Да ми препорачате лак за нокти со гел ефект, безбоен кој се нанесува врз друг лак и дава гел ефект (без УВ). Овoj од Essence (top coat) дали го дава истиот ефект врз било кој друг обичен лак?
На евелин е многу добар ти го препорачувам.Го користев долго време и пак ќе го земам без тој не ми се убави џабе ги цртам,а со тоа лакче како гел изгледа стварно
Не си ја удирам главата во ѕид заради тоа колку лакови и какви лакови имам или треба да имам. Се знае кај мене, црн и црвен се стандард. А освен нив имам неон розов, портокалов и жолт, сив лак и еден безбоен само за сјај. Порано се лакирав со две бои, си правев шари, но одамна тоа не сум го направила.
Ќе бидам малце офф......како да го извадам трајниот гел лак на ноктите од рацете? Морам да одам во салонот каде што го ставав или можам дома некако да го извадам (да не губам време во салон).
Одлични се лаковите од мат линијата на ГР, во однос на интензитет, трајност, четкичка и сл. Мене ми траат и по недела дена, но мат ефектот се губи по 1-2 дена и добива сјаен финиш, тоа не ми се допаѓа воопшто.
Avon Gel Finish Iceberg White, таман во наредниот каталог се на попуст, околу 130 ден Essence Wild White Ways, околу 120 ден е во Дм
Јас сум задоволна од ГР RICH COLOR тие со широка четка лесно се нанесуваат, не оставаат линии и ќе ставам два слоја и ми трае една недела
Девојки,ме интересира дали некоја од вас ги има користено лаковите на Essence за гел изглед,сите три заедно,base coat,gel nail polish и top coat и како сте задоволни
Ја има и во ДМ уште пред година дена, околу 1300 мкд е, ама не е добра воопшто. Другарка ми ја има и премногу е мала за да пикнеш повеќе прсти одеднаш на сушење, па потребна е цела вечност додека да ги завршиш двете раце. И ефектот не е нешто посебно, мене „гел-лакот“ ми траеше недела и пол, а отприлика толку ми траат и најобичните пазарски лакови, па ако сакате УВ-лампа, подобро земете некоја професионална од салоните за фризерска/козметичка опрема, зашто оваа од Есенс не вреди за толку мака, а 1300 денари се премногу за ваква детска играчка. П.С. Есенс имаат и база, гел лакови и надлакови кои даваат гел ефект, а не е потребно да се сушат со помош на УВ-лампа, јас редовно ги купувам лаковите, а базите и надлаковите ретко кога ми се допаднале, ми прават многу грутки, па користам од други фирми. Гел лаковите во боја им се предобри!
Можеби не објаснив убаво,заинтересирана сум за тие за кои не е потребна УВ-ламба. Само со лаковите се постигнува гел изглед?
Се надоврзав на претходниот пост над мене, кој патем @simoncelicius го избришала во меѓувреме, а исто така кажав, дека тие кои не се наменети за сушење под УВ-лампа се во ред, но само лаковите во боја. Оние другите многу лесно прават грутки иако се нови, т.е. новоотворени, мене не ми се допаѓаат воопшто па користам лакови за истата намена (base&top coat) од други брендови.