Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лабело за усни

Дискусија во 'Лице' започната од Plavusa.17, 18 јануари 2012.

1. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Како не држат? Баш чудно, јас пред нова година земав од Веро во ГТЦ, ми се чини дека е околу 130-140 не сум баш сигурна. Инаку мислам дека има и во Тинекс и во Керфур

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Девојки ако зборувате за ова одлично е.Јас случајно го земав мислев дека е лабело бидејќи беше спакувано во кутивче ама уствари излезе дека е сјај.Подобро ми е од Росал и сличните,периодот ептен ми беше сува устата и ми се опорави за еден ден,единствена мана му е што остава бело на усните ама бргу се впива.Мислам дека беше 150 редовна цена во Дм,а јас го земав на попуст околу 110 денари.Потрошив едно ама би го купила повторно дефинитивно.Инаку и јас обожавам кокос почнувајќи од чоколатца па се до лосиони за тело,шампони и сл.:D

Прикачени фајлови:

На OmniaVanitas и Mishela им се допаѓа ова.
  3. b.u.tt.e.r.F.L.Y

b.u.tt.e.r.F.L.Y Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    152
    Од 140 до кај 170 денари,тука негде се.
    Но, за тие пари и тоа како вреди! Предобри се!
    Јас конкретно го имам истово и кога устата ми е повеќе испукана од што здрава ми ја прави како бебешко газе:$
    П.С. дур не ги изгребам цело не го фрлам:$ и да бавно се троши (ем јас сум со него во рака цели 24 часа:D)

На kjukli и Nausicaa им се допаѓа ова.
  4. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Тотално сум разочарана од Росал, Inkredible Colors.
    Rosal3_zpse1bc6c95.jpg
    Morning Rose, Flash Nude и Coral Candy. Единствено Violet Touch е убаво.
    Не знам дали е до мене или пак до лабелото.
    Значи, боите навистина се преубави, но ја истакнуваат секоја линија на моите усни, а тоа никогаш не изгледа убаво.
    Пред да ги нанесам нив, ставаm одоздола најобично лабело, пак исти резултат.
    Последното што го купив беше Flash Nude, го купив заедно со Najlepse zelje чоколадото.
    Дали и на некој друг му се случува ова? 1620416_785766744792888_1034702385958197680_n.jpg
    Мислам дека беше околу 160 денари. А, се исплаќа бидејќи освен лабелото има и 4 чоколади.

На cooll му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    @b.u.tt.e.r.F.L.Y, знам да цицијашам на некој работи но на лабела и креми за лице и раце не штедам :) Имам многу сува усна и често се случува да ми пукне, па дури и да ми се раскрвави... Кога сум дома користам универзален балсам или на Орифлејм или на Мелем ама бидејќи се нанесуваат со прсти се незгодни за користење и затоа барам навистина квалитетно лабелце во стандардно пакување за кога сум излезена надвор.
    Моментално користам Неутрогена ама не сум баш нешто презадоволна (имам чувство дека не останува долго време на усните и морам постојатно да го нанесувам) и го имам тоа новото лабело од Авон со јасмин кое е супер (од мене има чиста 10ка) ама беља е што не е во секој момент достапно, како драгсторските брендови.
    Утре обавезно ќе отидам до Тинекс да видам дали ќе ми се посреќи а ако и таму го нема, и Карфур не ми е (толку) далеку :)

Последна измена: 18 март 2015
  6. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    24.994
    Ги има овие кај нас? Што пари се, каде можат да се купат? Океј се?

glossy lipbalm.jpg

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    @MissChievous , ги има(ше) во Дм и во Еликсир, цената им е околу 75 денари. Не сум ги користела( тоа од манго што го сакав никако не можев да го начекам) но да знаеш дека првичната намена не им е да ги негуваат усните туку да дадат сјај и дискретна боја.

На LittlePinky, Sunshine.Sunshine и MissChievous им се допаѓа ова.
  8. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Од морнинг роуз на Росал и јас не сум нешто баш нај нај воодушевена. Овие лабела повеќе наликуваат на кармини, од колку на лабела. Кога ќе ги ставиш на устата не ги омекнуваат усните туку се осеќаш како да си ставила кармин кој знаеш дека ќе ти ја исуши устата ако не ставиш обично лабело.
    Зошто толку акцент ставаат на бојата во секое лабело во последно ?
    Најдобро му е од мед и млеко и едно во розево пакување.
    Дали се добри лабелата од НИВЕА ?

На Daydream му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Macufka1014

Macufka1014 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    510
    Каде ги има балсамите од Мелем?

10. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    5.153
    @Macufka1014 во аптекиве провери сигурно имаат, и последно видов во Рамстор маркетиве на флаер пишуваше дека ги има.
    Јас го земав од Зегин, 140 и нешто денари беше АЛИ ВРЕДИ!
    Устата ми ја оправи за 1 ден, периодов баш ми беше сува и испукана и осеќав пецкање, вчера ставив неколку пати од лабелово и денес устата ми е многу подобро.
    Нанесуваш и се задржува подолго време на усните, ги потхранува и ги одржува меки.
    Јас сум воодушевена, едно големо браво за Мелем! (y) :clap:

Ги има во неколку форми, јас го имам лабелото некако најпрактично ми е.

melem-svi-proizvodi.png

На Giovanna, Sexybaby86, cooll и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    24.994
    Јас го видов вчера во DM и ако не се лажам, на попуст е. Но тука некаде, околу 120-140 денари.

12. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    kala21 за тоа се работи но не е сјај, туку балсам. Може ти се чини така заради лесната структура, но сепак не е. Башка сјајот не ги лечи усните, за разлика од балсамите :)

Mishela бидејќи пишав дека ќе споделам за балсамот на Ziaja, да не одолговлекувам. Тргнав по тој од кокос мислејќи дека кај нас нема друг вид но сепак го зедов тој од маслинка. Нема потреба од дополнителни описи. Истото што го напишав за оној од портокал важи и за овој. Вреди да се користи дури и само заради мирисот. :lol:
    Ако го сакаш и тој од кокос, не верувам дека ќе разочара судејќи според досега користените. :)

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Да,да знам дека е балсам :)видов во Дм имаше и портокал јас за тој се мислам сега:D

14. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.678
    Допаѓања:
    14.335
  15. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Има две нови лабела за усни од Росал, Sweet Crush & Lovely Affair.
    pizap.com14302263345621.jpg
    Oчекував да бидат слични на INKredible colors, но се премногу различни.
    Не се мат, имаат сјај. Се изненадив кога ги отворив, воопшто не очекував да изгледаат така.
    Вака изгледа пакувањето, за жал заборавив да го сликам и на розевото.
    pizap.com14302265985621.jpg
    Не траат многу долго, и не ги негуваат усните.
    На нивниот фејсбук акаунт пред неколку дена само ги најавиле, но нема никакви слики.
    Не можев да најдам ниту една слика на гугл, па јас ги фотографирав(слики во спојлер).
    pizap.com14302271452811.jpg pizap.com14302270835001.jpg pizap.com14302269069681.jpg

На b.u.tt.e.r.F.L.Y и cooll им се допаѓа ова.
  16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.568
    Допаѓања:
    106.305

Којзнае како ли мирсаат лабелава... :inlove::D:rock: ги има на ибеј и милам да порачам едно :wasntme:

На joy1, Nausicaa, skorpija123 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. queen13_

queen13_ Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    118
    најубавото на свет,остава некоја убава боја има мал број дискретни светки низ него.И што е најважно ги хидратра устата и има преубав мирис :inlove::makeup:

images.jpg labello_pomegran_isadonna_teaser1.jpg

На joy1, christinnn, Butterfly-Girl и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Здраво на сите :):)
    Пред некој ден бев во Дм со цел да купам лабело баш од нивната марка Balea, подолго време ги меркав заради шарениолото од бои и мириси на нивните лабела. Досега бев верна на Росал и Нивеа ама сакав да сменам нешто ново што не значи дека ако се подобри од оваа новото на Balea не би се вратила на нив.
    Долго време се двоумев и барав нешто што ќе мириса на овошје, нешто што би оставило сјај со мала количина на боја на мојте усни и после некое време изборот падна на Swirled kisses. :makeup:
    Сега една рецезија на истиот придружена со моите воодушевување за него.
    Се работи за лабело кое е 4.5г, 99 денари. Со мирис на јагода и банана, мммм прекрасен микс. На пакувањето пишуваше дека е наменето за чуствителни усни. Можам да кажам слободно дека хидратацијата му е одлична, и остава дискретна розеникасто-црвена боја. Прекрасно за ова време. На почеток бев скептична ама бев и доста храбра и му пружив шанса, и секако не ме разочара.
    10/10
    Би го купила повторно. blogger-image-1378515260.jpg bana2.jpg DSC_0111.JPG
    Во продолжение имате слики како изгледа производот.

На koritsaki, OmniaVanitas, rainbowec и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Mina_Z

Mina_Z Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    308
    Најдобри се на нивеа-светло синото и темно синото пакување ( Classic care) се одлични.

20. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Да ми препорачате некое добро лабело со заштитен фактор, цената не е важна?