Фала ви многу девојки, а @francais , овој лак е најблиску до тој што го барав. Сигурно на оној горе што го постирав има и некои ефекти, мене баш тоа и ми падна во око , многу сакам кога лакот ми се прелива од бордо кон црно. Ми се допаѓа и виолетовиот, ако го најдам ќе го земам и него, ќе се најде.
Мишелке денес го земав овој 32, на прв поглед многу сличен ми е во шишенцето со 31, виолетовиот ама само што дојдов избришав лакот кој го нанесов сабајле морав да го пробам овој. Лелел прекрасен е, некоја бордо, мава и на црно , а има и нешто посветло црвенко, на слики ич не се доловува нијансата ама јас се заљубив Слика во соодветната тема.
Можеш и со обичен таков лак, на пример Малена 16 или Голден роуз maxu brush 05 (овој според мене е нешто најслично на тоа од сликата) и над него да ставиш матирачки top coat. Или пак, од Голден Роуз мат лаковите, нијансата мислам дека беше #6.
Mногу сличен лак имам од Catrice, 38 Vino Tinto. Во живо е поубав, на сликите делува многу поладно отколку што навистина е. Чини 165 денари во ДМ.
@Mishela, совршен е!!! Сега го гледам на нет и нијансата е апсолутно прекрасна, не знам каде ми биле очите кога разгледував во Дм
@Nausicaa, нијансава не е воопшто фотогенична, сум пробувала да ја доловам и на дневно и на секакво светло, ама не е тоа тоа. Ќе видиш, уште повеќе ќе ти се допадне кога ќе одиш да го видиш во ДМ, мене не ми беше до лак тогаш, ама не можев да одолеам на попустот и едноставно морав да го имам.
Се убив од барање ваква боја зимава, земав од тие лакови што ми се достапни (севнтин и голден роуз) ама бојата ни приближно не е ваква. Има некаде во Скопје опи лакови? Или уште подобро некоја поефтина варијанта да ми препорачате...
@sia.bella Essence знам дека имаат со сигурност, само како ќе ги начекаш со тие trend editions. Нешто слично се овие S-He Stylezone 314 http://2.bp.blogspot.com/-SUs8gsiFbhI/UAVy7Ha_PvI/AAAAAAAACQQ/L1PKbCmWWpU/s1600/swatch1006.JPG http://www.google.com/imgres?imgurl...OK2LcX1UJ7vg-gK&tbm=isch&ved=0CBUQMygNMA04rAI
Одамна барам ваков лак, многу темна тегет нијанса, ама низ Битола најдов вакви нијанси и сите беа со светки како со прелевање... Ако знај некој кај можам да најдам ваков нека ми кажи
Golden Rose maxi brush 16, имам и слика, ќе оди во спојлер зашто веќе ја имам постирано мислам. Спојлер: Слика Од Essence, 139 Walk On The Wild Side е таква зелена нијанса. Го имам, но немам добра слика за жал. Многу сум задоволна и не е скап.
@Monre има едно на есенес иста таква боја дава, вака во шишенцето изгледа како бел, кога ќе бидам дома ќе видам како е името на нијансата ама само еден е бел лак на есенс. Инаку кажете ми ваква нијанса каде да барам на која марка?
Classics имаат ваква нијанса само не се сеќавам на бројчето зошто од одамна го имав. Побарај во парфимериите каде што имаат лакови на Golden Rose (во скопје веројатно ја знаеш продавницата во ГТЦ).