Мене не ми се допаѓаат. Еднаш купив и не повторно. Неубава покривност имаат. Општо лоша ми е маркава she.
Каде кај нас може да се купи OPI лакови? Порано имаше во ДМ, ама мислам дека сега ги нема. Или од некоја страна за нарачување, затоа што сакам сет од мали лакчиња?
Ги имаше порано и по Виола аптеките, баш провери и таму. Види и по парфимерииве Космо, Еликсир, Анабела..
Не знам дали за ваков гел лак мислиш.Имам користено и сум презадоволна во пакувањето доаѓа заедно и лакот и завршен слој (top coat) до 13 дена ми стои на нокти. Голден роуз имаа често попусти. Во kiwi.mk имаат опи 450 денари. https://kiwi.mk/product-tag/opi/
Дајте предлог за нормални лакови за нокти, но да имаат гел сјај. Исто, ако некоја по дома си прави нокти, кажете ми што основно ми треба? Сакам да нарачам на Клариса затоа што се гел-лакови, не класични гелови. Претпоставувам ми треба дехидратор, база, проѕирен - билдер, во боја и завршен? А лампа, која, каква, од каде? Бев во ГР во Рамстор но ги немаа сетовите, само top coat. Да не имаш идеја каде можам да најдам цел сет?
Не знам колку сериозно сакаш да работиш, но јас си нарачав бази, лакови во боја, завршни, поли гел и ламба од Али. Кога беше попустот на 11.11. Доста ефтино излезе. Треба да имаш фат, мене не ми е толку важно да се проверени подукти затоа што нокти се во прашање. Изгледот ми е поважан тука. Ако ти сакаш нешто што е проверно и поквалитетно, во Лидл имаше цел сет на Силверкрест(ламба, лакови, четки, основи и завршни слоеви) за некои 2500 ден. излегува. Поодамна беше понудата, но се повторуваат. Можеш да следиш.
Па не мислам да работам, него сама да си ги средувам ноктите Сега ги лакирав, со Ice Color на ГР и ставив Prodigy top coat, но ми фали "дебелината" што ја дава гелот. Вака тенки ми личат. Многу години без престан ставав гел, и некако така сакам да ми личат. Ако можеш пиши ми основно што ми е потребно, не знам да цртам, ама за "обична боја" мислам ќе се снајдам.