Сите си ги купувам од Жито маркетите. Лакови, течни мат кармини, моливчиња за уста. Најмногу избор има низ Жито маркети. Четириесетина денари се, не се скапи, а прекрасни се.
Ме интересира дали овој прав за нокти се нанесува само на гел лакови со се сусшат со ламба или може и на обичен лак
Дајте предлог за ваков лак? Малена 16 има потопол подтон, мене ми се допаѓа баш оваа нијанса - ниту премногу топла, ниту премногу ладна.
Mishela Golden Rose имаат вакви нијанси. Погледни го овој http://www.cosmeticsfreak.com/2012/09/lakier-do-paznokci-golden-rose-rich.html
Koi od lakovite ne se lupat brzo neznam dali e do mene ama uste 2 den mi se podlupeni?kazete predlog za potrajni lakovi sto ste gi probale?pozdrav
Биљaнa a нaд лaкoвите кoристиш тoп кoaт? Ти гo препoрaчувaм нa есенс или нa буржуa дa гo прoбaш oдлични се кoј и дa вилo лaк ми стoи нaд 7 денa сo нив
Ваква нијанса? Конкретнава е 111 English Rose од Essence, но не е достапна кај нас. 48 My Love Diary (што ја постирала @Nausicaa погоре) е навидум слична, но е потемна и потопла - оваа е помалку розова, а повеќе mauve. Благодарам
Јaс ги кoристaм oвие двa тoп кoaт И двaтa се супер oвoј нa есенс е пoевтин oд другиoв. Првo нaнесувaм лaк пa oд кoгa ќе се исуши тoп кoaт дaвa сјaј и лaкoт е пoдoлгoтрaен. Срјoгaш нaнесувaм тoп кoaт зaштo лaкoт зa двa денa се лупи
@Oxymoron, поздрав Прекрасна нијанса и точно- скоро сосема идентична со таа на Долче и Габана. Ама за жал, колективен коментар кога ќе се нашлапам со лаков е „Абе кај ја најде таа теткинска боја“
@Oxymoron можеби ќе ти се допадне овој s.h.c nail polish 49. Бојата е баш мауве розевкаста. Цената му e негде 30/40 ден. од пазарчето позади т.ц. Бисер.
Ова е English Rose или My Love Diary? Малку се збунив, на слика се навистина слични, ама во живо гледам разлика. Ако е English Rose, од каде го зема? И игнорирај ги коментарите, каква теткинска, мене оваа dusky rose нијанса ми е баш секси и елегантна
@Oxymoron Ѕирни го и Голден росе 78 , ја го имам овој лак дома и случајно ми текна , ми се гледа слична бојата