@Sky-butterfly земи си oд Color expert линијaтa, oк се лaкoвите. Јaс нa пример oд Флoрмaр не сум зaдoвoлнa, oдмa се лупaт. Амa билo кoј лaк ми трaе дo пет денa сo top coat-oт нa Essence, Ultra nail gloss или тaкa нештo беше. Не е зa oние штo сaкaaт мaт лaкoви, дaвa сјaј кaкo дa е сo гел. Ептен брзo се суши, зa пет минути сум гoтoвa сo лaкирaње - двa слoјa oд бoјaтa штo јa сaкaм, плус тoп кoaт. Рaј!
@Mishela види во овој, мене доста слично ми изгледа Golden Rose Rich Color 118 http://bottle-of-happiness.blogspot.mk/2014/10/golden-rose-rich-color-118.html
Мишела незнам како ти се допаѓа 4-тата боја по ред , иста ми е мене мислам нијансата е 11 nude, dos tres Од ГР јас ја имам нијансата 47 , и исто е слична на таа што ја бараш еве ја
Ги има ли кај нас Golden rose matte , вчера не видов во Ситимол и по грешка matte satin сум земала А замисла ми беше скроз мат да земам
Имаат мат лакови, а јас би ти предложила доколку го немаш мат топ коатот со кој можеш било кој лак да го направиш мат.
Девојки да ми препорачате некој спреј или течност за брзо сушење на лак. Ја меркам течноста од Есенс ама не знам дали вреди да се купи
Јас имам и многу ми се допаѓаат. Мислам дека ми се најдобра линија од ГР лакови. Брзо се сушат и се постојани.
Лаковите на Малена се крш, два пати измив садови и се излупија скроз јес да боите им се убави ама долготрајноста им е нула. додека Malena matte top coat e одличен, доволно е еднаш да поминеш и веќе имаш мат лак.