Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лабело за усни

Дискусија во 'Лице' започната од Plavusa.17, 18 јануари 2012.

1. Nella404

Nella404 Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    32
    [​IMG] Девојки, ако го видела некоја ова чудо овде низ Македонија ве молам споделете. Дефинитивно најефикасно вазелинче што го имам користено.

2. byElena

byElena Нов член

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    17
    download.jpg
    Ова лабело на Росал мене ми се има покажано како најдобро.Преку зима,кога е постудено времето често усните знаат да ми бидат испукани оваа секогаш ми било едниствен спас.За мирис мириса убаво.Инаку оваа е слично со она Алое Вера(исто на Росал изгледа исто како на сликата само е со Алое) и двете имаат исти ефект па и многу сличен мирис.
    Кога се работи за лабела како најдобри би ѓи извоила ова на Росал и лабело од Авон.
    download.jpg $_35.JPG
    Ова лабело на авон исто така се имаа покажано доста добро.Мириса преубаво според мој вкус.Но и помага хидрира и ѓи заштитува усните.
    Овие две лабела се мој избор.Имам и ЕОС и бејби липс и онаа од лабело со мирис на малина.Ни едно не се покажало толку добро како овие од РОСАЛ и АВОН :)

3. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Ги имате пробано Еоs лабелата? Гледам донесени се во Дм,околу 350 денари е едно,вредат ли за паричките? :D

На Quuen, celineparis и Glory12345 им се допаѓа ова.
  4. мари че

мари че Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    89
    Според мене најдобро е EOS лабелото. Јас ги имам користено и Baby Lips лабелата, добри се, но не е исто за секого. Некои го фалат, на некои не им се допаѓа... Моментално го користам EOS Blueberry и устата не ми е испукана, а и вкусно е:lol:

На Quuen и Waka-waka им се допаѓа ова.
  5. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.935
    Допаѓања:
    81.239
    Не вредат за напуканата цена. Bо Америка се 3 долари (спореди 3 долари со двојно поголемата цена тука), а мене не ми се ништо посебно да ти кажам. :)
    Нивеа класичното или Балеа Сензитив си се одлични, не давај толку пари за оваа глупост, те молам.

На Quuen и Waka-waka им се допаѓа ова.
  6. Mrs.Charming

Mrs.Charming Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2016
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    442
    Мене најмногу ми се погодиле Baby Lips oд maybelline и Rosal-flash nude.Ова второто е речиси као кармин ама многу ми помага мене,убавоми прилега,одлично мириса,понекогаш го користам во замена за кармин.:*

7. Nut

Nut Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2016
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    749
  8. sweetie.girl

sweetie.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    83
    Предлог за лабело што убаво хидрира, безбоjно, без cjaj?

9. CinnamonBambi

CinnamonBambi Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    465
    А јас па барам предлог за лабело што убаво хидрира, СО БОЈА што остава :D Ама некоја нежно розевка природна, и без светки, али најбитно од се убаво да хидрира.

Плис давајте конкретни предлози, никогаш не сум користела лабело ама сега почна мн да ми се суши устата

10. Glory12345

Glory12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    16
    Да, дефинитивно најдобри :) :inlove:

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. M.K.18

M.K.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    14
    Новите Baby lips на Maybelline, бела опаковка, има различни бои, јас го имам во нијансата Just peachy и е баш природна боја, кафено-розова, со вкус на ментол се и дава некаков ладен ефект хахах веднаш штом го ставиш :) ти го препорачувам ова или некоја друга нијанса по твој избор, ама мене многу ми помогна за испукана и сува уста, плус како карминче е исто

На sugarlips му/ѝ се допаѓа ова.
  12. HappyGirl:)

HappyGirl:) Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2015
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    95
    Лабелата на Regina, ги има во Стокомак. Убаво хидрираат и безбојни се, немаат светки ама малку засветуваат после одредено време. Или лабелото со прополис на Галафарм, тоа е малку помрсно ама одлично е. Можеш да го пробаш и безбојното лабело на Baby lips, мириса преубаво и одлично хидрира. :)

На sweetie.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    24.988
    Има некаде Burt's bees лабело? Доколку да, што пари?

14. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Јас обично сама си ги правам лабелата, иако имам пробано и на Др Хаушка и Алверде. Во последно време гледам низ форумов многу е популарно она на ЕОС па пред некој ден бев во ДМ да ја разгледам декларацијата на производот. Завчера го направив дома со вкус на чоколадо и портокал (ги ставив скоро сите состојки од оригиналниот со исклучок на екстрактот од јагода кој го заменив со чоколадо и портокал. Е сега со оглед на тоа што го немам пробано оригиналниот производ не би можела да споредам како е, меѓутоа моево ипспадна со убава текстура не многу меко и не многу тврдо, одлично хидрира благодарение на шеа путерот и остава благ сјај на усните. Лично многу ми се допадна. Каков е оригиналниот производ? Ако сакате ќе ви направам и туторијал за постапката. Навистина е многу лесно доколку ги имате потребните состојки. Ќе го направите за 10 мин.
    Поздрав.

На koritsaki, OmniaVanitas, Mishela и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Тоа би било супер, ептен те бива браво, секоја чест :)
    Инаку јас моментално го користам од мелем лабелото, ми се допадна. Некој погоре бараше лабело без боја и сјај, еве ова е такво и хидрира многу убаво :)

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво на сите, еве ја мојата верзија на лабелото на EOS. Како што реков го немам пробано оригиналниот производ, меѓутоа задоволна сум како излезе мојата верзија.

Ова се две оригинални декларации на EOS

Sweet Mint
    Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Beeswax (Cire D'abeille)*, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Mentha Piperita (Peppermint) Oil*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Stevia Rebaudiana Leaf/Stem Extract*, Tocopherol, Limonene, Linalool.

Strawberry Sorbet
    Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Beeswax (Cire D'abeille)*, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Natural Flavor, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Stevia Rebaudiana Leaf/Stem Extract*, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower)Seed Oil, Fragaria Vesca (Strawberry) Fruit Extract, Limonene, Linalool.

Ова е мојата верзија:

2 кафени лажички маслиново масло
    1 кафена лажичка кокосово масло
    2 кафени лажички рендан пчелин восок
    половина кафена лажичка масло од јојоба
    половина кафена лажичка шеа путер
    малку арома на чоколадо
    2 капки етерично масло од портокал

Најнапред во една чашка на пареа загрејте ги маслата, шеа путерот и пчелиниот восок сите заедно. Откако сѐ убаво ќе се стопи, тргнете го од пареата, додадете ја аромата и веднаш ставете го во едно празно кутивче за балзам.

[​IMG] [​IMG]

Оставете го производот убаво да се олади и зацврсне и вашиот домашен балзам за усни е готов.

Го користам веќе неколку дена и еве ги моите импресии.

Структурата не е ни многу тврда ни многу мека, би рекла идеална. Кога го земам од кутивчето во контакт со кожата се топи и лесно се нанесува на усните. Дава многу убав сјај кој вопшто не е нападен. Досега немам направено балзам за усни со шеа путер, меѓутоа ми се допаѓа ефектот врз усните.

[​IMG] [​IMG]

Усните ги прави неверојатно меки и мазни (јас го користам секогаш навечер пред легнување за да може подобро да делува во текот на ноќта). Поздрав.

17. Ицолгудбејбе

Ицолгудбејбе Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2015
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    1.145
    Имам екстремно сува уста.Секакви лабела имам пробано.Резултати немаше.Е тогаш ми дојде на ум една идеја-да си купам вазелин.
    Вазелинот што го купив содржи невен и витамини како што е Е вит.
    Задоволна сум од резултатите.Устата ми се "обнови" и повеќе не ми пука ;)

На Kimberly11 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.935
    Допаѓања:
    81.239
    Има во ДМ мислам и некаде околу 200 денари беа ако не се лажам, иако навистина не се сеќавам на цената, онака ми останала бројкава во глава.

19. simicka

simicka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    91
    Јас денес од зегин си купив HEMANI Petroleum Jelly od црно семе 80 гр. во составот има 100 %чисто растително масло од црно семе и вазелин произведено е од пакистанската фирма хемани која произведува органска производи наменето е за сува кожа на целото тело од глава до пети во буквална смисла како и за слаби изгореници, а потенцирано е и за испукани усни дека служело и првично го пробав за нив не е масно не свети одлично се упива ќе го биде и под кармин ,а и веднаш некако ми ги направи меки усните со олгед на цената од 110 ден ви го препорачувам да го пробате . На e bay гледав имале со екстракт од камилица алое вера но во македонија нема такви

20. simicka

simicka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    91
    Предходно напишав е сега по една недела да информирам дека кремов за усни е одличен