувеличувам за позитивни или негативни карактеристики на некој производ, сигурно Галафарм нема да ми даде процент за добра критика на нивниот производ. И не, разликата во цена со Росал обичните не е 20тина денари, јас го земав синото на почетокот на зимската сезона точно 98 денари, а тоа е скоро дупла цена. Така да во право си, не треба да се зема здраво за готово информација од форумов, оти ете и ти даде неточна за цената на Росал .
Го купив неодамна Интенсив лабелото од Балеа (овде читав препораки, па ај реков ќе го пробам). Мислам дека е со мирис на бадем. За екстремно суви усни како моиве не го препорачувам. Нема никаков ефект. Треба да се мачкам цело време, инаку веднаш ми се сушат усните какво што е сега времево. За помалце ветровито време може би ми одговарало. Инаку убаво мириса.
За екстремно суви усни, особено за студени денови го препорачувам Eucerin lip active. На сувите и испукани усни во зима потребна им е вистинска нега, а декоративната козметика тоа не може да им го пружи. Сум користела најголем дел од лабелата за кои има позитивни критики (Rosal, Nivea, Labello, BabyLips), но немаат никаков посебен ефект на усните, речиси никаква хидратација, освен прекрасната миризба. Лабелото е медицински наменето за сува и испукана кожа, нема никаков мирис (погодно е и за мажи), доволно е мрсно за нега (не премногу за да светат усните), и не дава чувство на собирање на усните. Од мене има 10/ 10. Цената му е околу 150 денари.