Исто така ми треба предлог за марка и бројче (а може и слика) на лак, сакам неутрални бои со гел ефект.
@honesty, лаковите на Евелин ги има и во Дм. Ако не ти смета да порачауваш преку каталог, јас би ти ја препорачала линијата Gel Finish на Авон. Цените им варираат од брошура до брошура но вообичаено се околу 150 ден. Лаковите се одлични, брзо се сушат, имаат прекрасен сјај и доста долго траат. Barely there Sheer Love
Јас од Струмица ги земав. Аптеката се вика Betty, ако не се лажам.. Имаш голем избор на бои. Мене ми извадија, од толку многу не знаев за кој да се одлучам
Nausicaa колку ти трае лакот од Авон, баш сакав да земам па ме интересира колку си задоволна да не бидат џабе фрлени пари
Траен лак од ГР мин боја? Овој ми изгледа добро (44ка), но не знам дали бојата е иста како на сликава и дали е траен. Често зависи и од нијансата.
За жал, трајноста варира од нијанса до нијанса. Тие што го постирав погоре не сум ги користела ама креч белиот (Iceberg White) и Lavender Sky не мрдаат од нокт. Миј садови, миј раце, миј коса, туширај се-лакот си стои зацементиран. Тие две нијанси ми траеле и по повеќе од недела (ги бришам од што ми досадила бојата, не оти им треба корекција) додека среќна сум ако Very Berry ми издржи асално три дена Во наредниот каталог (кој почнува утре) гел лаковите се 199 ден па би ти рекла да ги почекаш кога ќе бидат намалени. Ако не инсистираш на гел фазон, има многу убава неутрална нијанса за 129 ден, Naked truth.
Се извинувам што се умешувам, јас го имам Naked Truth и воопшто не сум задоволна. Трајноста е нула, лакот почна да менува боја иако го порачав пред 2 месеца. Не знам колку се гледа на фотографиите, на дното бојата е жолтеникава. Нијансата е прекрасна, штета што квалитетот е крш.
@buttercup5, фала што пиша, на мисла бев да го порачам. Тоа е, не им се сите лакови подеднакво квалитетни...
Во врска со лаковите на Авон pro+ јас пред две години работев со Авон и имав многу лакови сите нијанси ,ама не ги користев многу сум ги ставила во една кутија и толку. Ги најдов пред две недели ,бојата беше на дно на шишето ,а над бојата една течност протресов и отворив лакот ми беше свеж без грутки и да ми се прелеваат боите,имаат едно топче внатре...ваљда они го чуваат од сушење.
Eveline 8in1 лакот за зацврстување на ноктите пишува дека треба секојдневно да се користи. Дали треба да го отстранувам предходниот слој или не? Ако да, дали има разлика ако е свежо нанесен или од вчера (доколку не е изгребан)?
За мене досега најдобри се од Erre Due ама ги нема во Мк , така да после нив најдобри за мене се на Севентин студио види во Космо дали ги донеле многу се трајни ако го земеш и нивниот топ коат ноктите ќе бида како гел да имаш на нив.