Ги имам овие три. Essence 40 play with my mint - се покажа многу густ, но нијансата е фина. Golden rose rich color 44 - густ, но реално не ми се допаѓа нешто многу структурата при ставање, нијансата е океј. Rimmel rolling in the grass - омилен нормална полугуста структура и фино се нанесува. Нијансите во живо се горе доле како на сликата, само со два слоја секако Јас сум многу задоволна од лаковите на Rimmel и Catrice.
Благодарам @Vervine, тој во средина од Голден Роуз најмногу ми фаќа око, некако најблиску е до нијансата која ја сакам. Другиве ми се повеќе на плаво. Јас ја гледав оваа нијанса од колекцијата color expert GR Бројот е 92, ама овие лакови се малку погусти и не знам, да не се згусне премногу брзо ми е. Ама мнооогу ми се допаѓа нијансата, ќе ги погледнам двата па ќе се одлучам. Благодарам уште еднаш.
@Mishela ме потсети сега за овие од GR Color expert (нијанса 68, само на сликава испадна сосема др нијанса) Еве слика, стар е околу година дена, а употребен неколку пати и вака се згусна, а не обжавам да ставам ацетон во лаковите за да се разредат.
Јас сум многу задоволна од лаковите Golden Rose Color Expert. Ги имам скоро година. Имам 4 лакови. Ми се допаѓа четката за нанесување. А и долго траат. Баш пред некој ден ги проверував. Во добра состојба се. Подобри се од Golden Rose Rich Color.
@Mishela имаше на Авон лак минт боја, го имам јас, ама лани пролетта го зедов, не знам дали уште ги имаат. Вака изгледа, со два слоја. Само не ми се свиѓа квалитетот, иако со топ коат издржува доста долго.
Мене црвени нокти ми се секогаш најубави за во секоја сезона. Нема утка со црвени нокти. Пробај откако ќе ги излакираш да ги ставиш ноктите во ладна вода некоја минута две за да се исуши лакот убаво. Или пробај го МисСпорти, јас см задоволна од него.
Ретко користам,и најчесто кога ставам гледам бојата да ми стои на облеката која што ја носам. Дома имам бел,црн,црвен,прозирен и кремава боја.
Дечки, гледав туторијали за лакирање и гледам сите на чист нокт ставаат слој БАЗА. Досега не сум користела, а сум голем љубител на лакирање па да Ве прашам од каде да купам и колку чини..
Јас ја имам оваа база и зависно од лакот ми стои околу 7-10дена.. мора и топ коат да користиш Друга база за нокти не сум пробала ама имаш голем избор низ продавнициве можеш да разгледаш и други
Тоа е завршен слој , прво нанесувам база па лак па топ коат, има два типа на топ коат , сјаен и мат исто така лакот трае повеќе кога ќе нанесеш топ коат. јас го имав овој , само некако многу ми се згусна пред да го потрошам
Мене оваа база од Есенс не ми се допадна. Многу бргу се згусна и почна да ми прави меурчиња. Затоа се вратив на стандард рутинатата: база ми е Евелин 8во1, па ставам лак во боја, па завршен слој со обичен безбоен Малена лак. Ноктите ми траат по десетина дена секако, само што ги бришам обично по недела дена бидејќи ми растат премногу брзо, па не сакам да се познава подникнато, не делува убаво.
@Mishela ова на Евелин и како база го користиш? Јас го имав пред 3-4 години кога ставив гел на ноктите и бидејќи ми беа меки ноктите кога нанесував од лакчево ме болеа многу прстите. И се препорачува да се користи често? Прашувам поради формалдехидот внатре
Да, го користам како база веќе долго време. Кај слаби или оштетени нокти се јавува таква болка, тогаш во таков случај мислам дека не е препорачливо да се користи. Можеби ако се средат ноктите со витамини, минерали и третмани со масла, па кога ќе се обноват не би требало да има проблеми. Го користев лакот на Аура со минерали (виолетово пакување) како база и беше одлично решение, патем не содржеше ниту формалдехид, ама не можам да го најдам некое време па се вратив на Евелин. Да ти кажам не го ни читам составот повеќе кога се работи за лакови, само да функционира за да ги одржувам ноктиве.
@Mishela да , ја имам земено таа база на Аура ама дека оддамна беше не се сеќавам дали нешто ми помогна. Јас немам проблем со кршливи нокти , ама бидејќи почнв да ставам гел лак , кога ќе го извадам секогаш ми се малку меки ноктите. Баш ќе видам ако можам тој на Аура да го најдам прво би сакала да пробам како база да го користам
Потврдувам и жалам Пола град го превртев,нигде го нема.За мене беше незаменлив. П.С.Баш утре ќе барам да видам кој е увозник/дистрибутер на Аура да видам што ќе кажат.Ме чуди што го нема.