јас искрено следам буквално на фејсбук па и во нашиот град во околината па ко ќе знам дека некој стварно има потреба тогаш подарувам. Ми се случувало облека да чувам со месeци додека не најдам некој што навистина му треба.
Jas ne podaruvam obleka jas se javuvam na broevi za donacii i doniram za bolni kolku mi se moznostite
Епа луѓенца вака, знам дека има НВО Детски свет-Нов почеток“ на чело со претседателот Суарет Алишан, се работи за лица со оштетен вид, едно време знам дека се вртеше по медиуми за дониции на компјутери, пари и тн. Вака сакам да Ве информирам, имам многу блиска другарка која е вработена во судот во Скопје, каде што ми има кажано дека истиот Суарет Алишан е осудуван за измама со компјутерска опрема, а за иатиот се води постапка исто така за Измама, измамил многу фирми, луѓе и тн кои донирале компјутери и опрема за дечињата а тие воопшто не стигнале до дечињата на кои им е најпотребно бидејќи човекот ги препродавал, не бил само он (иако човекот е со оштетен вид од 99 посто) позади него, односно со него биле замешани и уште некој лица, переле пари преку донациски броеви и опремата ја продавале, пријавуваке адреса на невладината на некоја адреса, а после бришка фаќале од таму со се компјутери.. Така да Ве известам ако некоја сака да донира да биде многу внимателна, бидејќи тоа е организирана група за измами и превари
За донации за компјутери и таква опрема само кај Донирај компјутер на Твитер. Таму сигурно одат кај што треба
Немам срце да не дадам пари на тие преваранти кога го спомнуваат изразот канцер на деца. Ме фаќаат во тесно.
Значи женава е жива лага. Има 3 или 4 деца. Од кое едното е 30 години а другите 15. И они не сакат да работат а како што гледам ни оваа не сака. И бара пари, парите и се за шетање. Во годината си искарува по 5 одмори. Бара пари за да си плати струјата, а всушност и се за шетање. И ко што разбрав спиела по комшии. Жити све, кој би дал толкави жени да спијат кај него дома? И што е најтрагично е то што бара помош од 2013та
Првично не е точно ништо. Била во Охрид да работи и не и платиле. Била во Будва некој добар човек и го платил цел одмор таму. Не може да работи здравствено не е добра,нешто со срцето е поврзано. Познавајќи ги условите за раб во Мкд тешко дека некој ќе се сожали да ја вработи за да има осигурање и здравствено. Видов јас ја плукаа сите, ја читав целата дискуција имаше поделени мислења но една жена што ја познава раскажа друга поинаква приказна што според мене се поклопува. Од Куманово е.
Оваа нон стоп во ждм бара пари, пари, пари Сто души ѝ нудеа работа за нејзе и нејзините деца.Она пак пари па пари
На овие "Срце на дланка" не им е прв пат ваков кикс да направат, какви новинари...Можат барем во малото каде што живее човеков да се распрашале да видат дали се ова е вистина.. Човеков коцкар ја тепал жената, татко му го задолжил со кредити...греота за тие деца, заради вакви како волов тие што навистина имаат потреба не добиваат помош.
Цел Велес го знае. Знаеме дека и доби голема сума на пари на апаратите. Мислам дека жена му е со име тагната Ленче Витанова Илијоска. Срце на дланка можело само фб профилот да му го отвори и ќе виделе.Не мора кој знае што да истражува. Од вакви нема да имаме верба кај да донираме.
Искоцкал се' што има и уште се прави жртва. Подобро надлежните да ги земат децата да не живеат со вакви родители. А и зарем тимот од "Срце на дланка" не ги разгледува случаите пред да одат да снимаат?
Само шо ќе постирав Сеа видов кај Миа Костова како не им е срам да лажат вака не сфаќам, ѓубриња од луѓе. Затоа мразам коцка. Пошо за пари за коцка и ова ќе го напраиш ако треба А има луѓе шо стварно вода у очи немаат више, и ради вакви говеда ќе почне народот на секое да се мисли дали е вистина, дали да донира..