Dali nekoj ima iskustvo so OPI lakovite?Dali uste gi ima samo vo Cosmo I kolku se?Resiv da dadam I 600-700 den(tolku bea lani) ako navistina "ne mrdaat" po dve nedeli.So bebe sum,sakam sredeni nokti ama nemam vreme za lakiranje na 2-3 dena.
Koja cena se?Dali si gi koristela?Me interesiraat iskustva,sepak,ne se bas evtini,ne da zemam a da ne go biva.
Мислам дека се 600 ден, досега ги немам користено, едноставно ми се прескапи. Не знам дали ги имаш пробано лаковите на Мејбилин (сега на попуст во Дм се 70 ден, инаку се 100 ден) ама дефинитивно би ти ги препорачала во однос на трајност.
јас не сум воопшто задоволна од лаковите ОПИ, имам двапати земено и си ги жалам парите, повеќ ти се исплати да си земеш 6 лакчиња на флормар за тие пари плус топ коатот на Seche Vite, и гарант стои лакот повеќе од 1 недела, кај се 700 ден па уште и треба трипати да ставиш на ноктите лак, а па ако миеш садови одма се лупи
Јас ги открив пред некој месец лаковите Divine Lux од ДМ и се изненадив колку ми се трајни.. По 4 дена не ми се лупат колку и да ми се рацете под вода. За 59 ден задоволна сум.
Jas gi koristam i sum mn.zadovolna od istite.680 den.se, vo DM gi kupuvam obicno.Golemi se sisinjata ,dosta dolgo traat i ne se susat za kratko vreme kako nekoi poeftini lakovi. Otkako ke se nalakiram,najcesto eden sloj,a ponekogas i dva,lakot na noktite duri po dve nedeli mi stoi.Mene mi se najdobri,a i mn.ubavi boi imaat.
Ич не ги земајте лаковите на Катрис, не ги бива, за цената не вредат. На почетокот ми беа ок, колку толку, ама дефинитивно нема да земам пак од нив. Вака на изглед се добри, четчето е супер, имаат супер нијанси, ама не го бива лакот, одма се лупи. Ако нанесеш втор слој, се брише првиот и му доаѓа исто како да си ставил само еден слој. Од мене големо НЕ за нив. Се вратив на Голден Роуз (конкретно Колор експерт линијата - предобри се). Ноктите ми се налакирани минатата недела со два слоја (поточно од понеделникот) - еве цела недела лакот не ми е излупен, дури сега забележав малку оштетување на врвовите, како што е очекувано да се појави. Не знам дали кај лаковите има врска тоа кој ги користи, како што е со кремите за лице, на пример, кога зависи од кожата, ама еве, на Катрис и Флормар мене не ми се погодени, ич. А Голден Роуз ми се супер. @koritsaki, top coat-от на Seche Vite може да се купи во Мк? Не би било лошо да си купам и такво нешто. Ќе ве молам препорачајте ми некој, само да не е од Eveline Cosmetics, благодарам
@Annath , овој топ коат јас го земам од Сефора околу 12 евра , 14 мл е и лакот брзо се суши и дава ефект како да имаш гел на ноктите , многу е добар. Јас било кој лак да ставам долго ми трае , во мк нзнам дали го има некаде , види во некоја од парфимериите Космо , Еликсир ако не можеш од овде да го порачаш http://www.ebay.com/itm/SECHE-VITE-...520?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f490ef870
Искуства со top coat gel look од Есенс? За овој прашувам Спојлер: Лак http://4.bp.blogspot.com/-0HxSYf1SQww/Ue1Erk6hH7I/AAAAAAAAADE/Y5zSGzH21OI/s1600/XXXL.jpg
јас го имам од овие gel nail polish - 12 mandarine bay и е прекрасен , со топ коат како да имаш вистински гел нокти и многу се трајни еве и слика од моите нокти , инаку се лакирав саботата сабајлето и уште лакот не мрда (инаку знам дека се катастрофа се гледаат кожинки од страна..но тоа се случува од миење садови постојано , перење итн )