1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лакови за нокти

Дискусија во 'Тело' започната од fashionista, 2 јули 2011.

1. Ducky

Ducky Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2010
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    1.633
    Не би ти препорачала да чуваш лакови во фрижидер. Ако сакате да ви бидат подолготрајни чувајте ги на темно место, бидејќи супстанциите од кои што е направен лакот се разградуваат на сончева светлина.

2. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Aбе дечки вистина се чуваат лаковите во фрижидер :)
    Tочно е ова,баш читав пред некој на Beauty tips,се чувале во фрижидер за смесата да е помека или помазна и подобро се нанесувале и траале :^) :)

3. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    1.060
    На Рекорд во Голден Роус гледав вакви со светки, парчиња внатре, срциња, ѕвездици, квадрати не знам што, а и обични светки само онака густи, без форми. Имаше и безбоен и на златна и уште неколку бои.

4. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.288
    Фалааааа девојки, од пазар си земав со светки Оливиа, имаше и Голден росе ама подоцна ги видов. И имаше разни светки но пред се златни и сребрени во форма на топчиња, цртички и срциња по 50че е Голден по 30 е Олива.
    Јас земав едни со светки во разни бои и денес ги ставив на лилјаков лак абе преубаво, нешто слично ко последнава слика ми се и многу убаво изгледаат a светките пред се розевкаст сјај и топ е.
    Уште да најдам светки големи во разни бои како лилјакови, циклама, плави... па да ми искочат ко првите слики топ ќе е, засега само во златно и сребрено имаме од светки за жал :)

5. waldorf1995

waldorf1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Значи ме интересира каде можам да се снабдам со материјали за нокти,лакови,гелови,стикери и слични работи. фала однапред :D

6. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Лакови имаш во некои подобро снабдени макрети, голден роуз, по бижутерии, на пазар. Сегде има лакови.
    А стикери ќе си побараш.. исто имаш сегде. х) А за гелови незнам. :)

7. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    1.116
    Јас ги имам речиси сите од Пјур Колор на Орифлејм, и сум мн задоволна од нив. Брзо се суши и ми ги зацврстубаат ноктите. Едноставно ПРЕКРАСНИ!!!!

8. Justice

Justice Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    91
    Повеќето лакови што ги имам ми се Golden rose,ама имам некои и од други фирми.Лаковите од Olivia ја лично неможам да ги смислам,како прво чекаш 5 саати да ти се исуши :sweat: ,а како второ боите им се ужасни.... :x

9. babaDara

babaDara Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2011
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    622
    Лак за нокти ОЛИВИА, ги имам скоро сите бои, навистина е потребно повеќе време за да се исушат но не се со лош квалитет. Јас сум задоволна. Истите се од Орифлејм или Авон, само што цената е многу поголема. За истите пари ќе си направиш цела колекција на лакови од ОЛИВИА. :)

10. lusi17

lusi17 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    143
    Секакви користам ама најмногу розов и син :rofl: :rofl:

11. fashionista

fashionista Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    153
    Девојки да не знаете каде можам да најдам лак со истава боја(некоја темно розева- малина боја) не мора да е есеснс???

12. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Многу убава боичка,како што можам да заприметам не е циклама потемна е.А зашто немора есенс,кога веќе они ја имаат земиси вакво ги има во парфимерииве.Флормар можно е да имаат (имаш во Веро центар и во Рамстор)

13. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    секоја парфимерија скоро каде што имаш лакови :) овие на есенс ги има во Еликсир,и ја има баш оваа нијанса,100 ден. е,а ако сакаш на помала цена,имаш во Голден роуз 50ден.,на рекорд,Јуник исто така,и такви мали парфимерии низ град,сегде ке најдеш :) ја имам иста ваква нијанса ,цреша боја,од голден роуз ;)

14. fashionista

fashionista Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    153
    Мислев дека оваа боја не е дојдена затоа викам не мора да е на есенс иначе фала баш ќе одам да проверам :)

15. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Девојки работи утре битпазар? :^)
    Сакам да одам да си земам светки за нокти..
    Али незнам дали работи пошто утре е неработен ден |(

16. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    работи цело време мислам дека :) без разлика тоа дека е неработен ден :)

17. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Golden Rose, број 79 ;)

18. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Девојки,да ве прашам за лаковите од Авон,гледам дека имате доста користено,вака од слики, да ми кажете ваше мислење,слушам многу негативни мислења,се лупеле брзо,неквалитетни биле блабла,а сакам да си земам некои нијанси. Anyone? :?:

19. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Имам па преку 20 лакови од авон, убави се невикам не, но за 150-160 денари(со 25%попуст доаѓаат најмалку 120 денари)-еден, искрено не се исплати!
    пред недела дена си земав 2 од голден роус за 100, супер се, нема никкава разлика со овие од авон!
    траат по 3-4 дена макс, барем мене толку ми траат.
    ако имаш мерак на некоја нијанса, а неможеш да ја најдеш земи си, инаку не се троши за џабе!

P.s да се надополнам, може да се за нијанса поквалитетни, затоа што имаат метално топче што ја меша бојата и така не се сушат толку брзо, пример имам лак повеќе од 3 год и не е сув. Голден многу пробро се сушат а за Олива па да не зборам!

На Beauchamp му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.925
    Јас имам 1 лак од авон и ако имаш навика да се шлакаш секој 2 ден тогаш не ти препорачувам ( ради цената ) . Убави се и квалитетни ама еве јас лично давам повеќе пари на лак ако ептен ми се допаѓа бојата . А ако можам истата боја од друга марка за помалку пари да ја земам тогаш секако одам на поевтино :)

На Beauchamp му/ѝ се допаѓа ова.