Леле во последно време ич неможам да си најдам добар ацетон.Имав еден на Голден Роуз и воопшто не го чистеше лакот. Сега порачав еден од Орифеим па ке видиме. Ако сакате препорачајте ми некој добар
Јас стандард си го купувам овој од Кам. Ем е големо кутивчето, ем повеќе трае, ем многу убаво брише. Јас сум задоволна. Сум побарала по супермаркетиве, ама скапи се, а ич не бришат убаво. Не би го менувала за друг, па макар и да е без ацетон.
Јас можам да ти препорачам преубав остранувач за лак на нокти без ацетон. Со крема за нокти во капачето. Го имаш по супермаркетиве. Dahlia портокалов барај. 120ml 75 денари во тинекс
Тие што имате земено и користено гел лак како сте задоволни? Подолго ли трае од обичниве лакќиња и ме интересира дали има во боја гел лакови?
Јас го користев, ич не сум задоволна, го имав само безбоен не верувам дека го има во бои. Како прво лакот не се суши за жива глава, не ми се лупи како што викаше Даки, но не сум задоволна воопшто, ете го за еден месец се здебели, стана густ и не се мачка воопшто. Инаку го имав од Есенс, не знам дали има од друга фирма, можеби ќе биде подобар. Дека дава некој гел изглед, па што знам, да ама ако имаш челични живци да го чекаш да се исуши, или пак апаратче за сушење. Не сум пробала да се намачкам па да му ставам од капките за сушење од Есенс за кои попусто мислев дека не се добри, откако правилно ги ставив, презадоволна сум, и како да ми го прават лакот поубав, бојата како да му ја живнуваат. Пробај си да не биде до моето мислење, но нема некој значителен ефект.
Јас сум многу задоволна. Стварно му треба повеќе време за сушење од другите лакови ама некако ми е посјаен и долго трае. Инаку немам видено во боја
Гел лак имаш и во козметичкиве студија, во сите бои.Трае околу 3 недели, и 400 денари е отприлика. Се користи нешто како замена за надградбата, им дава цврстина на ноктите.
Знам дека има во козметички студија ама за 400-500 можам и гел да ставам на моиве нокти само немам баш добро искуство, па не би сакала повторно да ставам. Затоа прашував за гел лаковиве како е задоволен некој што ги пробал, а инаку неофицијално дознав дека има изгледа и во боја ама треба да ја проверам таа информација кога ке имам време
Јас најчесто ги купувам од Голден Роуз. Последен пат од таму си купив темно црвен за 30 денари, ептен ми се свиѓа бојата што останува после еден слој. Не е барем како другите 15 слоја да ставиш па да добиеш нијанса што сакаш. Инаку во дефицит сум со лакови. Цело време само црвени купувам, ме мрзи да експериментирам со други, вака ми е најсигурно . И ми фали безбоен, ама квалитетен, да не распукува.
За лакови за нокти не ми се дава мн пари ... Така да претежно купувам 2 за 50ден од на пазар Но кога некоја боја ќе ми се допадне, купувам и поскапи секако Тука се и голден роус и есенс ... Од нив имам
Ако имам време ги лакирам во повеќе бои и цртам нешто (цветче, срце и др.) на ноктите, а ако неам со темно син лак (нз. зошто мн. ми се допаѓа)
Заштедив некој денар и утре одам во поход за лакови. хахаха Инаку планирам да земам тиркизен, корален,кралско син и од оние со магнет.
измешај паста за заби и цеден лимон, мене ми помогна Малена лаковите ги има во космо Женски со магнетикот може и вертикални и хоризонтални линии. Има во Jumbo во Веро, и новата продавница dm Моите лакови... <3 и турпии, конад, светки...
Јас си земав лакчиња две на Флормар и задоволна сум си, за сега, подобри ми се за разлика од на Голден Роуз лаковите,кои само ми се вадеа и бавно ми се сушеа.Е сега малце се поскапи на Флормар.Не дека ме мрзи да се прелакирам, ако се извади лакот, туку ме нервира кај лаковиве на Голден Роуз, што таман сум се налакирала, се лупи брзо.Сега за сега е тоа, па и ако не чинат и овие на Флормар, ќе ги мењам, ич не му ја мислам