Лажни хуманитарни акции

Discussion in 'Хуманитарни акции' started by Fallen.Angel, Apr 10, 2021.

1. MacedonianHacker

MacedonianHacker Активен член

2. Bratot

Bratot Форумски идол

Лазаров почна да добива и закани поради објавување и на други лажни хуманитарни акции.
    745.jpg

Tanjamm and marchi-cool like this.
  3. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Си го вмешува сопственото дете во лага, еј дете од 12,13 години го тера да лажи, па што родители се тие(facepalm)

Tanjamm and cresa-jagoda like this.
  4. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Читам страници наназад и не ми е јасно како ви е Лазаров крив, а не профитерскава “хуманитарна” емисија Срце на дланка.
    За последниов случај не знам што да кажам освен дека се гледа дека на жената и е потребна психичка помош, и не навлагам во детали зошто и како лажела.
    Ама ти како национална телевизија, да даваш медиумски простор на секоја будала, да “купуваш” луѓе со срцепарателни приказни, да делат од уста од своите деца за да донираат на некои таму преваранти треба кривично да одговараш.
    Телевизија треба да е издржан медиум, не треба воопшто да е под знак прашалник дали истражиле.
    Стефан ниту е ФБИ, ниту којзнае што правел за да дојде до овие информации, најверојатно малце да се потруделе ќе дошле и самите тие( а можеби и дошле?) Ама тогаш ќе немало јака емисија, патетики и ред солзи ред мрсули.. Срамота…

5. нина122

нина122 Популарен член

Каде ги има овие информации за дали некој е осуден јавно објавени да се најдат?
    Јас најдов инфо на интернет, ама не е во оваа форма во која објавил Лазаров, туку повеќе е како известување дека не се јавил на поканата од МВР, и дека ако не се одзва пак, ќе биде спроведен, ги има со име презиме, адреса итн.

6. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Гледав и јас до сега. Лазаров како лик не го поднесувам. Ама оваа Маџуни и донации што одат кај криминалец :shake:
    Инаку колку и да не го сакам (а,стварно го неќам) видеото е темелно, смирено и се е опфанато.
    Може боље е да се бави со ова место со Плевнеш.

7. eliesaab

eliesaab Популарен член

Многу сме променливи како народ. Не го правдам Лазаров, лично мене може да ми биде: лигуш, антипатичен, ваков, онаков и сл. Ама колку и да не преферирам ваков лик, ако кажува нешто вистинито, ма колку и да не го сакам како појава не можам да се потпирам на субјективен впечаток. Еве нека го прави и за гледаност или популарност, нека не разбира х поими. Ме заболе дали знае што е персона нон грата.

Не ја разбирам потребата да е поарно во заблуда да сме за вакви (важни!) теми. Оти до сега некој мрдна и нешто направи, исправи криви дрини. Тогаш нека ни е.

GirlRose and awkey like this.
  8. awkey

awkey Истакнат член

Потполно се согласувам со тебе. Се гледа дека целава емисија е измама и буквално крадење пари и кма еден куп тука кривични дела, ама Лазаров антипатичен бил и по него дрвја и камења наместо да се направи еден јавен притисок и да се санкционираат луѓето кој го направиле и тие кои им помогнале во извршување на буквално кривично дело.

Tanjamm and eliesaab like this.
  9. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се изначитав на толку многу коментари, и заклучив дека заслужуваме фејк апели. Далеку сум од тоа да го величам, ама за оваа постапка заслужува почит. Плус доста коректно видео за разлика од претходното.

Tanjamm, marchi-cool and awkey like this.
  10. awkey

awkey Истакнат член

Се согласувам потполно

eliesaab likes this.
  11. Bratot

Bratot Форумски идол

Додека од "Срце на дланка" на Лазаров му одговорија само на ваков дрзок начин:
    953.jpg

Тој излезе со видео за уште еден скандал:

12. tanjita

tanjita Популарен член

Уште кога излезе пред година две приказнава толку ми беше сомнителна страшно. Јас донирам кога можам пари кога облека сеедно. Сакав и на дечково по најавата да му донирам, но имав страшен сомнеж после емисијата. Штета што нема интервју со дечково да си каже, како во претходните видеа на Лазаров.

marchi-cool likes this.
  13. Bratot

Bratot Форумски идол

Кај Лазаров на стори има објавено каде што ликов после објавата му се заканува да го тргнел веднаш видеото или знаел како ќе реагира.

14. tanjita

tanjita Популарен член

Го видов. Е сега не знам дали ќе се дрзне да тужи Џемаил.

15. Bratot

Bratot Форумски идол

Не верувам да тужи, по неговата реакција и заканите што ги упатува се гледа дека му е страв да не се открие се ова дека е вистина.

Lija.ska and marchi-cool like this.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Детево било во затвор?

Отворете му го профилот. :o

17. Bratot

Bratot Форумски идол

Не ме чуди ништо, после се ова што го видов.

marchi-cool likes this.
  18. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Mислам дека на веб станицата на суд има. Пресуда за тој и тој, со адреса таа и таа, за дело тоа и тоа. Имам отворано такви на веб на скопските судови. А и тоа детето Емил од 12 години, нели немаа леб да јадат, како му се заканува на Лазаров дека ќе го тужи? Еејејј, дете од 12 години упатува закани кон возрасен.

А и емисијата, клевети за институции и никому ништо. Одговорност. Да ги рокнеа сега на сите вести, како пуштаат измами во етер, да ги викнат во полиција, ќе ги видам дали ќе се дрски.

19. ariel30

ariel30 Истакнат член

Не знам дали е за овде ама ќе споделам. Ги имаше по интернет, семејство на кое им изгоре кука во Скопје. Бараат помош за децата, немале ништо. Објавив дека сакам да подарам количка за бебе сочувана, ме контактира мајката, таа мене, не јас неа!!! Им пракам со најдобра намера. НЕ САКААТ ДА ЈА ПРИМАТ. ПА добро зошто бараат?! Јас ке си ја вратам количката, ке го платам трошокот за карго непотребен, ама ми ја убиваат желбата да помогнам!!!

marchi-cool and mira.mira like this.
  20. awkey

awkey Истакнат член

Има многу такви што само пари прибираат, а не друг вид на помош. Многупати сум сакала да помогнам со останати работи, облека јадење (не конкретно кај овој случај) но ме одбивале и ми викале ако имаш пари да ни дадеш добро ако не ништо. Ако бараш помош особено по некој ваков трагичен случај не е се во парите. Ако си изгубил се во животот немаш ни облека, ни храна, ни ништо, значи помошта треба да биде добредојдена во секаква форма. Тие пари повеќето шо ги собираат ги користат на глупости.

Можеби веќе имале количка, не знам што да кажам друго

marchi-cool likes this.