Порано користев, онака ми беа. Ден-два ми издржуваа и после почнуваа со лупење. А и боите во каталог и во живо се разликуваа.
Првпат нарачав од гел лаковите и 60 seconds pro colour. Од гел лакот сум презадоволна, густ, покривен, издржа 8дена без пукање и лупење со нормална работа по дома, со Golden Rose Dry Coat како топ лак. 60seconds Pro Colour е за нијанса помалку сјаен и густ, ама стварно брзо се суши, не се лупи ама полесно се гребе. За цената сум задоволна, реално количински се доста големи. Е сега за нијансите пребарај на гугл има swatches зашто од каталогот не се познаваат многу убаво боите.
Фала ти за опширниот одговор. Пред некој ден ми стигна, малку е бојата различна. Ама некако брзо ми се лупеше. Дали ставаш подлога, база пред бојата? Јас ставам од голден роуз база, а како топ лак го користам dry coat исто од голден роуз. Можеби од базата брзо ми се излупи.
И јас барав мислења кога ги нарачав пошо ги немам пробано и немаше многу па бев изненадена од квалитетот. Си нарачав уште бои и гел топ лакот. За база јас користам 8in1 од евелин, не е најдобар избор заради составот ама ми ги држи сите лакови и ноктите цврсти.
Мене ми се допаѓа базата на Есенс, добри им се и топ лаковите, само понекогаш ми се правие меурчиња, ме можам да сфатам од што и зошто, затоа што не било случај секој пат. Мислам дека многу е фален од Голден Роуз Продиџи, следен топ за пробување ми е тој.
Сте виделе негде nail polish thinner? Го имам, воопшто не сум задоволна. До сега искрено најдобар ми се покажал на Авон Гел Шајн. Мене најуспешно и најдолготрајно ми е со било која база - имам на Аура, Есенс, Авон, Тренд Ит Ап... па лакот, најчесто Авон ама било кој добро изгледа, па најгоре исто на Авон Гел Шајн top coat.
Предобри ми се покажаа на есенс гел лаковиве! По еден слој е доволно, и доста се трајни, барем кај мене така се покажаа. Овој на сликава го земав пред некој ден, со дискретни светки е значи предобра нијанса, баш како капачето и мириса на вишна или јагода (мислам дека е мирисот од него зошто ставив и проѕирен одозгора ама не верувам тој да мириса.) мирисот се осеќа одкога ќе се исуши лакот, мириса доста јако
Девојки, ваква нијанса кај нас имате ли видено? Веќе некое време сум во потрага ама неуспешно. Благодарам однапред.
Дали сте виделе обичен лак со пристапна цена што на нокти изгледа како Eveline 8 in 1? Вака нешто отприлика.
@jarec6 не знам тука дали ги постирав ама на инста да. @koritsaki пробав две нијанси во овие две недели и држат по една недела. Претходниот пат го извадив затоа што веќе се познаваше пораснато па не ми се допаѓа тоа, а сега уште го носам, ќе постирам слика. Двете нијанси кои ги пробав се посветли па треба 2,3 слоја. Секако дека пробав и другите бои како се нанесуваат, потемните се одлични со еден слој, барем оние што јас ги имам, додека за посветлите се потребни два слоја. Ова е после точно 8 дена. Ми се допаѓаат
Првата недела го носев со нивната базата и top coat ама искрено не забележав голема разлика. Со top coat не беше распукан лакот, а вака без има мали ситни линии кои мислам дека на сликата не се познаваат. До сега сите лакови што сум ги користела после неколку дена прават такви линии, па мене не ми пречи.