Да ми текна сега дека и ти имаше купувано лакчиња Сефора мене па тие Opi и Essie ми се преценети некако кај се скапи туку и одма се лупат. Провери дали ја имаат таа нијанса, таа слика јас што ја поставив е старата нивна амбалажа. Се сеќавам и од топ коатот нивни бев задоволна
Имам и Опи колекција од Сефора. Имаше еден црвен вино боја лак, убав, ама ми остана во мк, не ми текнува дал беше траен... А овие Essie не знам кои се, немам користено. Барем не памтам. Мене колекциите се божикни ми се, таман ќе имам сеа да се шлакам до Божик дур обновам.
Досега сум најзадоволна од Флормар и Катрис лаковите, и двете марки имаат маана ама за тие пари се ок Катрис дури претерале со цената. Флормар со два дена издржуваат ама лошо е што се згрутчуваат лаковите, додека на Катрис се сушат за една минута ама немаат баш некоја трајност за 230 денари.
Dali nekoj go ima koristeno?? Kako maslo e ne e lak - mi gi zacvrsti dosta noktite.. Mislite deka ke pomogne i vo rast?
Сте ги пробале ли? Гел ефект без печење,добри ли се? Ма да мене со топ коатот од Авон сите ми траат ама да си прашам пошто 120 денари се.
Во Космо ги имам забележано, ама нема многу голем избор на нијанси (или така се погодило) па никогаш не сум се решила да купам. Ако даваат убав гел ефект кажувајте, да ги пробам и јас.
Јас кај мене во населба во една локална парфимерија ги видов.Порано имаше и продавноца нивна ама ја нема веќе мислам.И Космо ги држат како што пишале.Секако ќе земам чим сум им фрлила око
Моментално омилен ми е express dry beauty 07. Не можев да најдам слика (подолу е нијансата од друг лак кој го најдов на нет). Траен е, четката е многу добра и чини околу 50-60 ден.
Не знам дали е вистинската тема за ова, но дали користите масло за кутикули? Порано кога одев на маникир обавезно ми ставаа масло на крајот ама не ми текнало сама да си купам. Предложете ми некои масла од кои сте задоволни
На essense не се лоши, имаат убави бои, добра трајност, маана им е кај пастелните бои не ми се допаѓа како се размачкува, како вар да имам на ноктите. Последно небесно синиот кога го земав сама од себе се исплашив.
Каде можам да си купам убав лак во Тетово. Секаде каде што ги видов не беа убави беа многу течни и треба 2 пати да си ставиш па и повеќе за убаво да изгледа. Инаку сакав бел да си најдам или темно црвен па некакви предлози?
Јас би ти ги препорачала гел лаковите на Essence, можеш да ги најдеш во ДМ. Според описот мислам дека ќе ти се допаднат. Бел имаат сигурно, а за црвен не знам.
На Малена ми се многу убави лакчињата и трајни и брзо ми се сушат. Околу 40/50 денари се , не знам во Тетово кај ги има,ама ги држат во ДМ,Кит Го и локални парфимерии сегде. Сите се убави освен светкавите,тие не се сушат не земајте.
На Catrice се солидни, имаат убави црвени нијанси а исто и на Essense се добри, од овие две марки сум најмногу задоволна, од Голден Роуз имаат убав избор на бои ама кај мене на нокти не се покажаа трајни, како со гума да ми се бришани за еден ден трајност, ама јас и многу во вода се бркам па може и до мене е.
Не е за лакови ама нема посебна тема, кај да најдам божиќни/новогодишни стикери за нокти?(по можност да не одам по пазари) Закаснив да си порачам од Џоом
Препорачајте ми црн лак за нокти, ама со светки низ него, како металик да е. По можност од ДМ или Голден Роуз.