Лакови за нокти

Дискусија во 'Тело' започната од fashionista, 2 јули 2011.

1. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Лакови на фирмата Brooklyn- моето ново откритие за супер трајни лакови :clap: за Brooklyn

2. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    1.097
    Целосно се согласувам, ептен добри лакови :up:
    Баш пишав на претходната страна дали ги има на пазар? Ти од каде ги купуваш? :)

3. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.271
    Допаѓања:
    6.766
    И мене истово ме интересира дали ги има овие кај нас .Искрено не ми се верува да ги има ама ајде.
    А Brooklyn лаковите се навистина квалитетни за тие пари , јас имам неколку и лакот ми трае до една недела . :)

4. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Brooklyn се навистина преубави лакчиња, баш и јас влегов во темава за да ги пофалам. За таа цена и повеќе од одлични.
    Инаку јас си обожавам лакови, и секогаш кога ќе видам голем избор на нијанси обавезно си земам минумум два-три. Другарките кога им треба некоја посебна боја секогаш кај мене се обратуваат бидејќи знаат дека ми се слаба страна и ретко да ми фали некоја нијанса. Штета што дел од омилените нијанси ми се засушени, а не можам од некои да си најдам потполно исти.

Во принцип си сакам и френч, иако како што спомна некој погоре веќе е досаден по малце... но сепак е класика и понекогаш кога немаме идеа е добро решение, затоа што секогаш е ин.
    Си сакам многу и дреч бои особено во лето, а и во зима кога сум расположена знам да се налакирам со дреч боја, баш ме занима.. Особено обожавам циклама, црвена, нешто измеѓу жолта и зелена..

Убави ми се и нежните нијанси, беж боја, нешто на сиво, светло розе, виолетова..

Не знам зошто ама не сакам црн лак, онака да е нанесен самостојно.. Не ми е убаво така и не практикувам, освен кога има и некој друг дизајн на ноктите. Темни нијанси си сакам многу, темно виолетова, ептен темна црвена- нешто вишна боја, темно кафеава ама чисто црна не баш.

А не сакам и јас ептен нападни дизајни, кругови, точки , шарки, не знам таму што се исцртано.. Нешто нежно и неприметно да, ама не ептен онака се што знаеш да црташ и боиш да ишараш по ноктите :tmi:

И за крај еве ги моите омилени нијанси на лакови за нокти, и бои кои јас најмногу си ги сакам да ми ги красат ноктиве :)

[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

5. kolache

kolache Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    298
    OPI во Македонија не сум видела... во Хрватска видов ова лето и се залетав да си купам арно ама одма го вратив на место кога ја видов цената... беше "само" 98 куни... тоа е од прилика 800 денари :) за еден лак! неприфатлива цена за лак според мене... освен ако имаш вишок пари за трошење :D

инаку и кај нас би чинеле толку... зошто си купив друга козметика која мислев дека ја нема кај нас, ама испадна дека имало и во цената немаше некоја кој знае колкава разлика... зборувам за од прилика 10 до 20 денари :) се надевам помогнав

П.С. каде ги има тие Brooklyn лакови и колку се?

6. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    Назалост кај нас ги нема :( барем јас ги немам видено никаде а инаце во Србија ги има пред 6-7 месеци и цинат околу 500 денари некаде!

7. Acerola

Acerola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    630
    Последни си ги купив овие,од Туш.Се лакирав со два од нив до сега и многу се убави,а посебно првиот што е на сликата.

Прикачени фајлови:

• Picture.jpg
      Picture.jpg
      Големина на фајлот:
      227,9 KB
      Прегледи:
      313
  8. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    1.097

Јас го имам третиот :) многу се убави и Impala и Brooklyn. Ми ги купија моите претпоставувам од Туш бидејки ми ги земаа од Куманово на некоја акција ( два лака и гратис ацетон ), па затоа и прашувам дали ги има во Ск :)

9. Alegriaa

Alegriaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    260
    За во лето секогаш дреч а сега за во зима сакам темни но највеќе беж боја.Така убава ми е нежна и многу ми е поубава обично само налакирана беж отколку триста шари одозгора. Сега тренутно ми се налакирани со темно син лак од голден роус и баш ми се допаѓа. Издржлив е еве до сега 5 дена ми стојат без да мрднат. :) Сакам да ве прашам каде сте виделе убав лак - беж боја под 100 денари во Куманово??
    И ако може марката да ми ја кажете. Благодарам однапред :*

10. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Хахаха е баш ме израдувавте :D

А овие Brooklyn колку чинат и има добар избор на бои?

