Нема кај нас Еси лакови, за жал. Инаку, ставаш топ коут над лакот? Мене без база и топ коут ниту еден лак не ми трае долго. И најобичен безбоен лак ќе ти заврши работа. Имам неколку и не се лоши. Лаковите на Есенс ми се допаѓаат повеќе.
Јас имам неколку на Catrice за два дена максимум почнуваат да се лупат. Не ставам секогаш, ама пак сум имала и случаи кога сум ставала да се излупи цел лак како лушпа веднаш што се исуши. А зошто се случува тоа не знам
Со некои лакови знае да се случи ова, да. Овој base лак од Голден Роуз го имам јас и со него не ми се случува да се излупи лакот како налепницаќ
@Ada Guzel јас имам користено на Еси лакови и топ коат, од линијата Couture сум позадоволна доколку купиш, пробај од лаковите и топ коатот одлични се. Мене последно ме изненади овој топ коат на Голден роуз, лакот со сигурност 7-8 дена ми траеше
Нели ги имаше онлајн само заборавив на која страна беше тоа. На фб мислам беше страната. На Катрис лаковите стануваат се полоши. Ај што често вадат нијанси, не можеш со некој подолго да се задржиш колку и да ти се допага, и на нокти не се задржуваат. Одма се лупат истиот ден, џабе и бази и завршни слоеви. Нема да ми текне повеќе од нив да земам, поефтините се подобри отколку овие.
На сајтот не можам да ги најдам, ама ќе поминам таму на лице место. Имаат океј избор на нијанси или слабо? Фала инаку.
Баш видов на инстаграм имаа ставено пост, а и пред некое време кога бев исто имаа, а за избор па онака средно.
Ако можеш да си набавиш од странство, дефинитивно се најдобри. Скапи се, ама најдолго издржуваат. Единствена мана е кај светлите нијанси. Структурно се потечни и за да добиеш убава нијанса треба 3 слоја да намачкаш, а со 3 слоја се лупат на еднаш многу брзо. Последно земав некоја темна магента нијанса, два слоја, сосем солидно ми стоеја 3 дена и тоа со миење чинии секој ден неколку пати, бањање, раце миење често. До 5 дена сосем ок, освен оние прсти што се на удар најчесто па знаат странично сосем малку да се излитат. Засега омилени ми се. Го гледав новиот адвент ама не ми се свиѓаат нијансите.
Се согласувам Единствени лакови што се ептен издржливи. И од Опи имам пробано ама немаат врска. Јас постар аdvent calendar купив и мене не ми се допаѓаше новиот.
За сега немаат конкуренција плус имаат многу избор на различни бои и нијанси. Темните бои се стварно издржливи. Јас се залетав и по амбалажата оваа година на адвентот, ама нијансите не ме бендисаа. Има и помали сетови ама се некако се светли нијанси, а јас би темни.
Која цена се? Мислам пред некој месец беа околу 12 евра во Германија или грешка сум, тогаш гледав и на крај за Мејбилајн се одлучив ок се и овие само многу брзо се згуснуваат.
@anggell зависи кои Серијата expressie се по 10 евра Gel couture 13,8 и обичната верзија со највеќе нијанси 11,2 Јас тие expressie ги немам пробано, другиве да