@Nausicaa Само што бев да го барам и овој лак но во единствената продавница каде што држат Есенс овде - ја немаше баш таа боја сега гледав некои рецензии на нет има некои нови лакчиња на Севентин студио се викаат , па ќе проверам дали навистина е таква бојата одблизу благодарам
И мене ми треба бел лак како што бара Коритсаки ама мат , вчера видов една девојка со мат бел лак и преубаво стоеше, барав во голден роуз но не најдов
и на голден розе имате ама не е мат http://4.bp.blogspot.com/-IU1kBXHTqdU/VL_xcKNBQ9I/AAAAAAAAHsg/cxXM9MvjaeU/s1600/513+(1).jpg
^ Девојки, па нели има еден лак за нокти кој го премачкуваш преку било кој друг лак и го прави мат? Па може и тој да ви послужи.
Немаме ДМ продавници овде како и да е фала ти Сигурни сте за лаков на ГР? Зашто трет пат купувам лак бел и неможам да најдам убав густ се некои проѕирни бели се Во мисли ми е лаков на Севентин ке отидам утре ќе пробам па ќе пишам
Речиси сите брендови имаат матирачки top coat, јас моментално го користам оној на Miss Sporty, па кога ќе го потрошам сакам да го земам тој на Golden Rose. Многу е фин и Miss Sporty, стотина денари е.
Ги купувам поевтинките лакови на-Малена,Оливиа,не се многу скапи до 50ден,ама добри се бргу се сушат.