Топ коат на Есенс кај мене се покажал ефикасен, ептен брзо се суши над лакот, е сега да, треба малку да пазиш со ноктите, ама не е исто како без топ коат.
и јас ова го потврдувам...многу сум задоволна од тој од Голден роуз..и повеќе ми трае лакот и побрзо се суши...ама пази бидејќи од истата линија има уште еден лак со исто паковање ама тој е GEL TOP COAT мислам се вика....тој никако....1 сат еден нокт ќе сушиш..овој за брзо сушење е во исто скроз паковање ама на него пишува QUICK DRY...едно време го немаа никаде по мојот град, секој ден одев и барав по парфимерии хаха и на крај кога го донесоа си купив 2 за секој случај
Презадоволна сум од дуо гел лакови на Голден Роуз. Мислам дека комплетот е 250 денари, внатре има лак во боја и плус top coat со гел ефект. Не прави грутки, многу е фин и финишот е свиленкаст со висок сјај. Јас зедов светла беж нијанса (03), пишува да се нанесе во два слоја за полн ефект, но дури и во еден слој изгледа многу убаво. Наводно треба да трае 7 дена, меѓутоа мене ноктите веќе по вториот ден ми подникнаа и не ми се допаѓа како изгледа па ќе ги турпирам. Лакот стои и не мрда, отпорен и на миење садови и на капење.
@Mishela и јас вчера земав од дуо лаковите, истата нијанса. Ме интересира дали брзо се сушат на нокти или ќе треба да дремам два саати со рацете во вис? Пошто е гел лак и top coat, некако автоматски помислувам дека се прегусти Инаку, 270 го земав комплетот од штандот во Сити Мол
Не, многу брзо се суши. Обоениот лак се фиксира за 2 минути, надлакот исто за околу 5 минути е исушен. Супер се, ќе си земам и други нијанси, треба да разгледам што имаат.
Аууу ХОЛОГРАФИК на Голден се лудило!!! Да си купите нема да зажалите за парите. Нема кој не ми ги бендиса ноктињата
@Rabbit да. Ми стојат скоро една недела, ама да напоменам им ставам top coat на голден. Само лакот не сум го тестирала
Бојата многу ми се допага па некој ако знае лак со ваква боја нека помага..Сакам мат да е исто како на ноктите со циркони што се но ако нема би земала и обичен
Ми треба гел лак што не се пече во ув лампа, ама да биде поевтин од голден роуз(270ден)? Не ми се дава за лак толку
@ванилала ги пробав и прилично сум задоволна од гел лаковите на Wet&wild. Еве го четврти ден ми е на нокти, со обичен топ коат врз него, и изгледа одлично.Мааалку е излижан долу на краевите од ноктите, ама тоа ми се случува со секој лак, буквално. Не знам која цена беа, ама се поевтини од 270 сигурно. Земав 4 нијанси, моментално имам темна burgundy нијанса на мене и ваквите бои знаат да бидат tricky и лошо да изгледаат, ама засега одлично се покажува Рамномерно се нанесуваат и се сушат речиси веднаш.
Препорака за добар црн лак? Обично имам проблем со црните лакови, многу се течни, се разлеваат или не покриваат добро... Може и некој темно, темно зелен, тегет... Фала