Лакови за нокти

Дискусија во 'Тело' започната од fashionista, 2 јули 2011.

1. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Има и во Авон вакви налепници.

2. IthoughtIwasAnAllien

IthoughtIwasAnAllien Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2014
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    237
    Oкеј е, најдов на e-bay, се вика Мetallic Mirror Effect Nail Polish, ќе си го нарачам :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.295
    Golden rose Rich color 31
    gr31_rc.PNG

На Eli23, crazylady, Konfetka и 6 други им се допаѓа ова.
  4. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.954
    Допаѓања:
    35.846
    На интернет имаш голем број на примери како да ги дизајнираш ноктите. Пиши на Гугл Nail Art Design и ќе ти се отворат многу страници.

5. buttercup5

buttercup5 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    1.240
    Striping-Tape-Nail-Art.jpg
    Девојки да не знаете каде има вакви лентички?

6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.417
    Допаѓања:
    105.706
    На buttercup5 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. buttercup5

buttercup5 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    1.240
    Бидејќи не сум по интернет купувањето, ќе си побарам на Бит Пазар. Merci Корицаки :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.417
    Допаѓања:
    105.706
    Сакам овде да пишам за еден производ на Есенс. Станува збор за Essence nail booster base coat. Во продажба по шатндовите на Есенс не сум го видела , јас го порачав од интернет.
    Служи за интензивирање на бојата на лакот дури со него не мора да се нанесе двапати лак во боја. Исто така е и база. Со нанесување и на топ коат лакот седи и 8-9 дена без да се излупи , испробано (y)

На ivancekitty, Annath, Jordanovska-K и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Kazete mi koi lakovi od golden rose se najizdrzlivi, te.ne se lupat i traat nekolku nekolku dena barem: WoW linija, Rich color ili Color expert?
    Ili zavisi od nijansite?

Nesto sto najmnogu me iritira toa e lak koj go stavis i do vecer e izlupen |(

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.043
    Sky , jas sekakvi lakovi sum koristela, ama spored mene najtrajni se 7 days Deborah.

На Sky-butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.954
    Допаѓања:
    10.148
    Скај од линијата WoW имам еден сребрен лак и нешто што најмногу ми се допаѓа е што многу брзо се суши. Инаку бојата пристојно ми издржува 3-4 дена сигурно. Колор Експерт исто се ок по издржливост, од нив имам пробано повеќе нијанси. Од рич колор имам пробано еден, (ако се тие со макси четка) ама не сум приметила којзнае колку поголема трајност споредено со колор експерт.
    За тие пари супер тераат.

12. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    @Sky-butterfly, WoW и Color Expert ги користам јас и мислам дека зависи од бојата. Тие што се со седефаст сјај се најнетрајни (додуша, од било кој бренд ова ми се докажало), обичните се релативно трајни, би рекла дека од тој аспект Color Expert се подобри (за Rich Color не знам), a оние со светки, каков што ми е последниов се некако најтрајни. Ова според мене.

13. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    ^
    Конкретно ме интересираа лаковите на Голден Роуз бидејќи имаат милион преубави нијанси, па од која да тргнам, затоа прашувам :)

Досега слабо користев нивни, некако не бев задоволна ама сега гледам нови линии, ваљда подобрени се малку. :?:

На Eli23 и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  14. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Тешко е да се одлучиш од која нијанса да тргнеш. :D Кога ќе застанам пред штанд, 15 минути не ме оправаат додека се одлучам, а најчесто барем со 2 лака си одам. Не можам да ти помогнам во однос на тоа. Кажи дали сакаш светла или темна нијанса. :D

На koritsaki и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  15. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Не се изразив добро.
    Бидејќи имаат преубави и премногу нијанси, барем да си направам селекција од која линија да тргнам, затоа прашував кои се најиздржливи.

Имам некои нивни paris selection и selective линија мислам беше, ама не се баш трајни. Два дена не издржуваат. Исто имам купено и од Рич колор кога излезе линијата, ама еден, и дали така ми се погоди или што, ама го фрлив. Густ, леплив, се растегаше таков, не можев да го намачкам, тешко се сушеше и го фрлив.
    Исто тие со глитери, никогаш веќе, и тие дали се зезнав да ставам два- три пати, оди извади ги после. |(

А бои... нијанси на лилаково, црвено, бордо, понежни, нуде нијанси, па сите, зависи од годишното доба :lol:.... не ставав само жолти и зелени нијанси никогаш.

Инаку, најмногу лакови имам од Флормар. Имаат исто многу нијанси и сум релативно задоволна од трајноста.

На Lady Phoenix му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Гласам за Color Expert, а од бројчиња, вака зимски ми делуваат: 23, 25, 34, 35, 105, а од нежните нијанси - не знам, премногу ги има. Мене ми се погоди број 4. Со све ми оди. :D

17. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.954
    Допаѓања:
    10.148
    Сега ме потсети дека тој од рич колор баш беше таков каков што го опиша, густ, тешко се нанесуваше и сушеше, а трајноста не му е ништо подобра од Колор експерт на пример. Башка и поскапи се.
    Моја препорака е да пробаш со колор експерт прво, затоа што од нив имам најмногу нијанси па можам и од свое искуство да ти кажам. Споредено со линиите Парис и Селектив се со многу поинтензивна боја, малку потешко се сушат, но се сигурно подолготрајни.
    Трајноста е обично тешко да се објасни и дефинира затоа што сите имаме разни дневни навики и обврски, контакт со вода, хемикалии, механички оштетувања и сл. па баш затоа ти ја кажувам споредбата што сум ја направила лично на мене. Не прават чуда но барем 3 дена мислам дека ќе бидеш мирна.

На Lady Phoenix и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  18. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    8.435
    Јас дојдов само да ја пофалам нијансава на Аура, Metropolis.
    Ја имам одамна, ама ретко кога ми дошла на ред, ама е преубава есенска/зимска нијанса.
    Бојата е тешко да се долови на слика, ама во живо е многу необична, не е ниту борда, ниту кафена, туку има некои ептен ситни перлички низ неа, мене ми е ептен погодена.
    Еве за која нијанса станува збор. На сликава шиенцето игледа како светкаво ама во живо не е воопшто таков лакот, бојата е многу специфична и не можам да ја доловам на слика.

@black-angel види можеби би те се допаднал на Малена, бројчето е 27, еве слика од него да видиш како изгледа, мене бојата во живо мн ми се допаѓа, темно темно виолетова со примеси на кафенко
    И на Аура, од оние малечките што се Аура бани или така нешто мислам беа, има ваква нијанса како што бараш, таа е малку посветла од овој на малена

Последна измена: 13 декември 2015
    На koritsaki, black-angel, Giovanna и 2 други им се допаѓа ова.
  19. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.477
    Sky-butterfly можеби е до нијансата бидејќи до сега имав само еден лак од Rich Color на Golden Rose (оној со макси четка) и тоа што не трае ниту еден ден ме спречи да земам некоја друга нијанса. Вообичаено лаковите ми траат долго, а овој не трае ниту еден час. Како за почеток, подобро земи си од другите линии. Од оние од кои сум ги пробала, со ниту еден друг немав проблем.

20. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.994