Bas sega mi stigna EVELINE diaman. Imam mnogu krslivi nokri, se nadevam deka ke mi pomogne. Samo sto postarot mi ja donese pratkata i odma go namackav prviot sloj. Pisuva da se upotrebuva 4-6 nedeli.Ke vi napisam kakov e rezultatot.
Обожавам да се лакирам. Имам огромна колекција на лакови, моментално ми се омилени овие на сликата. Ви ја препрачувам странава за идеи за лакирање и чекор по чекор како до дизајнот. https://www.facebook.com/incnailart
Јас преубава бургунду боја имам на OPI и сум презадоволна.За трајноста да не ни зборам.И не само од оваа боја туку општо и од др. нивни бои кои ги имам(околу 680 ден.се). Но ако не сакаш така поскап втори лакови од кои сум мн задоволна,а и кои имаат убави нијанси на бордо воедно ми се лаковите на Фламар и Макс Фактор. На Фламар се сите по 100 ден.или евентуално до 120-130. Макс Фактор околу 300-350 ден. им се движат цените.А помалите мини шишенца по 200 и нешто им се. А како најевтина варијанта се Голден Роуз(по 50-60 ден.повеќе не се мислам) и навистина имаат и они голем избор на бои,но јас не сум задоволна од трајноста на нивните лакови.Еден ден ставаш и веднаш другиот ден се лупи.А и многу брзо се сушат и одма за фрлање е.Одамна престанав да ги користам токму поради (не)квалитетот.А и не само нивните,туку и сличните лакови на нив,не им ги ни знам марките точно како им се.Но во иста продавница обично ги има.
@MIA-SK Еве ти препорака за поевтина варијанта на лак за нокти Golden Rose color expert 34, доколку бараш ваква темноцрвена нијанса.
Провери дали ти одговара Color Expert No 10 na GR. 55 ден. Јас ја имам истава нијанса што ти ја предложив ама ја тавам во 2 слоја и малку потемно изгледа од на твојава слика. Малку не поразлично ама ок. Може ќе ти се допадне.
Бројче и фирма за ваков златен лак(како на четвртиот прст)? За брзо ми треба а неможам да најдам никаде.
@tea4e, ас би купила златен глитер и со безбоен (или златен) лак би ги фиксирала за ноктот. Малку ќе биде потешко за вадење ама па преубав е ефектот
@Nausicaa Па неможам и такви никаде да најдам.Во моментов дури и нијансата не ми е важна,само да најдам.
@tea4e , во Џамбо во одделот кај школскиот прибор има пакетчиња со глитери во различни бои. Јас лани купив и истиот ефект се постигнува како од сликата, мислам дека се 80 денари, кесичката има 5-6 различни бои.
@tea4e види овој на GR дали ти одговара Color Expert 69 не е како со светки светки, ама е убава златна нијанса http://3.bp.blogspot.com/-6Y2X-W09qVo/VFu_eR2_LyI/AAAAAAAAWXE/tD5AFhdgQIE/s1600/DSC03440.JPG
@mirandaa samo da te popravam. FLAMAR lak kaj nas ne postoi, sigurno mislese na Flormar zatoa sto i predhodno imase pisano FLAMAR a staveno slika od FLORMAR. Pisav samo za da ne dojde so zbunki, slucajno nekoj da saka da kupi takov lak nema da moze da go najde pod imeto Flamar.
Go upotrebuvam Evelin Jak Diamant. Noktite mi bea katastrofa. Sekoj se listase. Veke 3 nedeli upotrebuvam i samo 3 nokta mi se rascepkaa (podobro nego site). Ne e los proizvodov, no nemozam da kazam deka e odlicen. Ako nekoj znae nesto podobro neka predlozi.
Презадоволна сум од лаковите one од oriflame. Значи лаковите имаат гел во нив. Не се лупи лакот за брзо време, стое дури по цела недела секако со внимание. За боите нема ни да зборувам. Сами си ги видете на сликата. Омилени ми се. Малку се прескапи за мене ама може да си дозволам неколку. Среќа ги имаше на попуст и ги земав за 130 денари а сега во следниот каталог беа околу 300 денари, ако не сум грешка.