Исто. Многу неквалитетни според мене. А една купа имам. Се лажам по убавите бои. Сите ги испробав и никој не ми се погоди. Реално не вредат уопште за цената. Земи или Евелин 8во1 или зацрврстувачот на Аура. Двата се со цените тука некаде 140-150.
Или тој duffi што ти го предложи 8во1 или на she има за потхранување на нокти посебен, а посебно за листање, посебно за зацврстување... Иако јас не ги менувам Евелинот... ама diamond hard, овој 8во1 не ми е доволно..хард На аура ене го стој така..не ми се погоди за моиве нокти
Лакови=срање нема лак кој не се лупи по два дена.Само гел на природни нокти(ако не се лажам дека не се лупат и тие бидејќи немам пробано)и тоа. ѓабе имам природно цврсти јаки нокти кога нема асални лакови веднаш се цепи и изледа грдо,па си велам со гелови да пробам,но без турпање на моите ми е страв да не си ги уништам,туку само на гелот одозгора. Некој со вакво искуство??
За листање помага дајмондот? Пред повеќњ од година почнав да го користам 8во1 и супер ми се зацрврстија а сега шочнаа да се лупат
Не се занимавам мн со ноктите па затоа не сум користела такво,туку проѕирен лак како финиш, ама сега ќе пробам.Веројатно на ова мислиш
@LadyInTheDark Да на таков безбоен лак мислам , само немора на Опи , јас користам на Есенс и сум презадоволна, ги имаш во Дм , Космо околу 250 денари
Јас сум презадоволна од "Essence" и "She" лаковите. Ако не се лажам ги има само во ДМ.Широка палета на бои.Брзо се сушат.Има и т.н. гел лакови.Цена 100-200 ден. А за третман,на Аура.Во Зегин го купувам +- 150 ден. Има три типа.
Како изгледаат лаковите на Аура за зацврстување на ноктите? Содржат ли формалдехид како оние на Евелин или не?
Сликава е од нет. Составот веројатно го има на кутивчето,фрлено ми е. Јас у принцип имам здрави,цврсти нокти,но сепак го користам како лак/нијанса ми се допаѓа. Значи,не можам да кажам дали и каков ефект има како третман. Но,познавам пријателки на кои ноктите им се зајакнале од лакот.
Не содржат формалдехид, составот им е солиден. Резултатот е одличен, ми се немаше разлистано или скршено ниту еден нокт додека го користев, а ми се допаѓа како изгледа и сам по себе. Јас го имав тој во виолетово кутивче.
Бидејќи опцијата "пребарај" не функционира ќе си прашам. Ноктите здрави, прави убави ми се и ми текна со Евелин 8во1 да ги налакирам колку сјај да имам. Малото и домалото прсте од болка мислам ќе ми паднеа. Не ми се ниту претурпирани ниту оштетени. Па, брзо брзо го избришав лакот. Ај некоја замена за чудово има?под услов да не ме болат пак вака
Овој лак неколку постови погоре, од Аура. Не е толку јак како Евелин, не е полн со толку хемикалии и фино делува на ноктите.
За жал,по се изгледа веќе не се произведува. Во најмалку 5 Зегин аптеки го барав,конкретно тој за цврсти нокти го немаше. Во една од аптеките ми рекоа дека чекаат роба на Аура во сабота.Ако го донесат ок,го има уште,ако не... А што убав си беше и како нијанса и како третман. Дооолги години го користев. Тешко дека ќе најдам соодветна замена. П.С.Некоја ако случајно скоро го купила,нека пише од каде.
Си проверила во Тинекс? Во одделот кај што им стојат кремите за раце. Јас последно го купив од Тинекс-Кончар пред месец дена можеби.
Во ДМ мислам дека никогаш не го држеле.Не знам.Треба да се провери. Во Космо денеска ми рекоа и таму не го добиле подолго време. Туку ми текна. Едно време во Рамстор го купував. Утре ќе проверам.Да се надеваме дека го има. Како и да е која прва го најде,нека пише инфо
Знаете ли некој ваков лак? Знам дека ова е гел ама јас барам лак со ваков ефект. Знам и дека има налепници од али, ама би лак.