За излегување навечер или на кафе гледам да комбинирам, а за на факултет кога-како, гледам само ептен да не биде без врска или да ,,боде очи''. Обично го чувам лакот 3-4 дена (освен ако не почне да се лупи), така што не може баш секогаш да ми многу усогласен.
Јас искрено никогаш не гледам, она што најмногу внимавам е да ми бидат средени ноктите, во суштина јас боите што ги имам на облека се сите оние кои скоро се идентични со лаковите кои ги имам, ама не дека сум ги комбинирала за да се совпагаат, него поради тоа што такви бои си сакам.
Лаковите за нокти The One од Oriflame се навистина квалитетни и трајни,а има и избор на бои. Го користам овој
Најзадоволна сум од Golden rose Paris, многу брзо се суши и сјајот им останува. Само што си ги скратив скрос ноктите бидејќи ми беа многу меки и цело време по некој ми се кинеше. Кој од тие на Евелин најмногу би ми помогнал? Го имав тој 8 во 1, али не бев нешто многу задоволна.
Земи го diamond gloss. Ги зајакнува ноктите, не дозволува да се листаат или да напукнат. Јас сум многу задоволна од него, а и моментално сите лакови на Eveline се на акција во DM и чинат 105 денари.
Цената е 199 ден. но варира во каталозите,па може да се најдат и поевтини. За таа сума навистина се добри и вреди да се земат.Во новиот каталог на Орифлејм кој почнува од утре ги нема, така што ќе треба да почекаш до наредниот доколку си заинтересирана за порачка.
Земав две лакчиња на Катрис, чисто онака за проба. Не очекував премногу, ама ептен пријатно ме изненадија. Мене ми траат по цела недела на нокти, и при крајот не ми се лупи лакот, туку бледее од крајот на ноктот. Мислам дека беа околу 160 или 170 денари, не ме фаќајте за збор, ама ако барате нешто поиздржливо, топло ги препорачувам. Јас земав еден портокалово црвен и еден златен со светки, и двата траат одлично, по цела недела кај мене, и тоа без никаква база под и над (патем, моиве нокти се такви што долго држат лак, дури и најевтин пазарски, па ова за трајноста е индивидуално, мада, би рекла дека Катрис 4-5 дена во просек издржува без проблем). Сега за сега, ОПИ ми се на врв на листата, ама на Катрис се прилично достојна замена за помалку пари. Тука ќе ги спомнам и одличните лакови на Севентин, кои долги години ми беа омилени и Римел Салон Про
http://www.elle.com/beauty/makeup-skin- ... or#slide-1 http://www.harpersbazaar.com/beauty/nai ... 14#slide-1 http://www.popsugar.com/beauty/Nail-Tre ... k-33913117 Еве ви статии кои бои на лакови се тренди оваа есен доколку сакате да сте во тренд со тоа. Јас обожавам. до вас.
Планирам да си купам неколку нови лакови за есен-зима, па ми треба помош. Предлог за лак кој издржува повеќе од три дена?
Боичка нешто слично на палецов или показалецот... Видов во ДМ ама 165 денари беа и ми се виде многу некако за лак, а боичката ми остана во памет.
Sunshine.Sunshine, од поевтините земи си Golden Rose или Flormar, дефинитивно се преквалитетни, остануваат на нокт многу повеќе од 3 дена! Lovely93, леле бојата на показалецот готово се заљубив, сакам и јас таков лак!!!
И јассссссс, многу сакам! А да одиме во ДМ да го купиме, да прежалиме 165 денари. На друго место ваква боичка не сум забележала....
Па богами и ќе ги прежалам парите за таа боја, многу, многу е убава!!! А ти текнува кој бренд беше лакчето во ДМ?
Оффф не, имаше подолг текст ама јас го гледав во Сити Мол кога ќе влезеш одма право кај што има шминка. Знам дека пишуваше на него The New Nude. Тоа не е името туку типот веројатно. И не е баш како на показалецот само да знаеш, мислам дека е измеѓу палецот и показалецот, мене мнооогу ми се допадна.