1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лакови за нокти

Дискусија во 'Тело' започната од fashionista, 2 јули 2011.

1. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    ^ МИслам дека не се тие такви затоа што сум ги видела во живо и плус неон се боите a флуросцентни мислам дека е сосема друга работа! Да е го излажеме девојчето да не купи нешто што мошеби не е тоа :|

На Ann.94 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. G.G

G.G Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2011
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    340
    Незнам стварно дали светат или не зошто јас немам купено,ама кога ги прашав девојките што работаат таму ми кажаа дека се од тие лакови што светат во темница.. :)

3. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Toa на сликата ми се чини дека се нокти со бел лак под UV светлина затоа што белата боја дава таков ефект, а исто така и оние други јаки дречливи бои силно светат под таква светлина.
    Лакови што светат во темница без друга светлина се веќе друга приказна..

4. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    незнамме збркавте веќе на нет пишува дека неон лаковите треба да светат на темно, но сум виедла мн неон лакови, со неон бои-што значи дреч бои-дреч шолта, зелена и тн и не светат во мрак! За 40 денари не ни можат нели!

5. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    ^^Таква слика сум нашла, битно ме разбравте што сакав да прашам :)
    Иако мислам дека таков лак е, бидејќи тоа со UV светлината нели би било на бел лак, а во шишенцето има проѕирна течност која е најверојатно безбоен флуросцентен лак..
    Плус еве и овие
    се исто така Speciallita како тој на првата слика :)

Фала ви многу, штом викате дека има ќе побарам кај што викате па ќе видам дали се такви.
    Мене ми беше ако прашам во продавница да не ме гледаат искривено, или да ми покажуваат само дречави лакови кои они си ги викаат флуросцентнии бидејќи се дреч бои |(

6. Ducky

Ducky Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2010
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    1.633
    Некоја девојка погоре побара glow-in-the-dark лакови и ја упативте во Флормар. Нема во Флормар, проверив вчера. Меѓутоа веројатно сте ги помешале со неон лаковите. Тие што се „неон“ од Флормар не се ни вистински неон т.е. не се дреч. Ако веќе сакате неон т.е. флуоросцентни бои побарајте во Голден Роуз имате поголем избор башка и поефтини се. Неон лаковите не светат на темно т.е. можат да светат само под УВ светло!

На „глоу ин д дарк“ лаковите не им е потребна УВ светилка за да светат навечер! Бојата им е всушност иста како на оние едни што се ѕвездички, месечинки и сл. што се лепат по ѕидови за да светат навечер :)
    Ќе повторам - ги нема кај нас од проста причина што пред неполн месец (можеби и помалку) излегоа во поголемиве земји. Очекувајте ги за неколку месеци, како што се случи со оние што распукуваат.

7. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Тие што светат во темница не очекувајте одма да ги донесат кај нас. Ќе ги донесат за месец дена пошто сега излегоа во странство.

Иначе еве ја мојата скромна колекција
    имам уште неколку али скоро празни така да не ги сликав :)

Прикачени фајлови:

• DSC06190.JPG
      DSC06190.JPG
      Големина на фајлот:
      32,1 KB
      Прегледи:
      259
    • DSC06187.JPG
      DSC06187.JPG
      Големина на фајлот:
      30,7 KB
      Прегледи:
      260
    На la-chicka, Magnolija и FBI им се допаѓа ова.
  8. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Ги има во странство веќе со години наназад, јас памтам уште пред 10тина години дека едно девојче имаше таков лак подарок од Америка и гасевме светло за да и светат ноктите ама и ден денес овде кај нас нема такви лакови :) :)
    (девојчето беше скржаво и не ни даваше и ние да се излакираме со лакот :) )

На Ann.94 и Ducky им се допаѓа ова.
  9. Ducky

Ducky Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2010
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    1.633
    Тоа дека во Америка ги има одамна е точно. И тие што светат, и распукувачките. Инаку јас не верувам дека наскоро ќе стасаат кај нас, па најверојатно ќе си нарачам од Amazon или Ebay.

10. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    По се изгледа ако ми дозволи мама ќе си нарачам и јас од Амазон видов ги има :)
    Иако тежок процес би било тоа :lol:

11. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Најнов ми е и моментално фаворит ;)

На rossonerka и wolf4e им се допаѓа ова.
  12. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Cовршенство ја имам таа нијасна и вистина е прекрасна :)

Tуку фаворит овај месец...ја обожавам оваа бојава :angel:

На SOVRSENSTVO му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.973
    Да не ве лажел ѓаволот да се лакирате со лакови Оливиа! :devil:

Имав дома еден, прекрасна индиго сина, и знам јас нешто не чинеше со лаков... Си викам некна, абе ајде, си умислувам, види колку е прекрасен, земи излакирај си се. ЗНАЧИ тоа не е лак, тоа е уфо лепак измешан со боја, веројатно со мастило за печати. :envy:

Остај што одвај се излакирав, толку нерамномерно се нанесе и се згрутчи и се растече и ноктите ми се куку мајко. Некаде дури и ноктот е како нелакиран. :o

Трагичниот дел е што ацетон нема НИКАДЕ во моја близина, ни за лек. Па сега се шетам со уфо лепести нокти, додека не си дојдам во Скопје и не си ги избришам како човек. Брееее, памет за друг пат! :fubar:

14. G.G

G.G Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2011
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    340
    Каде може кај нас да се најдат OPI лакови??????

15. Heidi

Heidi Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    169
    Го имаш лаков? Освен ОПИ има од другите ваква нијанса?

16. love.edward

love.edward Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    245
    Дебора има кај нас, и тоа во космо ако незнаете на кое друго место, има и светкави еве како за информација.

17. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.288
    Oва не се на Дебора, ова се посебна колекција Дебора Липтоман американска компанија само за лакови за нокти и имаат мини колекција за нега на раце.
    И во Космо ги барав ги немаше пред некое време, освен ако не добиле ама се сомневам вајда ги мешаш со обичната Дебора. Најблиску нивна продавница во Украина има :)
    http://lippmanncollection.com/2011dl/index_new.php

И јас прашувам ОПИ лакови има ли кај нас?

18. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Oпи не знам дали има во Mакедонија,јас кога ке присоберам пари кипувам имаат убави нијанси,а квалитет им е сличен како лаковите Aура,за тие пари Oпи не вредат, вие колку сте срекни таму ем убав квалитет, ем поефтини,овде се поскапи :$ :worried:

19. G.G

G.G Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2011
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    340
    Во српското списание Убавина и здравје пишува дека OPI лаковите ги има кај нас во аптеката Фарма трејд,јас се јавив уште во јули и тогаш ми кажаа дека од септември ке ги добијат,оставив и бројче од моб. :rofl: за да ме известат кога ке ги добијат...ама уште си чекам ;) :rofl:

20. Ducky

Ducky Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2010
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    1.633
    Во Убавина и Здравје прочитав дека China Glaze има во некоја продавница или можеби салон што се вика Klarissa Nails од Кочани. Има некој повеќе инфо во врска со ова?