1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лакови за нокти

Дискусија во 'Тело' започната од fashionista, 2 јули 2011.

1. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Колку чинат лаковите не есенс?

2. sorbet

sorbet Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2017
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    5.269
    Тие што имаат облик на крушка се 125 денари. Претпоставувам на нив мислиш :D

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Да на нив, купив веќе. Немаше никаде друг бел-млечно само на есенс па морав да прашам.

Последна измена: 21 јули 2017
    На sorbet му/ѝ се допаѓа ова.
  4. IvanovaAnce

IvanovaAnce Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2017
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    154
    Дали можете да ми дадете совет за избор на лак,бидејќи имам кршливи нокти???

5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.413
    Допаѓања:
    105.702
    Сакам да прашам нешто во врска со лакот на Евелин 8in1. Знам дека @Mishela го користи како база за нокти и @EMoonlight за раст на ноктите па затоа нив две ги тагнувам, ако може да ми кажете дали би имало некаков проблем ако го користам , а го имам купено пред 3 години?
    Тогаш го отворив да го пробам ама поради тоа што ми правеше болки на ноктите не го користев. Сега сакам да видам колки ќе стои лакот ако г
    о користам како база за под лак. И ако може да ми кажете по кој редослед се користи како терапија за ноктите.

На EMoonlight му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.878
    Допаѓања:
    81.142
    Рокот на траење по отварањето му е 12 месеци, мислам дека досега секако се згуснал. :(
    Го провери дали функционира? Мене Евелин никогаш не ми траел цела година, обично го трошам на 6 месеци, ама судејќи по други лакови кои ги имам со години а функционираат сосема во ред. Не верувам дека би имало некој проблем, ама ако мислиш дека ќе ти биде шубе да го користиш така, можеш и да си земеш ново шишенце, не е скап воопшто и обично е на акција во Космо (~120 денари). :)

Јас не се придржувам до шемата за нанесување која ја пишува во упатството - треба да нанесуваш три дена по ред по еден слој од лакот, четвртиот ден го отстрануваш и почнуваш одново сè додека не ја добиеш посакуваната должина.
    Јас да ти кажам никогаш не го нанесував вака, туку ставам по еден тенок слој пред секое лакирање со стандарден лак и тоа отприлика би му дошло еднаш неделно, ретко два пати.
    Не мораш да се придржуваш до упатството, моите нокти сте виделе колкави се, а не нанесувам многу често. Евелин многу ми помага во поттикнување на растот, а кога почнав да внесувам повеќе Б-витамини, ноктите почнаа да растат ко на струја. Ако ставам секој ден, кај ќе ми биде крајот со турпирање. :lol:

Почни по упатството, па кога ќе добиеш некоја должина нанесувај си повремено, барем еднаш неделно. Така мислам дека би било најефикасно.

На EMoonlight, Fatalnata и koritsaki им се допаѓа ова.
  7. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.413
    Допаѓања:
    105.702
    Не сум го проверила, некако шубе ми е зашто не е малку време отворен , па ќе земам ново :) не се сеќавам на цената ама знам дека е евтин :)
    Супер ви се ноктите и на тебе и @EMoonlight , јас моите сакам да го поттикнам побрзо да ми пораснат , а со кршење немам проблеми :)

На EMoonlight и Mishela им се допаѓа ова.
  8. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.878
    Допаѓања:
    81.142
    Ќе ти пораснат ноктите за брзо со Евелин, @koritsaki. На почеток придржувај се до упатството, потоа како ти одовара така. За недела-две ќе видиш ептен разлика. :)

На EMoonlight и koritsaki им се допаѓа ова.
  9. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    Јас не го користам секогаш по упатството, последниов пат по еднаш ставав, обично го бришам секој ден или секој втор ден и ставам нов слој, некогаш одмарам од него 1-2дена, па повторно го ставам под лакот. Мене многу ми помогна и исхраната за ноктите, откако сум вегетаријанец(веќе година ипол некаде... ) видов многу разлика во цврстината и изгледот на ноктите. Секако многу ми помогна и Евелин третманот. Внесувам витамини Б, Ц плус покрај тоа од овошјето и зеленчукот и сите други витамини, се си допринесува. Користи го по малку на почетокот, види како ќе биде и одлучи според тоа дали можеш да го користиш или не. Ставај по еден слој на 2дена и полека ќе пораснат, да не форсираш толку штом ти пречел претходно :) :). @koritsaki

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  10. aleksandra4444

aleksandra4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    292
    Девојки,јас отсекогаш имав јаки нокти..Значи сите мислат дека не се мои а мои се.Никогаш не сум правила надоградба или со гел,само со лак се лакирам и толко.Многу ми се цврсти едвај ги сечев...Сега наеднаш меки ми станаа,кршливи не ми се верува:(:(Чудно ми е како може,од што...Како да ги зацврстам пак;(

11. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    Можеш да си го купиш третманот на Евелин - Eveline 8in1 го има во ДМ, Космо,сигурно и на друго место само не сум го побарала јас :) :).

На aleksandra4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. aleksandra4444

aleksandra4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    292
    Го земав,братучедка ми го кажа,ама нема резултати...:(;(

13. sorbet

sorbet Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2017
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    5.269
    Ваква нијанса на лак? Пастел, многу женствено делува на кратки нокти.
    Само да не е од Авон бидејќи скарана сум со нивните лакови.

На ванилала, theowndemon, Selest и 5 други им се допаѓа ова.
  14. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.413
    Допаѓања:
    105.702
    @sorbet

Essence the gel - 34 candy love
    Или на Малена бр. 16 тој во средина
    Нешто вака? :)

На sorbet му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sorbet

sorbet Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2017
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    5.269
    На Малена го имам и не е таков што барам. Ќе го ѕирнам овој на Есенс, ти благодарам многу. :hug:

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.878
    Допаѓања:
    81.142
    Многу сличен на овој што го бара @sorbet е Golden Rose satin matte така некако беше називот на колекцијата (во триаголни високи шишенца), мислам дека ја имав нијансата 02.
    Преубав светол лак, има баш некој сатен-мат финиш и малку се прелева ко да има микро-светки.
    Многу е нежен, ако го најдам деновиве ќе се лакирам ќе постирам некоја слика. :)

На Selest, sorbet и koritsaki им се допаѓа ова.
  17. sorbet

sorbet Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2017
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    5.269
    Да ми препорачате top coat што нема да остава боја од лакот. Лом ги имам направено книгите, како со пастелни боички да сум ги шкртала.

18. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.252
    Допаѓања:
    72.704
    Да ми предложите маслинесто зелена нијанса на лак?

19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.401
    Допаѓања:
    200.949
    Малку пооцна го добиваш одговоров, ама еве, ваква сакаш?
    Голден Роуз Matte Satin 207 е бројчето.
    Има и Color Expert 120 некоја нијанса на маслинесто зелена, нема слика онлајн да видиш.
    Има и од Express Dry линијата, бр. 96, вака нешто

На Acka22, koritsaki и simonka93 им се допаѓа ова.
  20. Selest

Selest Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2017
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    1.449
    Нешто за брзо сушење на лакот капките на Есеснс ми се пробани ама не функционираат.