Дали ги пробавте новите лакови на тренд ит ап, посебно top coat и базата? https://www.facebook.com/dm.Makedonija/photos/a.223988624432796/1177683619063287/?type=3&theater
@PUPICA го најде лакот т.е. зацврстувачот на аура? И јас го барав ама изгледа не го произведуваат/ увезуваат веќе. Последен пат купив зацврстувач на wet n wild без формалдехид, има слична млечна нијанса како оној на аура, погледни го, можеби ке ти се допадне.
Не сум го побарала. Тукуу, сега ми текна... Ќе проверам да најдам кој е увозникот/дистрибутерот да видам што е работата. А, овој што ми го спомна каде го има?
@PUPICA е видиш на тоа не ми текнало, прашај зошто го нема и сподели со другарките. Грешка во чекори, за trend it up - build-up зборев. Барав слика да ставам, гледам не излегува и го зедов зацврстувачот да проверам во што е проблемот. Ваков имам, а имаш и други нијанси на розово и крем.
Ааа, овие лакови ги меркам. Пројди, зајди низ ДМ само ги гледам, никогаш не сум ги користела. Ќе морам да ги пробам. Пред малку ги најдов овие од Аура, страшно нељубезна госпоЖата што се јави Тој на Аура одамна не се произведувал, затоа го немало... Еве инфо и за @Annath ако не се лажам и она го користеше и го бараше.
@Annath мене овој од trend it up ми се допаѓа. Првин нанесувам од маслото од She (ова по твоја препорака) а потоа од овој зацврстувач. Маана му е што релативно брзо се лупи и морам да го избришам и повторно да ставам, ама има убава боја и солидно ги зацврстува ноктите. Не се споредува со eveline 8 in 1, ама тој содржи формалдехид а јас барав лак со 'подобар' состав.
Буквално ист имам од Ice chic лаковите, али ми се избришал бројот. И до сега ми се покажале како најдобри од сите на ГР.
Мене ми се многу убави и Марк и оние од линијата True Colours. Ама сепак True Colours ми се поубави мене, од причина што Марк многу бргу ја менуваат формулата во шишенцето и се згуснува лакот доста брзо.
Барам предлог за црн лак што полесно ќе се вади, да не ја бои многу кожата и ноктите. Како попроѕирен да е, посјаен.
Предлог за бел убаво покривен лак, по можност од Голден роуз? Од авон iceberg white гелниот ми е топ, ама ми е потрошен и немам време за нарачки.