Морав да го пофалам советот на Ducky. Експерт за нокти е. Иначе баш вчера се лакирав, нанесов прво безбоен, па една рака лак, па втора рака лак, и на крај пак безбоен. И еве го, целосен е. Тоа е за мене чудо. Незнам дали е соодветна темава, ама и да си прашам. Да не знае некој, случајно каде има овакви лепенки за нокти? Или некој тесен салотејп? Спојлер
Ме изненадиа лаковите на Малена, мн се убави, а и не се скапи 40 ден. А лаковите на Голден Роуз ме разочараа, за џабе фрлени пари
Преовладуба шаренило....сеа во последна време сите нокти во една боја а прстот до малиот со друга боја... и баш изгледа интересно, сега сите ми се со циклама а тој ми е тиркизен, инаку сите лакови ми џишки бои
Купив лакче за матирање од Мисс Спорти, многу сум задоволна, поготово од четчето и тоа колку бргу се суши. А да не останам покусо купив и капки за побрзо сушење на лакот од Есенс, луѓе ако им се лаковите како и овие другиве препарати за нокти што сум ги купила исти тогаш тапа се, катастрофа, за разлика од кремот за нокти и раце на пример, феноменален е. Не знам што да кажам, досега ги имам купено Гел Лук -Топ Коат и капките за сушење лак, ич не сум задоволна. Одамна не сум ја посетила мојата омилена продавница во трговски, Голден Роуз, наскоро ќе ја посетам да се подновам, сега целам кон бројка од 100 лакчиња, 50ката одамна ја поминав.
луѓе не знам оти вака...ама мене мн брзо ми паѓа лакот колку и квалитетен да земам одма бре ми пага туууу....
Мене ми се случува кога ставам лак а претходно убаво сум ги исполирала ноктите и сум ставила крема или енкаков третман, маска или слично. Помини со прстот преку чист нокт, ако ти е мазен, дури како мрсен до ноктите е, никаков лак не завршуваат. Ви се верувало или не но и ноктите имаат мрсна лушпа или сува лушпа. Пробај пред да ги лакираш да ги турпијаш одозгоре со турпија некоја не многу рапава, ако ти текнува на оние 3те од Орифлејм сива, лилакова и бела, епа сивата е за чистење на ноктот а воедно го прави и малку немазен, обиди се ако ти се ризикува, ако не консултирај козметичарка која се занимава со ваков проблем.
Си го порачав пред скоро месец сетот на Авон за француски маникир (369 денари, на попуст беше тогаш) и редовно се лакирав па сум пре, пре, презадоволна. Маникирот трае скоро една недела.
Па богами не се вредни толку. Со 670 денари ќе си купиш 22 лака од по 30, и ќе се лакираш секој ден различно, макар и се лупеле за 1 ден!
Ќе се обидам да ви ја доловам мојата колекција од неверојатно 50-60 лакчиња и уште десетина аксесоарчиња за маникир. Започнав озбилно да размислувам да се занимавам со моето хоби малку поактивно, ептен ме растеретува додека се занимавам со лакирање и средување на ноктите. Останатите во следниот пост бидејќи не можам повеќе да прикачам
И за крај..... Ако не смеам вака кажете ми како да ги сместам во еден пост за да не се трупаат мислења, иако не гледам што би сметала, но правила се за да ги почитуваме нели...
Тоа е отстранувач на лак за нокти, или познато мегу нас како ацетон, но без ацетон е мислам и е одличен, има само една маана, иако во него има уште не можам да бришам нокти бидејќи е исфарбан со темна боја лак и ми се фарбаат прстите и ноктите од него. Инаку е одличен, ми трае веќе месец дена и е многу убав, ноктите не ми се лупат нит пак ми се кршат од него а чисти навистина бргу и лесно, за разлика од ацетонот од Веро, ставен ми е во шишето од ацетон од Голден Роуз со пумпица, никаков е.