1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лакови за нокти

Дискусија во 'Тело' започната од fashionista, 2 јули 2011.

1. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.390
    Допаѓања:
    8.336
    I mene mi se slucuva ova so bilo koja marka na lak.Nosam gel veke podolgo vreme, a sum probala sekakvi lakovi od Malena do Loreal I veke vtoriot den se lupat.

Resiv da gi odmoram noktite I staviv od Paris lakovite majka mi kupila dva od Tinex. Nemozev da se iznacudam deka lakot pocna da se lupi tek petiot den, znaci predobrI se a ne se poveke od 50, 60den jas mislam. Ne veruvav deka postoi lak sto trae poveke od dva dena, ama Paris me razuveri. Sekoja cest na majce :)Podobro nesto nemam staveno na nokti, kupi si I ti ke se kolnes vo lakovive :lol:.

2. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    @Oxymoron, English rose е, еве го каков е на нокти (само во живо е малку посветол)
    14080869_10208802332447298_1253393676_n.jpg
    Мене ми е купен при крај на 2014/ почеток на 2015 (памтам беше ладно) ама за жал, Есенс повеќе не ја произведуваат старата линија Colour & Go. Заменета е со The Gel и оттогаш има поминато повеќе од година. Некој од старите (попопуларни и претежно црвени) нијанси добија свое „гел“ издание, додека останатите, како English rose, беа нецеремонијално и без предупредување повлечени од продажба преку ноќ- ни распродажба, ни ликвидација на стара роба, ни ништо.

Ако случајно некаде уште сретнеш лакчиња Colour& Go, знај дека продаваат залихи (Космо во СитиМол, гледам во тебе).

На crazylady, Someonespecial, Acka22 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Фала на објаснувањето, забележав некои промени кај лаковите на Essence, ама не знаев што точно се случува. Можеби и ќе ја најдам English Rose во некои забутани продавничиња за козметика или во Космо, а? :lol:

И предлогот на @koritsaki ми се допаѓа, нијанса што и претходно ја имам меркано, можеби малку поразлична од English Rose, но сепак прекрасна. И онака повеќе сум задоволна од лаковите на Golden Rose отколку на Essence.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Пробај во Еликсир (поточно тоа во Веро центар), гледав пред некое време дека имаат уште нешто останато од старата линија на лакови на Essence.

На Nausicaa и Oxymoron им се допаѓа ова.
  5. biljana13

biljana13 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    cija linija se tie na paris od golden rouz li se ili?

6. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.390
    Допаѓања:
    8.336
  7. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    За сите во тек со мојата ситуација, најдов нешто што ми се допаѓа, а тоа е Golden Rose Ice Chic бр. 23. Можеби малку потемен од 111 English Rose на Essence, но ми фати око. Сликичка подолу, а нијансава можеби ќе ѝ послужи и на @Veki4kaa ;) Фала ви на сите за помошта :*

На crazylady, poenta, Mishela и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Babyby

Babyby Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    2.554
    Да ви кажам значи лаков стои цела недела! Незнам дали го има во Македонија мене ми го донесе братучедка ми од брод пошто сум збрлавена по лакови и сум многу против гел на нокти. Во животов само два пати имам ставено гел и после тоа ноктите ми беа ужас. Башка тие зрачења на ламби.. Немам ништо против оние кои ставаат но јас лично сум против првенствено за себе! Имам многу лакови користено од просечните би ги одвоила на Голден Роуз како ок... Притоа советувам секогаш над лакот да се става Top coat! Ја продолжува издржливоста. Поздрав:hai:

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      4,8 KB
      Прегледи:
      58
  9. Sari4kaaaa

Sari4kaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2016
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    51
    477b9c64e71dba980f6ac7116182ddf7.jpg 9540930c27f59ddc4ebfe5facae66d9e.jpg Kade mozam da najdam vakvi skoro isti??

10. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    @Sari4kaaaa, слични на првиот

1cbcb3f126f9a78ed1a6ec7848de229f.jpg

Oriflame, Cherry Chic

Avon Gel Finish Wine and Dine me 4.png

Avon, Wine and dine me

На Acka22 и koritsaki им се допаѓа ова.
  11. PrettyDramaQueen

PrettyDramaQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2016
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    4.192
    Некоја препорака за гел лакови (што се печат со UV ламба) каде би можела да најдам?

12. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.242
    Допаѓања:
    17.652
    ај препорачајте ми добар primer и top coat ? Се мислам за овие од есенс, која им е цената?[​IMG]

13. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.438
    Допаѓања:
    105.748
    @Veki4kaa тој топ коат од десно го имам и скоро ќе ми заврши , топ е , најдобар досега што сум го користела

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.242
    Допаѓања:
    17.652
  15. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.438
    Допаѓања:
    105.748
    околу 230-250 денари

16. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.242
    Допаѓања:
    17.652
    @koritsaki А овој топ коат го користиш со нивните гел лакови и нивната база, јас само гел лак ставив на есенс и тој топ коат и еве втор ден ми се излупи, незнам зошто, ама базата/прајмерот го немам купено,

17. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @Sari4kaaaa Како Гучи примерот ти е Golden Rose Color Expert 18. Го имам и сум презадоволна од бојата. A имаш и како првиот тон, само ја заборавив бројката. Појди си во GR, однеси си ги сликичките од телефонот и ќе ти помогне продавачката. За тоа се ептен услужливи, веднаш ќе ти ја покаже палетата, како би изгледало бројчето што го бараш :)

18. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.438
    Допаѓања:
    105.748

Незнам зашто Векичка , јас да го користам тој топ коат веќе ми е до пола и помалце , го користам со секој лак и со тие на Есенс и лакот ми стои околу 6-7 дена потоа почнува да се лупи и тоа незабележително (ама и јас толку го држам зашто ми се здосадува хехех ) .. незнам зашто кај тебе е така , јас најчесто ги користам овие лакови на Есенс на сликата подоле и лакот стои толку. Едиснтвена маана што сега приметувам дека стана некако густ топ коатот во шишенцето , дали се расипа , ама порано не ми беше така додуша во врска со згуснувањето истото ми се има случено и со топ коатот на Seche vite. И базата ја имам на Есенс ама дали двапати имам ставено од него , не го користам :)

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.880
    Допаѓања:
    81.146
    Давајте предлози за ваква нијанса. Голден Роуз, Есенс, Мејбилајн...нешто дрогериско и буџет-френдли. :)
    Screenshot_2016-10-24-03-17-16-1.png

На koritsaki, Nausicaa и toogood им се допаѓа ова.
  20. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    На Mishela, koritsaki и Acka22 им се допаѓа ова.