@La_Luna голем број од лаковите не содржат формалдехид, меѓу кои и лаковите на авон, есенс, голден роус и слични. За поскапите па и да не спомнувам има лакови што не содржат штетни хемикалии и се во листата на five-free лакови. Овој зацврстувач од евелине има 2% формалдехид, затоа толку ги зацврстува ноктите, ама од искуство по подолго користење ноктите се суви, безживотни, и се кршат многу лесно. Имаме пишувано одамна за него.
Може ли да ми препорачате некој лак млечна боја, значи да не биде бел, туку како млеко боја. (не знам како на друг начин да ја објаснам бојата) И да не е премногу скап. Фала!
препорачајте ми лак ама стварно да е траен цена до кај 600 ден . ми треба за невеста сакам некој убав лак а не сакам да ги правам со надградми гелови и слиќно. затоа барам квалитетен лак за нокти
Јас би ти рекла да си земеш од Голден Роуз, гел лак со top coat што одат заедно, околу 240 денари тоа што е. Јас го користам и top coat со друг обичен лак од ГР(не гел лак) и супер ми трае лакот, околу 10 дена сигурно.
Некој зацврстувач за нокти? Да гледам низ Авон и Орифлејм или можам да најдам по аптеките или парфимериите?
Да, баш ваков. Јас го купив од Синоличка во Струмица, ама некој тука имаше напишано дека го има и во Космо.
Средството на Eveline 8 in 1 - во упатството пишува дека првиот ден се става слој, следниот ден уште еден над првиот, третиот ден се брише и почнува одново. Епа збунета сум со последниот дел. Значи на третиот ден се брише и се лакира одново? Или на третиот ден се брише, па на четвртиот се почнува одново?