11. Acerola

Acerola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    630
    И Brooklin и Impala имаа одличен и огромен избор на бои,имаше толку многу што неколку пати се навраќав и ги заменував :D Од Туш во Штип ги земав,околу 55 едниот и 65 денари другиот,така нешто беше цената колку што се сеќавам.

12. dancing.queen

dancing.queen Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087
    Brooklyn и Impala ги има во My Market некаде околу 50 ден. се. :)

13. EmGreen

EmGreen Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    189
    Ги имам над 50тина дома, со секој поглед кон нив добивам грижа на совеста.. Секој пат е истата приказна "нема купување на нов лак додека не потрошам макар 5 од старите"... и оп ја имаат баш онаа нијанса што сакам да ја има :D Во принцип сите лакови ми се различна боја, само розев имам во неколку нијанси (god knows why зашто ни јас ни сестра ми не користиме розев лак). Експериментирам дури и премногу со лакот, никогаш не гледам да ми се поклопува со бојата на облеката, ама секогаш гледам да ми се во склад и да не е некоја грда комбинација..
    Најомилена ми е темно-црвенкасто-портокалово-циглеста нијанса :D
    Нешто слично на второто нокте од лево :)
    Второ место на тронот зазема францускиот маникир (стандарден) :wasntme: После се темно зелен, беж, no color...
    Не бирам од каде купувам, повеќето ми се по 20тина-30денари од пазарче, нормално имам и поквалитетни, а во последно време највеќе ги користам на Golden Rose, најдолго траат и имаат убави нијанси :)
    А да, и не ги цртам, прилично ми се еднолични ама такви највеќе си ги сакам :)

14. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    А каде е My market??? :)
    Сега баш се заинтересирав за овие Brooklyn.

На Dushica-sk му/ѝ се допаѓа ова.
  15. skorpija123

skorpija123 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2011
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    2.624
    Пре задоволна и од 2

Прикачени фајлови:

16. Alegriaa

Alegriaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    260
    tigerlady каде живееш да знаеме за во кој град да ти објаснуваме каде е :)

17. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Скопје :D

А патем да не бидам офф топик, препрепрезадоволна сум од лаковите на Miss Sporty. Ги имам овој
    [​IMG] и Et voila (за француски маникир не можев да најдам слика). Во космо имаше акција по 49 денари беа, а мислам и дека уште трае. Боите се прекрасни тој првиот е некоја мешавина на сиво, плаво, зелено со малку светки, а вториот е супер и за френч и за обично носење. И сериозно траат по недела дена. Јас и садови миев, и секојдневно туширање нити се излупија нити боја сменија.

На Dgirlll му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Сакам и јас да знам каде ги има Бруклин и Импала. И јас сум од Скопје :lol:
    Не дека те интересираше :tmi: :rofl:

19. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    1.097
    My market Куманово; адреса:Октомвриска револуција 36/1; тел:031-439-501; мобилен:070-252-785
    My market Крива Паланка: адреса:Маршал Тито 140; тел:031-377-790; мобилен:070-252-829
    My market Тетово: адреса:Иво Рибар Лола 285; тел:044-334-130; мобилен:070-291-215
    My market Пробиштип: адреса:Христијан Тодоровски 10; тел:032-480-444; мобилен:072-273-182
    My market Струмица: адреса:Климент Охридски 53; тел:034-330-654; мобилен:070-306-163
    My market Илинден: адреса:ул.532 бр.24, населба Илинден,Скопје; тел:02-2550-199; мобилен:072-321-790

На dancing.queen му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.192
    И мене брзо почна да ми се лупи лакот на Голден Роуз, моментално имам мат од нив, па за кратко време се прелакирувам, не дека ми е тешко, само брзо се вади.Тука една членка погоре, пиша дека е задоволна од лаковите на Мис спорти,ако се стварно добри, најверојатно ќе си земам понатака од нив, ќе сменам, да видам дали и тие брзо се лупат :)