Супер чим се добри, следно идење во дм ќе си купам некој таков да ги пробам. Ептен убави боички имаат.
Овие се супер. Исто и новиве (помали), нешто напишано имаше дека за 40 сек. се сушат - фини бои само што четката е некако чудна.
Да се надополнам. Многу брзо лакот го снемува. Најдобри досега ми се покажале на essence shine last & go (gel nail polish) и Beauty extreme - 60 sec.express dry (ја имаат најдобрата nude нијанса со бројче 19 на дното на лакот). Овој Beauty не ми текнува од каде сум го зела, ама доколку некоја знае каде можат да се најдат нека напише. пс. Активирајте ја малку темава.
Мене сите лакови пола ми ги снемува за 2-3 дена. Секакви сум пробала, од 50 денари до 300 и исто било.
Се согласувам за essence shine last and go! Досега најдолготрајни лакови кои сум ги пробала. Ги обожавам и дефинитивно ќе продолжам да ги купувам. Топло ви ги препорачувам!
Lakovite na Avon mi se dopagaat mnogu i traat ,pred toa na Malena gi kupuvav i veke vtor den falea delcinja ,gi rasipaa nesto ,a bea ubavi . Ovie od Avon sloro cela nedela mi traat Ne e reklama bidejki nemam nikakva vrska so Avon ,preku koleska si naracuvam
Која е цената на лаковите од essence? Имав одамна такви лакови, но не беа баш трајни. Исто и премногу густи беа, тешко се нанесуваа на нокт без да се познаваат трагите од четката. Можеби сега се подобри. Досега најзадоволна сум од GR лаковите, не се прескапи, а се доста квалитетни. Не ми треба којзнае колкава трајност, и онака ми здосадуваат после 4-5 дена, па мора да се прелакирам
И од essence не се трајни. Кога работиш по дома, каков лак и да е одма го снемува. Затоа најевтини си купувам од Golden rose или некои такви од 40-50 денари, сите се исти, пари да не трошам бар.
Мене од Малена ми се потрајни отколку на Есенс, џабе се дупло поскапи. Понекогаш мислам дека е до моите нокти што по еден ден издржуваат лак. Кога ми каже некој дека по цела недела му стои лакот, кај мене нема шанси..
Не знам до што може да е, моите плочки се суви, од сувост дури некогаш пукаат или се листа, па пак ми се лупи. И јас ги средам денес, најдоцна до нареден ден почнале да се лупат, а на раце да си видам полуизлупен лак најмногу мразам
Да, на тие мислев. Зашто ми кажаа пред некое време дека немало веќе да ги произведуваат па затоа ме интересираше дали сѐ уште ги има некаде.
На Малена и ГР лаковите и мене ми се покажаа потрајни од некои си извикани брендови со тродупли цени. На Авон лаковите се исто добри, последно и на Rimmel добро ми се покажаа. На trend it up имам еден, но е светкав може и затоа, па и тој ми издржува подобро од поскапи брендови. Од Catrice бев задоволна се додека последно не купив од нив и дали беше сменета структурата не знам, но одма ми го снема пола лак, па веќе не ми текнува да купам. На Аура многу убаво изгледа лакот на ноктите, но веднаш се лупи, имам црн лак од нив и сабајле ќе се налакирам, до вечер веќе делови од страни кај ноктот фалат од лакот. Не купив друг од новата колекција, не ме воодушевија нешто. А првиот месец кога го купив добро се покажа, после одеднаш почна да се лупи толку брзо. Рокот е во ред, којзнае што му бидна. Од s-he имам неколку, катастрофа се покажаа, а чудо добив подарок еден и тој потраен излезе од нив, дали нешто ги подобриле или тој така се покажа не знам. Сума сумарум после пробани разно разни лакови, а квалитетот речиси ист, одлучив да си купувам од најевтините што се од ГР и Малена, не вреди да фрлам толку пари на лакови, кога трајноста е малтене иста со тие што се доста поевтини.