Јас користам обичен лак од Голден Роуз, ама пред тоа ставам база од кетрис. Па да се исуши, ако немам време ќе ставам од капките за побрзо сушење на есенс, потоа два слоја (потенки) од лакот. И ставам од капките за побрзо сушење. После обавезно top coat (ја користам од кетрис). Без база и top coat ниеден лак не ми издржува повеќе од 2-3дена. А вака можат и недела дена без гребнатинка, и некако поубаво изгледаат отколку кога ставам само лак. Спојлер: Нокти вака ми изгледаат ноктите, поминаа 6дена. ова е се што користам
Дајте идеа какви нокти да правам. Сега ми се коцка, сакам шпиц ама не знам боја. Сакам некоја љиљакова. Имав досеа црвени, црни и сиви зимово. Тие отпаѓаат. Или некоја крв црвена Највеќе сакам љиљакова или као магента боја
Ниеден сам по себе нема да ти трае ниту да изгледа скроз убаво без база и завршен слој. Јас лично база користам на Есенс, имам користено и други, а завршен слој на Авон или Аура, до сега најпогодени ми се. Лаковите сите се Есенс и Авон, исто и Флормар, ама ги нема веќе. Од лаковите на Голден Роуз не сум задоволна. Еве сликичка за Божиќ сега, макар ми се тотално безвезе пошто имав гел па ми се ептен кратки. Спојлер @Feminka22 удри нешто пролетно маќе
@Feminka22 Еве една идеја од мене што мислам ќе ти личи на карактерот Ем лилјаково, ама како пламенчиња бидејќи доста си fiery по темите
јас заоблените секогаш ги правам во некоја посуптилна боја, затоа што формата им е и онака нападна. Кратки коцка во јаки бои Износи си сега појака боја додека е поладно, после на пролет ќе почнат подосадните пастелни магентата е супер ама ете размисли си за форма.
Имам прашање за гел лак. Пошо немам ставано никогаш наливни, ниту типсови не сум ич информирана. Сакам да ставам обилен гел лак на моите нокти. Ама ноктите ми се пораснати. Може врз пораснатите нокти да се стави гел лак, без да треба да ги сечам ноктите? Зборам за во козметичко студио не дома. Пошо имам мн кратки нокти и затоа не сакам да ги сечам. А не сакам да прашам у салон да не се обрукам, знам малку е необично прашањево.
Не е необично, цел живот ми ставаа гел на мои нокти. Може, само што нормално, ќе ти ги истурпираат за сите да бидат размерни во форма/должина.
Дали ви се случило од базата на Есенс да ви се лупат ноктите? Таман се израдував дека најдов конечно решение за лакот да ми држи, после бришење на лакот ноктите ми се лупат, ептен се разочарав. А инаку базата е супер, јас како што сум постојано во вода без проблем 3, 4 дена ми го држи лакот инаку секој ден морам да се лакирам.
Повеќе никаде во МК ги нема флормар лаковите? Во Веро одамна ги нема, мислев во С. Мол ќе има, ама не најдов, сте сретнале некаде?
Кој е потраен лак на есенс или на голден роуз? Не ги прам појке со гел па да земам некој по асален лак шо брзо се суши и личи убаво, се намачкав со лак на малена катастрофа, секако
Ниту еден нема да биде траен и асален без база и горен слој. Најчесто користам на Есенс, сосема се ок.
Има на Есенс, јас лично користам топ на Аура или Авон, каков имам во моментот, на Авон ми е најубав и најдолготраен.