И јас да се надоврзам дека многу сум задоволна од лаковите на Голден роуз ги ставам во два слоја и со топ коат ми траат една недела.
Потврдувам. Имав едно црвено лакче пред некое време и ги користев дур не го истрошив. Ептен ми се свиѓаше бојата, а и не се крзаше. Треба да се подновам
Сакам да споделам за лаков од катрис. Предобар е значи. 240 денари е платен, али вреди ептен. Ноктите ги лакирав пред повеќе од недела дена, а не ми е мрднат лакот, само ноктите ми пораснаа Нијансата е нешто помеѓу проѕирно, бело и млечно. 040 fluffy cotton candy Спојлер: Лак Спојлер: Тазе лакирани Спојлер: По недела дена
Јас за обичен лак што не е за печење можам да ги пофалам од Аура - like a pro. Лесно се нанесуваат, имаат убави нијанси и ми се доста трајни. Мислам околу 170 денари се некаде. Ги има во Дм, Зегин.
Кој лак до сега ви се покажал најквалитетен? Да не се крза после неколку дена и да има добра нијанса? Во потрага сум по ново лакче.
Јас од Essie бев задоволна пред 6-7 години ги користев , сега го земав адвент календарот и немаат врска , се разочарав, тешко ми се сушат, кога ќе се исуши пак се прават гребнатинки дури и над топ коатот и базата исто пд Еси. Сега не знам што ќе ги правам толку лакови. Од Голден роуз кератин сум презадоволна
И јас зедов на Еси викам да пробам без база без ништо, дека поскап мислев барем 2,3 дена ќе трае. Блага веза си нема, синоќе се лакирав денеска по краевите веќе почна да се лупи. Никогаш не би зела веќе, за 10 евра барем 3 дена можеше да постои. За со база и лак и од 50 ден ќе стои. Не си давајте џабе парите, нијанси ќе најдете и од поефтините, земете си база и завршен, секако ќе ви стои 3 дена.
Исто значи, нешто имаат сменето во составот.. дефинитивно порано така не беа. За тие пари стварно повеќе требаше да траат. Голден роуз се супер. Јас од топ коатот поготово сум презадоволна. И од кератин линијата.
Дали сте користеле лак на Боржуа и како сте задоволни со трајност? Вчера погледнав има убави нијанси ама ако не е траен да не фрлам џабе пари. Периодот колку лакови земав и јас самата не знам Џабе е, ниеден ми нема трајност одма се лупи.